Mange kørte for stærkt forbi vejarbejdere

onsdag 15. maj, kl. 13:07

Det var på baggrund af en henvendelse om, at der blev kørt hensynsløst ved et vejarbejde på hovedvejen i Salling, at en ATK-bil fra Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag formiddag klokken 10.28 satte måleudstyret i gang på rute 26 (Brovej) nær Vium.

94 sager på fire timer Desværre viste det sig, at henvendelsen til politiet var velbegrundet. I hvert fald noterede ATK-operatøren 94 sager på de cirka fire timer, han holdt på stedet. 70 bilister kan 'nøjes' med en bøde, 14 kørte så stærkt, at de ender med et klip i kørekortet, mens ti bilister overskred fartgrænsen så meget, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at de ti bilister skal bestå en kontrollerende køreprøve - både teori og praktisk prøve - for at beholde kørekortet.

Fartgrænsen i forbindelse med vejarbejdet er 50 km/t. Den bilist, der kørte hurtigst under politiets kontrol, blev målt til hele 87 km/t. - altså 74 % mere end det tilladte.

Ved vejarbejde er straffen hårdere Folketinget besluttede i 2014 at fordoble bøden for fartforseelser i forbindelse med vejarbejde. Samtidig ændrede Folketinget grænsen for, hvornår man får en betinget frakendelse af førerretten. Derfor sker det i forbindelse med vejarbejde ved en hastighedsoverskridelse på 40 % eller mere, mens grænsen ellers hedder 60 %.

Når politiet laver fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde, tjekker kontrolløren altid både før og efter kontrollen, at skiltningen på stedet er i orden.

Man kan selv bede om en færdselskontrol Bor eller færdes du et sted, hvor du mener, det ville være på sin plads med en trafikkontrol, kan du overveje at bruge ordningen "bestil en færdselskontrol" på politiets hjemmeside: https://politi.dk/service-og-tilladelser/bestil-en-betjent/bestil-en-faerdselskontrol



Særligt til pressen Ved flere spørgsmål - kontakt politikommissær Lilian Jensen, der er leder af trafiksektionen i færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi: 2343 8731

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi