Døgnrapport d. 23-09-2022

fredag 23. sep, kl. 22:53

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. september 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.30 Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.30 en 29-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for røveri, trusler og vidnetrusler begået mod en 51-årig mandlig bekendt.

Ifølge sigtelsen opsøgte den 29-årige tirsdag aften den 51-årige på hans adresse i Ebeltoft, hvor han slog ham flere gange og truede ham til at udlevere nogle penge.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere i sagen.

**

Brand i silo på Studstrupværket Torsdag udbrød der brand i en større mængde træpiller i en silo på Studstrupværket, der ligger ved Skødstrup.

Brandvæsnet har siden anmeldelsen været i gang med at få fjernet træpillerne, så man kan få slukket branden nederst i siloen.

Branden giver en røg, der kan lugtes på lang afstand. Kemisk beredskab fra Beredskabsstyrelsen har foretaget målinger af røggasserne, og Styrelsen for Patientsikkerhed har vurderet, at røgen på nuværende tidspunkt ikke udgør en sundhedsrisiko for beboerne i det berørte område.

Føler du dig generet af røgen eller lugten, så luk døre og vinduer og sluk eventuelt for ventilationen.

Føler man ubehag efter at have været i røgen, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen.
Kontakt kun politi eller alarmcentral ved sværere symptomer.

Brandvæsnet har kontrol over branden, så den ikke breder sig, men det er et større arbejde at få fjernet de mange træpiller, og tidshorisonten for slukningsarbejdet er p.t. ukendt.

Der vil løbende blive foretaget målinger af røgen, og myndighederne følger udviklingen.

**

Anholdt for at stjæle diesel Østjyllands Politi fik torsdag kl. 19.20 en anmeldelse fra en borger, der havde overrasket en mand, der ved en virksomhed på Jens Olsens Vej i Aarhus N var i færd med at pumpe diesel fra en lastbil over i nogle dunke.

Borgeren fortalte, at manden havde efterladt dunkene, da han havde set hende, inden han flygtede til fods hen over en mark.

En hundepatrulje var hurtigt på stedet, og politihunden ledte sin fører hen til Graham Bells Vej, hvor betjenten fik øje på en 23-årig mand, som begyndte at løbe, da han så politiet.

Selvom betjenten råbte ham an, fortsatte han sit løb, og han standsede først, da politihunden blev sluppet fri og løb efter ham.

Han blev efterfølgende anholdt og sigtet for tyveri.

På gerningsstedet lå en mobil pumpe, som var blevet brugt til at fylde diesel i tre dunke. Dieselen blev leveret tilbage til rette ejer.


**

Færdsel Torsdag kl. 7.55 skete der et færdselsuheld på Hasle Ringvej i Aarhus V. Tre bilister var involveret i et harmonikasammenstød, men ingen af dem kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 13.50 skete der et færdselsuheld i krydset Ndr. Strandvej/Jernbanegade i Ebeltoft. En 90-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 70-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 14.13 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Rosenvangs Allé i Viby. En 56-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 23-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Torsdag kl. 14.22 skete der et færdselsuheld i krydset Tværmarksvej/Stenagervej i Risskov. En 81-årig kvindelig bilist ramte ind i en 14-årig pige, som var i færd med at krydse vejen til fods. Den 14-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Torsdag kl. 15.44 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel på Hobrovej i Randers NV. En 54-årig kvindelig bilist ramte ind i en bil ført af en 30-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 15.50 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Viby, hvor tre biler stødte sammen i et harmonikasammenstød. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 17.58 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Parkboulevarden i Randers C.

Torsdag kl. 20.05 blev en 43-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Havkærvej i Tilst. Da han havde en joint på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Tingvej i Hasle begået torsdag d. 22/9 kl. 22.27

Kilde: Østjyllands Politi