Døgnrapport d. 13-10-2021

onsdag 13. okt, kl. 19:22

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. oktober 2021

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.
**

Sad fast på vej væk fra gerningssted Onsdag morgen kl. 05.48 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 54-årig mand, der netop var mødt på arbejde ved Skovdalsvej i Odder, da han var blevet opmærksom på en mistænkelig varebil, der holdt på en byggeplads på modsatte side. Manden kunne høre bankelyde fra bilen, og gik derhen for at komme i kontakt med de to personer, der sad i bilen.

Det viste sig, at bilen var kørt fast, og at dørene ikke kunne åbnes. Den ene af de to mænd rullede vinduet ned og gav udtryk for, at de gerne ville væk derfra. Den 54-årige mand mente dog, at det nok lige var bedst at kontakte politiet først, hvorefter føreren erkendte, at det nok var en god idé. Den 54-årige mand blev på stedet, indtil politiet ankom.

Det viste sig, at varebilen havde stjålne nummerplader på og at den var fyldt op med rør og isolering, der formentlig er stjålet fra byggepladser. De to mænd i bilen på henholdsvis 39 og 42 år blev anholdt og er foreløbigt sigtet for tyveri fra byggeplads.

**

Vaks buspassager fulgte efter hærværksmand Tirsdag ved 14-tiden stod en 52-årig mand og ventede på bussen på Park Allé i Aarhus, da han blev opmærksom på en mand, der stod i et busskur og opførte sig lidt underligt. Pludselig tog manden tilløb og sparkede ind på busskurets glasvæg, så den faldt ud af rammen og ned på jorden, hvor den gik i stykker.

Den 52-årige mand fulgte efter manden, mens han ringede til politiet. Han mistede ham dog af syne, og hoppede i stedet på en bus. Da bussen var nået til Viby Torv fik den 52-årige mand dog igen øje på manden, og han steg af bussen og fulgte efter ham, mens han fik kontakt til den patrulje, der var sat på opgaven. Manden gik ind i en opgang, og den 52-årige mand ventede herefter på stedet, indtil politiet ankom.

Da betjentene gik ind i opgangen, stod der en mand med en joint i hånden, der passede på signalementet. Manden oplyste selv, at han havde smadret to busskure ved Park Allé/Banegårdsgade. Den 38-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for to forhold af hærværk samt for besiddelse af narkotika, da han også blev fundet i besiddelse af en klump hash.

**

Slagsmål endte med anholdelse Tirsdag kl. 20.08 udviklede nogle interne uenigheder sig til vold mellem en 25-årig mand og en 28-årig mand foran Netto på Børupvej i Tranbjerg. Den 25-årige mand har forklaret til politiet, at han tog kontakt til den 28-årige for at give ham en besked, hvorefter den 28-årige skubbede til ham.

Den 25-årige slog herefter den 28-årige i ansigtet, så han faldt til jorden, hvorefter den 28-årige rejste sig op og med en nøgle i hånden slog den 25-årige flere gange i ansigtet med spidsen af nøglen. Herefter opstod der tumult, og begge mænd endte på jorden, hvor de slog hinanden flere gange, hvorefter den 28-årige, ifølge den 25-åriges forklaring, bed ham i hånden.

Den 28-årige mand steg herefter på en bus med retning mod Aarhus centrum. Mens en patrulje afhørte den 25-årige mand i Tranbjerg, fik en anden patrulje i krydset Christian X’sVej/Sletvej standset den bus, som den 28-årige skulle sidde i. Betjentene fandt med det samme frem til den 28-årige mand, der havde tydelige skader efter slagsmål, og han blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold.

**

Aggressiv butikstyv tilbageholdt af butikspersonale Tirsdag kl. 11.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Rema1000 på Dirch Passers Gade i Aarhus, hvor medarbejderne havde tilbageholdt en butikstyv, der havde stjålet diverse drikkevarer fra butikken. Butikstyven var blevet bedt om at følge med ind i et baglokale, hvor han, med tyvekosterne i hånden, hoppede ud af et vindue.

Medarbejderne løb efter ham, og fik ham indhentet og bragt tilbage til butikken. Herefter barrikaderede han sig på et toilet, hvor han tømte flere Red Bull-dåser i skraldespanden og drak et par af de øl, han havde stjålet. Medarbejderne holdt toiletdøren lukket, indtil politiet ankom, hvorefter den 34-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

Havde narko og peberspray i hjemmet Tirsdag kl. 09.11 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Lystrup, fordi de havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika fra stedet. På stedet befandt sig en 39-årig kvinde og en 46-årig mand, der begge blev gjort bekendt med, hvorfor politiet var på stedet.

