Døgnrapport d. 16-05-2024

torsdag 16. maj, kl. 15:37

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 15. maj

NYSTED: Sigtet for at køre pirattaxa
Fredag den 3. maj standsede politiet en bil på Brovejen i Nykøbing, efter at politiet tidligere på dagen havde modtaget en anmeldelse om, at der kunne være tale om en pirattaxa, altså en bilist, der uden de nødvendige tilladelser kørte hyrekørsel. Der var tre passagerer i bilen, og de havde tilsyneladende lavet en aftale med chaufføren om at køre fra Dølle til Nykøbing mod betaling. Bilisten – en 41-årig kvinde fra Falster – blev onsdag sigtet for overtrædelse af lov om hyrekørsel.

NÆSTVED: 34-årig sigtet for blufærdighedskrænkelse
Politiet fik onsdag klokken 9.25 en anmeldelse fra en kvinde, der havde set en mand, som stod i et vindue i en lejlighed og onanerede. Politiet henvendte sig kort efter på stedet, og politibetjentene genkendte manden ud fra signalementet. Det var en 34-årig mand, som blev sigtet for blufærdighedskrænkelse. Han afviste sigtelsen.

NYKØBING: Tabte papkasse og plastikdunke
Onsdag klokken 12.56 fik politiet en anmeldelse fra en bilist om, at han havde set, at der faldt to plastikdunke og en papkasse af en lastbil, der kørte på Gaabensevej mod Nykøbing. Lastbilen blev standset kort efter. Føreren var en 67-årig mand fra Greve, som afviste at have tabt noget gods, men han blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om at sikre gods.

SAKSKØBING: Sigtet efter brug af ukrudtsbrænder
En 76-årig mand fra Sakskøbing arbejdede onsdag eftermiddag med en ukrudtsbrænder på en adresse lidt uden for Sakskøbing. Det medførte, at der gik ild i et træskur, som imidlertid nedbrændte, og en garage, der stod ved siden af, blev brandskadet. Brandvæsenet fik slukket ilden, og den 76-årige blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.
Husk, at du kan læse gode råd om sikker anvendelse af ukrudtsbrænderen på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

VORDINGBORG: Fik bilen beslaglagt
En af politiets hundepatruljer kørte onsdag eftermiddag ved Vordingborg, og på Nyraad Hovedgade i Nyråd standsede politibetjentene en bil i en færdselskontrol. Føreren var en 54-årig mand fra lokalområdet, som imidlertid ikke havde noget kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da det var tredje gang, han blev sigtet for at køre uden kørekort, blev den bil, han kørte i, beslaglagt på stedet.

NÆSTVED: Ulovlig knallert blev beslaglagt
Politiet standsede onsdag klokken 16.44 en 18-årig mand fra Næstved, der kom kørende på Skellet på knallert. Knallerten kørte med meget høje omdrejninger, og en kontrol viste da også, at den var forsynet med flere tuningsdele og dermed konstruktivt ændret. Den 18-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og da han også sidste år var blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, blev knallerten beslaglagt på stedet.

SKÆLSKØR: Var det falske pengesedler?
Et supermarked i Skælskør anmeldte onsdag klokken 18.53, at der var blevet modtaget nogle pengesedler, som virkede falske. En politipatrulje rykkede ud til stedet, og her viste det sig, at pengesedlerne var nye og ægte, og at der derfor ikke var nogen grund til bekymring.
På Nationalbankens hjemmeside kan du læse om sikkerhedselementerne i den nuværende serie af pengesedler, og hvordan man kan skelne mellem ægte og falske sedler.

RØDBY: Sigtet for røveri og vold fremstilles i grundlovsforhør
Mandag den 13. maj blev en 60-årig mand fra Nakskov overfaldet på diget ved Kramnitze. Den 60-årige havde standset to personer, der kom kørende på diget på knallert eller motorcykel, og det afstedkom, at han fik flere slag i hovedet og spark mod kroppen, og herefter stjal gerningsmændene den 60-åriges mobiltelefon. Røverne truede herefter den 60-årige, hvis han anmeldte forholdet til politiet. Politiet har afhørt vidner og den forurettede, og det førte onsdag klokken 11.00 frem til anholdelsen af en 21-årig mand fra lokalområdet, som blev sigtet for røveri, vold og trusler. Den anden formodede gerningsmand meldte sig selv til politiet og blev anholdt torsdag klokken 8.00. Han er sigtet for røveri og for vold. De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i retten i Nykøbing torsdag klokken 10.30, og anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet bliver afviklet for lukkede døre.Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.
Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.INDBRUD
Politiet har ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse i det seneste døgn.


HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Dannemare Skodsebøllevej Onsdag klokken 15.22-16.45 ATK 49 - - - - Kettinge Enghavevej Onsdag klokken 15.38-16.38 ATK – bestilt færdselskontrol 12 - - - - Maribo C.E. Christiansens Vej Onsdag klokken 20.33-22.03 ATK 47 4 50 km/t 66 km/t - Næstved Kyse Bygade, Kyse Onsdag klokken 11.44-16.59 ATK 2300 39 50 km/t 79 km/t Fire klip Rødby Holebyvej Onsdag klokken 1734-19.34 ATK 90 5 80 km/t 100 km/t - Stokkemarke Højrebyvej Onsdag klokken 17.28-20.28 ATK 214 5 80 km/t 103 km/t - Søllested Rødbyvej Onsdag klokken 21.21-22.11 ATK 29 - - - -

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.
PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket trafikant:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Nakskov Bregnevej Onsdag klokken 11.58 26-årig mand fra Nakskov Narkokørsel på knallert. Den 26-årige havde 0,2 gram hash på sig og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
??
?

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi