Nye nærpolitistationer i Grindsted og Hedensted

torsdag 15. apr, kl. 08:44

’Jeg er meget tilfreds med Justitsministerens placering af de to nye nærpolitistationer, som politikredsen skal have som led i nærhedsreformen i den seneste flerårsaftale for politiet. Placeringen er nøje drøftet med de to borgmestre i de udpegede kommuner, og vi har været meget enige om, hvilken placering vi ønskede. Vores overvejelser har handlet om både politifaglige, demografiske og geografiske afvejninger og beslutningen betyder, at Sydøstjyllands Politis tilstedeværelse i de to byer nu forstærkes på en række områder, så den lokale forankring bliver endnu stærkere’, siger politidirektør Jørgen Abrahamsen.

Borgmester Ib Kristensen, Billund kommune udtaler: ’I drøftelserne med Sydøstjyllands Politi har Billund Kommune især lagt vægt på, at gøre det muligt at fortsætte og udbygge den gode udvikling, som tilstedeværelsen af to nærbetjente på Rådhuset i Grindsted har startet. To politifolk bliver nu til flere og placeringen har vist sig helt rigtig for en god politidækning af Billund Kommune. På den baggrund er det meget glædeligt at det nu bliver virkelighed med en forstærket tilstedeværelse i Grindsted by i form af den nye nærpolitistation. Det vil give en bedre tryghed blandt borgerne’

’For Hedensted Kommune har det være afgørende, at placeringen af den nye nærpolitistation kom til at afspejle kommunens demografiske udvikling. Hedensted by vokser og en placering af nærpolitistationen i byen, er også efter vores vurdering det bedste valg. Vi har et tæt samarbejde med Sydøstjyllands Politi. Det ser vi frem til at fortsætte, og den kommende øgede nærpolititilstedeværelse vil være til gavn for hele Hedensted kommune’, siger borgmester Kasper Glyngø, Hedensted Kommune.

Nu fortsætter arbejdet med at gøre nærpolitistationerne til virkelighed. Der skal bl.a. findes nye lokaler, organiseringen og arbejdsopgaver skal på plads og medarbejdere rekrutteres og uddannes m.v. Der er endnu ikke dato på åbningen, men det tilstræbes meget hurtigt at kunne åbne begge nye nærpolitistationer i Sydøstjyllands politikreds. Det forventes aktuelt at kunne ske efteråret 2021.

Fakta:
I går meddelte justitsminister Nick Hækkerup, at der nu efter indstilling fra Rigspolitiet, er truffet beslutning om, hvor 20 nye nærpolitistationer skal placeres. Nærpolitistationerne er er et led i implementeringen af flerårsaftalen for politiet, der løber fra 2021 – 2023.

Aftalen indeholder en række initiativer, hvoraf en nærhedsreform – der bl.a. omhandler de 20 yderligere nærpolitistationer – er en del.

Læs mere om initiativerne i flerårsaftalen på JM.dk

Kilde: Sydøstjyllands Politi