De nye nærpolitienheder i Nordsjælland placeres i Helsinge og Nivå

torsdag 15. apr, kl. 06:31

Det følger af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2021-2023, at der på landsplan skal oprettes en række nye nærpolitienheder for at sikre, at politiet bliver mere fysisk tilgængelig og kommer tættere på borgerne. I den forbindelse fremgår det af flerårsaftalen, at to af disse nærpolitienheder placeres i Nordsjællands politikreds, nærmere bestemt i Gribskov og Fredensborg Kommuner. Arbejdet med at udvælge lokationer for de to nærpolitienheder har været i gang de seneste måneder, og der er nu truffet beslutning om deres nærmere placering.

Det er besluttet, at nærpolitienheden i Gribskov Kommune placeres i det centrale Helsinge, mens nærpolitienheden i Fredensborg Kommune placeres i eller i tilknytning til Nivåhøj/Islandshøjparken.

- Jeg er meget glad for, at vi er kommet så langt i processen, at vi nu kan koncentrere os om at finde de rigtige bygninger til de nye nærpolitienheder. Det betyder nemlig, at vi er et skridt nærmere at kunne invitere borgerne indenfor, fortæller politidirektør Jens-Christian Bülow og fortsætter:

- Placeringen af nærpolitienheden i Helsinge er baseret på en samlet vurdering af kriminalitetsbilledet i Gribskov Kommune, og at Helsinge er den største by i kommunen med en central beliggenhed. Når det gælder placeringen i Fredensborg Kommune, var det en forudsætning for partierne bag flerårsaftalen, at nærpolitienheden skal placeres i eller i tilknytning til Nivåhøj/Islandshøjparken.

Arbejdet med at afdække præcis hvor i de to områder, nærpolitienhederne skal ligge, er endnu ikke afsluttet, men det ligger fast, at der vil være politipersonale tilknyttet enhederne, som vil være åbne for fysiske henvendelser 15 timer om ugen.

Kilde: Nordsjællands Politi