Døgnrapport d. 15-05-2024

onsdag 15. maj, kl. 19:26

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 15. maj 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.45 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.45 en 29-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for grov vold ved tirsdag aften at have sparket en 47-årig kvinde flere gange i hovedet på et forsorgshjem i Tranbjerg J. Kvinden blev efterfølgende indlagt med alvorlige skader.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om overfaldet kl. 23.43, og da politiet kom frem, var gerningsmanden stukket af fra stedet. Han blev dog lidt efter anholdt af en patrulje og fremstilles nu i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

**

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 12.30 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.30 en 19-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Han er sigtet for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder ved at have været i besiddelse af to skarpladte pistoler. Den ene pistol blev fundet af politiet i februar 2023 i et skjult rum i en trappeopgang i Viby J, mens den anden pistol blev fundet i marts i år i en anden trappeopgang på samme vej.

Den videre efterforskning ledte frem til den 19-årige, der tidligt onsdag morgen blev anholdt på sin adresse i Viby J.

Den 19-årige er desuden sigtet for at have været i besiddelse af en signalpistol.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

**

Anmeldelse om slagsmål i Brabrand Tirsdag kl. 23.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere personer var oppe at slås på Emmasvej i Brabrand, og at nogen af dem muligvis var bevæbnet med kniv.

Flere patruljer kørte til stedet, men da de kom frem, var der ikke længere uro eller slagsmål, og der var ingen, der kunne fortælle, hvad der var sket.

På skadestuen traf politiet efterfølgende flere unge mænd, der virkede noget oprørte, og en af dem havde nogle friske sår i ansigtet. Hverken han eller de andre antrufne personer havde dog lyst til at tale med politiet.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

Indbrud Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


Kilde: Østjyllands Politi