Døgnrapport d. 13-05-2024

mandag 13. maj, kl. 15:31

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 10.-12. maj

NYKØBING: To sigtet for tyverier
Fredag morgen fik politiet en anmeldelse om, at der havde været indbrud i to biler, der holdt parkeret på Hasselø. Der var smadret en rude i bilerne, og tyvene havde stjålet værktøj, en taske, kontanter og en iPad. Fredag aften fik politiet et tip om, at der holdt en mistænkelig bil i Fejøgade i Nykøbing, og at den muligvis havde været brugt ved tyveriet på Hasselø. Politiet fik kontakt til en 30-årig mand og en 22-årig kvinde, begge uden fast bopæl, og det var deres bil. I bagagerummet på bilen fandt politiet flere af de effekter, der var stjålet tidligere på dagen, og de to personer blev derfor anholdt klokken 21.32 og sigtet for tyverierne. Der blev også fundet 12,1 gram hash i bilen, og den 30-årige mand blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De to sigtede blev afhørt på politistationen og løsladt igen senere.

NYKØBING: Sigtet for butikstyveri
Politiet blev fredag klokken 15.59 kaldt til et supermarked på Vestensborg Alle i Nykøbing, hvor personalet tilbageholdt en kunde, som var mistænkt for butikstyveri. Det var en 27-årig mand fra Hillerød, og han var gået gennem kassen med forskellige varer, blandt andet øller, som han ikke havde betalt for. Den 27-årige blev sigtet for butikstyveriet.

NÆSTVED: 31-årig med kokain
En 31-årig mand fra Næstved blev fredag klokken 20.05 anholdt. Anholdelsen skete ved Banegårdspladsen, efter at politiet havde fået en anmeldelse om, at der muligvis foregik noget lyssky handel med ulovlige stoffer på stedet. Politiet fandt frem til den 31-årige, som havde 6,9 gram kokain på sig, flere små plastikposer, tre telefoner og nogle kontanter. Kokainen blev konfiskeret, og den 31-årige blev afhørt på politistationen, inden han blev løsladt igen klokken 22.22.

FUGLEBJERG: 91-årig forsøgt fuppet
Mads fra banken (!) ringede fredag til en 91-årig kvinde i Fuglebjerg. Han fortalte, at der havde været gang i en overførsel fra kvindens konto til en konto i udlandet, og at banken nu skulle bruge kvindens betalingskort for at standse transaktionen. En anden medarbejder kom kort efter forbi kvindens adresse, og her fik han udleveret den 91-åriges kort. Det blev dog spærret, inden der nåede at ske et misbrug. Politiet efterforsker sagen som bedrageri.
Politiet opfordrer stadig til, at pårørende til ældre og til fx andre mindre rutinerede internetbrugere tager en snak med dem om, hvad de skal gøre, hvis de får et opkald som beskrevet ovenfor. Et godt råd er, at man afbryder samtalen, og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan rådgive. Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4. Se mere på Sikker Digitals hjemmeside.

SLAGELSE: 29-årig kvinde sigtet for vold
Kort efter midnat natten til lørdag fik politiet en anmeldelse fra et værtshus i Slagelse om, at to kvinde var raget uklar. Den ene blev skubbet og hevet i håret, og hendes briller blev knækket. Det gik ud over en 21-årig kvinde fra byen, og da politiet ankom til stedet, blev en 29-årig kvinde fra Slagelse anholdt klokken 0.40. Hun blev sigtet for vold og taget med til afhøring på politistationen. Den 29-årige blev løsladt igen klokken 1.25.

NÆSTVED: Råbte efter politiet
En politipatrulje kørte natten til lørdag i Næstved, og synet af politibilen fik kort før klokken 4 en mand til at råbe pansersvin efter polititjenestemændene. Det var en 19-årig mand fra lokalområdet, og han ville ikke rette sig efter politiets anvisninger. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

SLAGELSE: Dinglede rundt på vejen
Politiet blev lørdag klokken 19.45 kaldt ud til Sorøvej i Slagelse, hvor en temmelig beruset mand ikke kunne finde ud af at holde sig på fortovet men dinglede ud foran bilerne på stedet. Da politipatruljen fik fat i manden, var han ikke i stand til at fortælle, hvem han var. Han kunne dog godt finde ud af at kalde patruljen for grimme ting, og derfor blev han sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Han blev anholdt og også sigtet efter ordensbekendtgørelsen, og efter et tjek på skadestuen blev han kørt til detentionen i Næstved, hvor hans identitet også blev fastslået. Det drejer sig om en 21-årig mand fra Slagelse. Han blev løsladt søndag morgen, efter han havde fået mulighed for at hvile godt ud.

KORSØR: Ødelagde spejl i tog
Natten til søndag kort efter midnat fik politiet en anmeldelse om, at en mand skabte en del uro i et tog fra Sjælland på vej mod Jylland. Toget standsede på Korsør station, og her ventede en politipatrulje. Det viste sig, at en 27-årig mand, der tilsyneladende var lidt vred på verden, havde ødelagt et spejl på et af toiletterne. Men da betjentene fik kontakt til ham, faldt han nogenlunde til ro. Han blev anholdt og sigtet for hærværk og taget med på politistationen, hvor han blev nærmere afhørt.

NÆSTVED: Fandt sabel og machete
Omkring klokken 03.00 natten til søndag blev der spillet ret høj musik fra en lejlighed på Kildemarksvej. Politiet kørte til adressen og bankede på døren. Da patruljen kom ind i lejligheden blev en 20-årig mand, der befandt sig på stedet, bedt om at skrue ned. Samtidig opdagede betjentene, at der var en sabel, en machete og en springkniv i lejligheden, og derfor blev den 20-årige sigtet efter knivloven.

NYSTED: Passager sigtet for spirituskørsel
Lørdag klokken 19.22 kom en bil kørende ad Nystedvej i Sakskøbing, da den pludselig drejede til højre ind i en græsrabat, hvor den påkørte nogle skilte, rullede rundt og landede på en tilstødende mark. Det viste sig, at passageren i bilen af uvisse årsager havde taget fat i rattet, så bilen kom på afveje. Da politiet kom til stedet, kunne betjentene konstatere, at den 38-årige mandlige passager, var påvirket af spiritus. Og da det var ham, der havde taget i rattet og dermed ført bilen, da uheldet skete, blev han anholdt og sigtet for spirituskørsel. Heldigvis slap personerne i bilen uden alvorlige skader.

SLAGELSE: Lavede færdselsuheld og kørte fra stedet
Natten til søndag skete der et færdselsuheld i Løvegade i Slagelse. En bilist, som havde kurs mod Kalundborgvej, ramte af ukendte grunde to biler, som holdt parkeret. Bilerne blev temmelig beskadiget, og det gik også ud over uheldsbilen, som mistede et sidespejl og lavede mærker i asfalten. Dem kunne politiet følge et stykke af vejen og fandt frem til bilen, som ganske rigtigt manglede et sidespejl og havde en del skader. Ejeren af bilen – en 55-årig mand fra Slagelse – blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens § 9, stk. 1, hvor der står, at "en trafikant, der med eller uden egen skyld bliver indblandet i et færdselsuheld, skal straks standse". Der er ikke nogen oplysninger om årsagen til færdselsuheldet.

BØTØ: Overfaldet af kvinde med rollator
En kvinde kom søndag eftermiddag ind i en indkørsel ved en ejendom på Bøtø, og ejeren bad hende forføje sig. Det tog kvinden temmelig fortrydeligt op, så hun stødte ind i en parkeret bil med sin rollator, så bilen fik en bule, og hun slog ud efter en 63-årig mand med sin taske, hvor der var en næsten fyldt flaske vin i, og den ramte manden i nakken. Politiet blev tilkaldt, og den ophidsende kvinde, der er 73 år gammel og fra Sakskøbing, blev sigtet for kvalificeret vold og for hærværk.

NØRRE ALSLEV: Havde hash og en joint med
En bus fra udlandet blev søndag aften kontrolleret af Toldstyrelsen på toldcenteret i Nørre Alslev. En 41-årig udenlandsk mand, der var med som passager, havde 3,5 gram hash og en joint med, og derfor blev politiet tilkaldt. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 41-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik en bøde på 2.000 kroner, som han betalte på stedet.


Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde. Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.INDBRUD
Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Tidsrum Udbytte Dannemare Grønnegade Fredag kl. 19.00 – søndag kl. 10.00 Trailer og højtalere Nakskov Langøvej Torsdag kl. 14.00 – fredag kl. 12.22 Vides endnu ikke Skælskør Bankehusvej Fredag kl. 13.00 – lørdag kl. 7.37 Diverse byggemateriale Slagelse Fårdrupvej Søndag kl. 19.29 Kontanter Slagelse Schweizerpladsen Søndag kl. 18.00 Smykker mv.HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt km/t Hurtigste km/t Klip Korsør Storebæltsbroen Søndag kl. 13.36 – 19.15 ATK 11463 22 110 136 - Korsør Vestmotorvejen Fredag kl. 7.26 – 13.30 ATK 8939 118 110 139 - Maribo Sydmotorvejen Fredag kl. 9.08 – 12.08 ATK 1578 41 110 154 - Præstø Jungshovedvej Lørdag kl. 7.53 – 13.53 ATK 1777 74 60 105 7 klip og en betinget frakendelse Rødby Nakskov Landevej Fredag kl. 6.03 – 8.03 ATK 143 5 60 88 1 klip Slagelse Bildsøvej Fredag kl. 9.05 – 14.00 ATK 807 32 50 74 5 klip Stenlille Sorøvej Fredag kl. 16.26 – 21.30 ATK 843 19 80 124 1 klip Søllested Højrebyvej Fredag kl. 15.29 – 15.53 ATK 71 0 - - - Søllested Højrebyvej Fredag kl. 16.08 – 22.08 ATK 493 35 60 107 4 klip og en betinget frakendelse Tappernøje Strandvejen Fredag kl. 10.41 – 16.41 ATK 938 79 50 80 12 klip Tappernøje Strandvejen Lørdag kl. 10.36 – 16.46 ATK 1093 42 50 80 4 klip Tappernøje Strandvejen Søndag kl. 10.51 – 16.51 ATK 772 15 60 79 - Vordingborg Sydmotorvejen Søndag kl. 13.57 – 20.00 ATK 6790 240 90 149 20 klip

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Faxe Rønnedevej Søndag kl. 18.45 43-årig mand Spirituskørsel. Den 43-årige skubbede til den ene politibetjent, og han blev derfor også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet Næstved Ramsherred Søndag kl. 5.15 47-årig mand Spirituskørsel Rødby Færgestationsvej Lørdag kl. 9.30 24-årig mand Kørsel i påvirket tilstand Sakskøbing Nystedvej Lørdag kl. 19.22 38-årig mand Spirituskørsel Slagelse Holbækvej Lørdag kl. 22.24 32-årig mand Spirituskørsel Vordingborg Fæbyvej Lørdag kl. 14.35 53-årig mand Spirituskørsel Vordingborg Marienberg Søndag kl. 1.11 38-årig mand Spirituskørsel?
?

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi