Døgnrapport d. 29-06-2022

onsdag 29. jun, kl. 18:49

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. juni 2022

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00 Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.00 i Retten i Randers en 31-årig mand, der sigtes for grov vold mod sin søn begået i perioden fra sønnen blev født i december 2021 og til den 10. juni i år.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

Kvinde dræbt i færdselsuheld Onsdag formiddag kl. 09.06 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et færdselsuheld på Neptunvej i Randers SØ, hvor en 59-årig kvinde var blevet ramt og efterfølgende kørt over af en bakkende minibus.

En ambulance var hurtigt på stedet, men kvindens liv stod desværre ikke til at redde. Hendes pårørende er underrettet og en bilinspektør skal nu undersøge uheldet nærmere.

**

Politibetjent spottede stjålet handicapscooter på vej hjem Tirsdag eftermiddag ved 16-tiden var en politibetjent fra lokalpolitiet i Grenaa på vej hjem fra arbejde, da han på Mellemstrupvej i Grenaa fik øje på en yngre mand, der kørte på en rød handicapscooter.

Politibetjenten var ret sikker på, at handicapscooteren var identisk med den, der dagen forinden var blevet meldt stjålet, og han kontaktede derfor sine kollegaer på politigården, der kørte ud til krydset Mellemstrupvej/Kattegatvej.

Her tog betjentene kontakt til den 20-årige mand, der kørte på handicapscooteren. Han kunne ikke redegøre for, hvordan han var kommet i besiddelse af handicapscooteren, og han blev derfor anholdt og sigtet for brugstyveri.

Ved nærmere undersøgelse af handicapscooteren viste det sig, at det var den, der dagen forinden var meldt stjålet. Ejeren blev derfor kontaktet og blev orienteret om, at han nu kunne hente den på politigården i Grenaa.

**

MacBook og el-løbehjul stjålet og fundet igen Onsdag kl. 12.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et indbrud i et kontor på Klamsagervej i Åbyhøj, hvor en medarbejder havde set en person gå ind og ud af bygningen, hvorefter han stak af fra stedet på medarbejderens el-løbehjul.

Medarbejderen forsøgte at løbe efter, men han kunne ikke følge med manden på el-løbehjulet, der fortsatte ned ad Brabrand-stien. Da medarbejderen kom tilbage til kontoret, opdagede han, at der var forsvundet en MacBook fra stedet.

Via computerens sporingsenhed kunne medarbejderen se, at den befandt sig på en adresse i Aarhus V. Medarbejderen tog selv hen til adressen, hvor han afventede politiet. I lejligheden traf betjentene en 42-årig mand, der havde den forsvundne MacBook liggende på køkkenbordet.

Manden var ikke identisk med ham, som medarbejderen havde set stikke af på el-løbehjulet, og han forklarede da også, at han blot skulle formatere computeren for en bekendt og ikke vidste, at den var stjålet. Han blev derfor sigtet for hæleri.

Onsdag morgen kl. 08.54 blev politiet atter kontaktet af medarbejderen, der oplyste, at det stjålne el-løbehjul i mellemtiden var blevet leveret tilbage.

**

Vaks medarbejder fik stoppet butikstyv Tirsdag kl. 16.13 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere personer havde tilbageholdt en mand, der havde stjålet varer fra XL Byg på Nyborgvej i Randers SV.

Det var en medarbejder hos tømrermesteren, der er nabo til byggemarkedet, det spottede manden, da han var i færd med at tage nogle varer ud under hegnet. Medarbejderen konfronterede manden, der skyndte sig at lægge varerne op på sin scooter og forsøgte at køre fra stedet.

Medarbejderen gik dog ind foran scooteren og fik taget nøglerne ud, så han ikke kunne køre videre. Herefter fik hun tilkaldt nogle af sine kollegaer, der kom og hjalp med at tilbageholde manden. Da de kunne se, at varerne formentlig var stjålet i XL-byg, kontaktede de butikschefen, der også kom til stedet og bekræftede, at varerne var fra hans butik.

Kort efter ankom politiet og visiterede den 54-årige mand, der blev fundet i besiddelse af to røgalarmer, en dørklokke og en boremaskine, som han havde stjålet i XL-byg, hvorefter han havde placeret varerne ved hegnet med henblik på at afhente dem fra den anden side af hegnet.

Alle varerne blev leveret tilbage til XL-byg, og den 54-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

Butikstyv havde stjålet varer fra flere butikker Tirsdag kl. 15.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en butik på Østervold i Randers, hvor en medarbejder og en vagt havde tilbageholdt en kvinde, der var taget i at stjæle tøj.

En medarbejder i butikken havde holdt øje med kvinden, da hun udviste mistænkelig adfærd. Medarbejderen så, at kvinden puttede tøj ned i en pose, hvorefter hun forlod butikken uden at betale for noget.

Medarbejderen fulgte efter kvinden og bad om at se, hvad hun havde i posen. Det fik dog kvinden til at sætte i løb, men medarbejderen løb efter og fik fat i hende. Herefter kontaktede hun en vagt og ringede til politiet.

Da politiet ankom til stedet, kunne betjentene konstatere, at kvinden var i besiddelse af tøj og isenkram, der var stjålet fra tre forskellige forretninger i Randers. Hun blev derfor anholdt og sigtet for tre tilfælde af butikstyveri.

**

Aggressiv mand endte natten i detentionen Natten til onsdag kl. 01.55 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var uro foran Domkirken på Store Torv i Aarhus, hvor tre personer var blevet overfuset af tre mænd, der blandt andet havde taget deres studenterhuer og kastet med dem.

Patruljen fik kontakt til de tre mænd, der opførte sig aggressivt og tydeligvis ikke ønskede at tale med politiet. Da de blev bedt om at oplyse deres identitet råbte de op og skabte sig, men de to af dem, på 30 og 39 år, lod sig dog til sidst registrere.

Den tredje, en 37-årig mand, nægtede at oplyse navn og fødselsdato og råbte skældsord efter betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven og for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

I forbindelse med anholdelsen gjorde den 37-årige mand kraftig modstand og sparkede ud efter betjentene. Han blev derfor også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

**

Brand i paller Natten til onsdag kl. 00.58 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i nogle paller på Narvagade i Aarhus C. Da patruljen kom frem, havde brandvæsnet allerede slukket branden, og ilden havde ikke nået at sprede sig yderligere. Det er uklart, hvordan branden var opstået.

**

Færdsel Tirsdag kl. 07.20 skete der et færdselsuheld på Vestre Molsvej i Vrinners ved Knebel, da en 49-årig kvindelig bilist mistede herredømmet over sin bil, der efterfølgende rullede rundt og ned af en skrænt, hvor den endte på taget. Kvinden kunne selv kravle ud af bilen og var ikke umiddelbart kommet til skade. Hun blev dog kørt til tjek på skadestuen.

Tirsdag kl. 09.40 skete der et færdselsuheld på Ellemosevej i Tranbjerg, da en 21-årig kvindelig bilist mistede herredømmet over sin bile og kørte ud på en mark. Der skete umiddelbart hverken materiel skade eller personskade.

Tirsdag kl. 11.34 skete der et færdselsuheld på Smedebakken i Hjortshøj, da en 49-årig mandlig cyklist ramte sidespejlet på en modkørende bus, der blev ført af en 51-årig mand. Cyklisten brækkede armen som følge af sammenstødet og blev kørt til behandling på hospitalet.

Tirsdag kl. 16.54 blev en 54-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Smedegade i Tranebjerg på Samsø.

Tirsdag kl. 19.20 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Rougsøvej i Ørsted.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Høgevej i Aarhus V begået mellem lørdag den 25/6 kl. 23.59 og søndag den 26/6 kl. 09.00

Kilde: Østjyllands Politi