Hjælp politiet med at finde denne mand

torsdag 22. sep, kl. 08:52

I august og september har en gerningsmand begået adskillige bedrageriforhold i Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing. Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmanden, beder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu offentligheden om hjælp til at finde ham og dermed få sat en stopper for det grove bedrageri.

Gerningsmandens fremgangsmåde er at kontakte ældre borgere telefonisk og udgiver sig for at være fra banken. Gerningsmanden advarer borgerne om at nogen er i færd med at trække penge fra deres konto, og at en person fra banken derfor vil komme forbi borgeren og hente deres kort, så banken kan standse overførslen. Efterfølgende er en gerningsmand mødt op på borgerens adresse, hvor han har franarret borgeren betalingskort og kode. Gerningsmanden trækker herefter store beløb fra betalinskortene.

- Vi ser med stor alvor på disse sager, bl.a. fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen, og fortsætter med en klar besked:

- Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerene om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 25-35 år, ca. 180 - 185 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg, tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte (se også billeder).



Hvis du kan hjælpe med at identificere gerningsmanden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, beder vi dig kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på tlf. 1-1-4.

Pressen kan kontakte vicepolitiinspektør Lars Steffensen på tlf.: 41331543 for yderligere oplysninger.

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi