Døgnrapport d. 17-05-2024

lørdag 18. maj, kl. 01:57

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten 16. – 17. maj

Politi klar til karneval En af årets helt store begivenheder i Aalborg løber snart af stablen. Karnevalsugen er oprunden, og hos Nordjyllands Politi har forberedelserne længe været i gang. Som en del af forberedelserne etableres midlertidig videoovervågning af Kildeparken samt relevante indfaldsveje for optogene, herunder særligt Vesterbro. Læs mere lige her.


Indbrud i restauration
De var, onsdag 15. maj, indbrud i en restauration beliggende i Hobro. Man er kommet ind via bagdøren, og der har været færden i baglokale, bar samt lager. Kontanter samt spiritus var taget fra stedet.


Person sov på gaden
En patrulje kørte onsdag kort efter middagstid, den 15. maj, til John F. Kennedys Plads. En person, der formentlig var beruset, havde lagt til at sove på gaden. Patruljen fik kontakt til personen, der blev sendt videre fra stedet.


Butikstyverier
Onsdag over middag, den 15. maj, blev en person sigtet for butikstyveri, idet personen fra en butik stjal beklædning samt elektronik. Tyveriet skete i et supermarked beliggende på Bispetorv i Hjørring.

Samme dag et par timer senere, i et supermarked på Diskovej i det sydøstlige Aalborg, blev endnu to personer sigtet for butikstyveri. Personerne stjal forskellige former for alkohol fra stedet, som de forsøgte at få gennem kasselinjen uden at betale, hvilket blev opdaget personalet.


Indbrud i villa
Mellem 13. og 15. maj var indbrud i hus i et villakvarter i det sydvestlige Aalborg. Fra stedet er blandt andet blevet stjålet forskellige former for smykker. Der sås færden fra hoveddør og til soveværelse, hvorefter man formentlig kom ud via terrassedør, idet den stod åben. Spor søgt sikret på stedet af den tilkaldte patrulje.


Narkokørsel
En bilist blev torsdag 16. maj kort efter midnat standset af en beredskabspatrulje på Hjørring i Frederikshavn. Personen blev skønnet påvirket af narkotika, hvilket bilisten erkendte, at vedkommende var. Personen blev fundet også i besiddelse af amfetamin. Det afstedkom sag vedr. narkokørsel samt sag om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

Indbrud i udhus
Torsdag nat, 16. maj, var der indbrud i et udhus ved et sommerhus beliggende på en adresse i Ålbæk. Herfra stjal man el-værktøj. Man var kommet ind ved at knuse en rude.

Bedrageri samt forsøg herpå Torsdag eftermiddag, kort efter kl. 1300, var der forsøg på bedrageri mod en ældre borger bosiddende i Frederikshavn, idet pågældende blev kontaktet af en mand, der udgav sig for at være ”fra banken”. En skeptisk nabo kom dog til, hvilket fik manden til at løbe bort fra stedet.

Lidt tidligere, samme torsdag, omkring kl. 12.30 blev en anden ældre kvinde bosiddende i postnummer Dronninglund opsøgt af en mand, der udgav sig for at være ”fra banken”. Han bad om kort og kortoplysninger. Det – og et kontantbeløb – blev udleveret. Bagefter var der hævet fra kontokortet, der dog efterfølgende blev lukket.

Og tidligere endnu, omkring kl. 12.00, gik det ud over endnu et ældre offer bosiddende i Elling, der var blevet ringet ”af banken”, der oplyste, at der var trukket et større beløb fra kontoen – og at en mand ved navn Jens ville komme ud og hente dankort. Gerningsmanden fik, ankommet til stedet, udleveret et kontantbeløb, men dog ikke koden.

I sidstnævnte forhold er der et signalement: mand, 25-30 år, 160-170 cm høj, almindelig til slank af bygning, mørkt/sort hår med pandehår strøget til siden samt iført sorte bukser og sort trøje.

Vi understreger, at banken ikke sender folk ud for at afhente hævekort. Tal også gerne med ældre i din omgangskreds, så de ikke bliver ofre for denne type af svindel. Find flere tips i denne folder: https://politi.dk/-/media/mediefiler/landsdaekkende-dokumenter/anmeld-kriminalitet/flyer-om-svindel-og-tricktyverier.pdf

Indbrud i maskinhal
Torsdag 16. maj blev der anmeldt indbrud i en maskinhal i Øster-Vrå. Fra stedet er der i tidsurmmet 11. – 14. maj blevet stjålet flere effekter, bl.a. fælge plus dæk samt plæneklipper og elektronikdele. Porten til hallen var brudt op.


Indbrud i skur
Torsdag 16. maj blev der anmeldt et indbrud i et skur på en adresse i Frederikshavn. Fra skuret var stjålet forskellige effekter, bl.a. el-løbehjul, diverse el-værktøj samt golfsæt.

Et koben var formentlig benyttet til at få døren brudt op. Patruljen sikrede spor på stedet. Indbruddet er formentlig sket mellem 14. og 15. maj.


Indbrud i lejlighed
Fra en lejlighed på Christiansgade i Aalborg blev der ved at indbrud 16. maj stjålet smykke samt parfume.

Hele lejligheden sås gennemrodet – og det var formentlig et koben, der har været i anvendelse for at få døren ind til lejligheden brudt op.


Indbrud i kontor
Fra en kontor på Pontoppidanstræde i Aalborg Øst blev der fredag nat, 17. maj, formentlig stjålet en computer. Ellers var ikke overblik over tyvens ’kostervalg’. Men i hvert fald var et vindue i kip blev skubbet eller sparket ind, hvilket muliggjorde åbning. Spor søgt sikret på stedet af patruljen.


Spirituskørsel
Fredag 17. maj kort efter kl. 0400 blev en personbil bragt til standsning af en politipatrulje omkring Østre Alle i Aalborg. Føreren af personbilen viste sig – på grundlag af alkometer-test – at være påvirket af spiritus over den tilladte grænse. En blodprøve skal nu fastslå endelige promillestørrelse.

Kilde: Nordjyllands Politi