I forbindelse med ransagningen fandt betjentene mindre mængder hash, amfetamin og skunk, som de to personer erkendte tilhørte dem. De blev derfor begge sigtet for besiddelse af narkotika. Der blev desuden fundet en peberspray i soveværelset, som den 39-årige kvinde erkendte tilhørte hende, hvorfor hun også blev sigtet for overtrædelse af våbenloven.

**

Sigtet for at stjæle parfumer fra Matas Tirsdag kl. 14.03 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra nogle vagter, der havde tilbageholdt en mand ved Værestedet på Jægergårdsgade i Aarhus, idet manden havde stjålet flere parfumer fra Matas på Store Torv. Da patruljen ankom til stedet og tog kontakt til den 29-årige mand, stak han pludselig af.

Manden blev dog indhentet af betjentene og blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Han erkendte, at han havde stjålet fra Matas, men han var ikke længere i besiddelse af parfumerne.

**

Havde bilen fuld af skunk Natten til onsdag kl. 00.05 standsede en patrulje en bil på Grenåvej i Skødstrup i forbindelse med en rutinekontrol. Betjentene tog kontakt til den 27-årige mand, der sad på førersædet, og vurderede, at han var påvirket af narkotika. Der lugtede desuden kraftigt af hash i bilen, som betjentene besluttede sig for at se lidt nærmere på.

Under ransagning af bilen, og visitation af den 27-årige mand, fandt betjentene adskillige poser med skunk samt et større kontantbeløb. Den 27-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

Færdsel Tirsdag kl. 06.50 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup, hvor tre biler kørte sammen som følge af køkørsel på stedet. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet, der dog medførte en del kødannelse på stedet, mens oprydningsarbejdet stod på.

Tirsdag kl. 09.33 skete der et færdselsuheld på Vestergade i Randers C. En 48-årig mandlig bilist havde netop parkeret sin bil og åbnede bildøren uden at orientere sig, hvorefter en 62-årig kvindelig cyklist kørte ind i bildøren. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 10.56 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Stationsvej i Spentrup.

Tirsdag kl. 14.30 blev en 71-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Langballevej i Mårslet.

Tirsdag kl. 14.30 skete der et færdselsuheld på Christiansgade i Aarhus C. En patruljebil holdt for rødt i krydset ved Vestre Allé/Thorvaldsensgade i Aarhus C, da betjenten ville skifte fra 1. til 3. vognbane og i den forbindelse bakkede ind i en anden bil, ført af en 55-årig mand, der holdt bagved. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 15.45 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Trige, hvor fire biler kørte sammen med betydelig materiel skade til følge.

Tirsdag kl. 15.50 skete der et færdselsuheld på Rydevænget i Aarhus V, hvor en 19-årig kvindelig bilist blev påkørt af en bil, da denne overhalede indenom og kørte ind i siden på den bil, som den 19-årige kørte i. Føreren af den anden bil kørte herefter fra stedet. Det viste sig, at den 19-årige kvinde ikke havde noget kørekort, og at hun var i besiddelse af en mindre mængde hash. Hun blev derfor både sigtet for kørsel uden førerret og for besiddelse af narkotika. Den 19-årige ejer af den bil, som kvinden kørte i, blev desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørerkort.

Tirsdag kl. 15.52 skete der et færdselsuheld i krydset Skørringvej/Skanderborgvej i Sporup, hvor to biler stødte sammen med betydelig materiel skade til følge.

Tirsdag kl. 16.55 skete der et færdselsuheld på Søftenvej i Aarhus N. En lastbil og en bil, ført af henholdsvis en 45-årig mand og en 62-årig mand, stødte sammen ved sammenfletningen til motorvejen med materiel skade til følge.

Tirsdag kl. 19.08 skete der et færdselsuheld på tilkørselsrampen til Aarhus Syd Motorvejen ved Hasselager, hvor en bil var endt på taget. De to mænd, på 19 og 16 år, der havde siddet i bilen, var begge kommet ud, og var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Bilen var dog totalskadet. Den 19-årige mand, der havde ført bilen, blev efterfølgende anholdt og sigtet for narkokørsel.

Natten til onsdag kl. 00.05 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Skødstrup.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Hedemarksvej i Fensten, Odder begået tirsdag den 12/10 kl. 11.26

Kilde: Østjyllands Politi