Hyppige hastighedsovertrædelser på Asbovej: Politiet målte 117 overtrædelser på samme vej

lørdag 18. maj, kl. 05:39

Syd- og Sønderjyllands Politi har reageret på en borgerhenvendelse via ”bestil en betjent” på politi.dk og var derfor mødt op på Asbovej i Vejen Kommune med en ATK-vogn. Borgeren oplyste, at der bliver kørt for stærkt, og den bekymring viste sig at holde stik.

”Vi sætter stor pris på borgernes henvendelser i alle sager – også når det handler om for høj fart. Vi tager det alvorligt”, siger politikommissær Dennis André Holst, som er leder af Beredskabsstation Vejen.

ATK-vognen holdt på Asbovej tirsdag d. 15. maj i 5 timer og 20 minutter. I det tidsrum registrerede Syd- og Sønderjyllands Politi 900 køretøjer, hvoraf 117 overtrådte hastighedsgrænsen på 60 km/t, som gælder på stedet. 12 overtrædelser var med klip i kørekortet.
Ud af de 117 overtrædelser drejede de 10 sig om lastbiler. To af lastbilerne kørte mere end 30 procent for stærkt, hvilket udløser et klip til føreren.

Syd- og Sønderjyllands Politi har også tidligere fået henvendelser fra borgerne om for høj hastighed på Asbovej. Ved lignende kontroller i november og december 2023 blev der målt henholdsvis 115 og 122 hastighedsovertrædelser, hvor der i denne måling var 117 overtrædelser.

”Vi kan konstatere, at der fortsat bliver kørt for stærkt på strækningen. Jeg vil opfordre til, at man letter på speederen – også når vi ikke er der med ATK-vognen. Det kan have store konsekvenser, når der bliver kørt for stærkt. De seneste fem år er 121 personer blevet dræbt i ulykker i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Ud af de 121 trafikdræbte er 20 personer blevet dræbt i ulykker i Vejen Kommune”, siger politikommissær Dennis André Holst.

Høj hastighed er stadig den største årsag til ulykker med dødelig udgang.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi