Politiet klar til karneval

torsdag 16. maj, kl. 07:12

Vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Kenneth Ginnerup, der har ansvaret for politiets indsats under Aalborg Karneval, fortæller: ”Vi er tilstede under karnevalsugen, med både uniformeret og civilt politi – særligt under Aalborg Karneval lørdag den 25. maj. Der kommer rigtig mange mennesker fra nær og fjern, som skal have en god og tryg oplevelse. Har man brug for politiets hjælp under paraden, kan man fx henvende sig til en af dialogbetjentene, som bærer gule veste. Ellers kan man, som altid, ringe på telefon 114.”

Videoovervågning understøtter opgaven Indsatsen med videoovervågning går igen fra tidligere år og er en del af tryghedsindsatsen under det store karnevalsoptog den 25. maj. Om det fortæller Kenneth Ginnerup: ”Videoovervågningen er et af de operative virkemidler, vi kan anvende, da det både er med til at forebygge lovovertrædelser, og ved eventuelle forbrydelser har vi endnu bedre efterforskningsmuligheder for at opklare disse forbrydelser.”

Politiets optagelser lagres i 30 dage, hvorefter de slettes, medmindre de skal bruges i en konkret sag.

Droner er også en del af beredskabet og her har vicepolitiinspektøren en opfordring: ”Vi bruger droner til forskellige politimæssige indsatser undervejs i optoget og rundt omkring i byen, under lørdagens parade. Vi har tidligere oplevet at private også sætter droner i luften for at tage billeder af optoget, men der er meget specifikke regler for den slags. Blandt andet foregår karnevallet inden for lufthavnens sikkerhedszone, hvilket påvirker reglementet omkring droneflyvning. Derfor kan jeg kun opfordre til, at man frekventerer trafikstyrelsens hjemmeside og sætter sig grundigt ind i tingene”

Trafikale forhold Hvad angår de trafikale forhold under ugens forskellige events, så henviser vi til Aalborg Kommune, der opdaterer om diverse vejspærringer og omkørsler. Disse planer forefindes på hjemmesiden: www.aalborg.dk/trafikkarneval.

De gode råd Husk de gode råd, særligt lørdag den 25. maj, hvor der forventes allerflest gæster:
• Drik rigeligt med vand og husk fast føde i løbet af dagen. Der er vandposter på ruten, hvor man kan få fyldt sin drikkedunk op.
• Lav aftaler med dine venner om at holde øje med hinanden, hav faste opsamlings- og mødesteder.
• Husk godt fodtøj, da der kan være glasskår på ruten.
• Fundne effekter kan indleveres på Aalborg Politigård, Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg.

På Aalborg Karnevals hjemmeside kan man finde information om og gode råd til de forskellige arrangementer.


Pressens kontaktperson Kenneth Ginnerup, vicepolitiinspektør, 4048 7646, Nordjyllands Politi

Kilde: Nordjyllands Politi