Døgnrapport d. 21-05-2024

tirsdag 21. maj, kl. 19:40

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag fra pinsens døgnrapporter


ÆLDRE UDSAT FOR BEDRAGERI
Politiet modtog fredag anmeldelser fra tre ældre borgere, der havde været udsat for telefonbedragerier. En 93-årig mand fra Næstved blev fredag formiddag kontaktet af en "bankmand" fra Nordea, som fortalte, at den 93-åriges dankort var udløbet, og at han skulle have et nyt. Et "bankbud" afhentede lidt senere dankortet, som dog nåede at blive spærret, inden det kunne misbruges. Samme fremgangsmåde overgik en 86-årig kvinde fra Mern, men denne gang var forklaringen, at der var overført et beløb fra hendes konto til Spanien. Her afhentede et "bankbud" også betalingskortet og det lykkedes samtidig den lurvede fupmager at få nogle guldsmykker med til sikker opbevaring i banken (!). Fredag eftermiddag var det en 92-årig mand fra Glumsø, som blev forsøgt fuppet, men her lykkedes gerningsmanden ikke med sit forehavende.
Politiet opfordrer til, at pårørende til ældre og til fx andre mindre rutinerede internetbrugere tager en snak med dem om, hvad de skal gøre, hvis de får et opkald som beskrevet ovenfor. Et godt råd er, at man afbryder samtalen, og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan hjælpe. Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4. Se mere på Sikker Digitals hjemmeside.

FAXE LADEPLADS: To sigtet efter slagsmål
Fredag klokken 18.26 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd havde været oppe at slås på en p-plads på Hovedgaden i Faxe Ladeplads. Det var en 44-årig og en 64-årig mand, som var raget uklar over hinandens opførsel, og det kom til udveksling af skubberi og lidt slag. Først på aftenen var de to mænd afhørt, og de blev begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

FAXE: Sigtet for hærværk
En 53-årig mand fra Rønnede blev fredag aften sigtet for hærværk. Det skete, efter at politiet havde fået en anmeldelse om, at der var smidt et reklameskilt mod facaden på et værtshus i Faxe, så skiltet var ødelagt. Det var en gæst på værtshuset, som efter en uoverensstemmelse valgte at udtrykke sin utilfredshed ved at smide med skiltet, og på baggrund af forklaringer fra vidner fandt politiet frem til den 53-årige, som blev sigtet på sin bopæl.

RØDBY: På værtshus med kniv
Fredag aften blev politiet kaldt til et værtshus i Rødby, hvor vidner tilbageholdt en noget beruset mand, som havde stået i baren med en stor kniv. Vidnerne afvæbnede ubesværet manden, der er 35 år gammel og fra lokalområdet. Han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og da han ikke ville rette sig efter politiets anvisninger om at gå hjem i seng, blev han anholdt klokken 0.14 og taget med til politistationen i Næstved, hvor han sov rusen ud frem til lørdag klokken 9.45, hvor han blev løsladt. Den 35-årige fik et forbud efter restaurationsloven mod at komme på værtshuset fremover.

DALMOSE: Kørte uden kørekort – fik bilen beslaglagt
Politiet prøvede tidligt lørdag morgen at standse en bil, som kørte på Sorø Landevej ved Dalmose i en rutinekontrol, men det lykkedes bilisten at stikke af. Kort efter fandt politiet dog frem til bilen, som nu holdt på Slagelsevej ved Fuglebjerg. Der var en 31-årig mand fra Slagelse i bilen, og da han ikke havde noget kørekort, blev han sigtet for kørsel uden førerret. På grund af flere tidligere sigtelser for at køre uden kørekort, blev den bil, den 31-årige kørte i, beslaglagt på stedet.

VORDINGBORG: Butikstyv med udsøgt smag
Lørdag eftermiddag fik politiet en anmeldelse fra en dagligvarebutik i Vordingborg om, at personalet tilbageholdt en mand, der var mistænkt for at stjæle varer. Det var en 22-årig udenlandsk mand, og en medarbejder havde set, han lagde 12 flasker champagne og lidt fødevarer ned i en taske, men han gik gennem kassen uden at betale for varerne. Den 22-årige blev anholdt klokken 16.50 og sigtet for butikstyveri, og han blev afhørt på politistationen i Vordingborg, inden han blev løsladt igen klokken 17.20.

NYKØBING: Fandt ulovlige stoffer
Efter et tip rykkede politiet lørdag aften ud til en adresse i Nykøbing, hvor det forlød, der skulle være ulovlige stoffer. Politibetjentene fandt 2,3 gram amfetamin og en enkelt tablet med beroligende medicin hos en 22-årig kvinde og 9,4 gram amfetamin og 1,2 gram hash hos en 31-årig mand. Begge blev anholdt klokken 21.10 og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og den 21-årige blev også sigtet for overtrædelse af lægemiddelloven. De blev afhørt og løsladt igen kort før klokken 23.00.

FAXE: Ramte et træ – bilen blev beslaglagt
Politiet fik lørdag aften en anmeldelse om et mindre færdselsuheld, der var sket lidt uden for Faxe. En mand var kommet kørende, men ramlede ind i et træ med ganske lav hastighed. Tililende vidner hjalp manden, da de var bange for, han havde fået et ildebefindende, men da der lugtede ganske kraftigt at spiritus, blev politiet tilkaldt. En alkometertest afslørede, at bilisten – en 38-årig mand fra Skovlunde – havde en solid promille et godt stykke over 2. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel, og på grund af promillens størrelse blev den bil, han kørte i, beslaglagt, og den 38-åriges førerret blev inddraget. Han blev løsladt, efter at der var taget en blodprøve.

NÆSTVED: 34-årig sigtet for vold
Natten til søndag var en politipatrulje i centrum af Næstved, og i Ramsherred så politibetjentene en mand, der først stødte ind i tre andre nattegæster og derefter gav den ene af dem et knytnæveslag i ansigtet. Det var en 34-årig mand fra Næstved, som blev anholdt klokken 4.10 og sigtet for vold. Volden gik ud over en 20-årig mand, der blev tilset på skadestuen for sine knubs. Den anholdte, som var fuld, blev løsladt igen søndag klokken 11.35.

NYKØBING F.: Mand viftede med knive mod biler
Søndag klokken 10.11 fik politiet en anmeldelse om, at en mand løb rundt på Gaabensevej i Nykøbing F. og fægtede mod bilerne med to knive. Da en politipatrulje kort efter var på stedet, løb manden ind i et hus og hoppede ud af et vindue. Men han smed knivene fra sig, da betjentene råbte ham an. Manden, der er 32-år, blev anholdt og sigtet efter knivloven. Han virkede lidt ude af balance, og derfor blev han tilset af en læge.

FEJØ: Ung mand sigtet for hærværk
Klokken 18.13 søndag aften fik politiet en opringning fra en kvinde, der kunne se, at en ung og tilsyneladende beruset mand kastede sten gennem nogle ruder i et hus Storemosevej på Fejø. Ti minutter senere var en patrulje på stedet, og klokken ca. 19.30 havde betjentene fundet frem til en noget overrislet 20-årig mand fra Nakskov, som blev sigtet for hærværk og pænt fulgt til færgen.

HASLEV: Fire mænd fremstilles i grundlovsforhør efter overfald
En 29-årig mand blev søndag aften overfaldet af en gruppe på fire mænd på Maglemosevej i Haslev, som stjal hans taske med pung, telefon og nøgler. Den 29-årige måtte efterfølgende på sygehuset for behandling af sine skader. Politiet blev tilkaldt, og ud fra effektivt efterforskningsarbejde og gode vidneforklaringer lykkedes det i nat politiet at finde frem til fire mænd, der blev anholdt i Nordsjælland. De blev alle sigtet for kvalificeret vold og for særligt farligt røveri. De fremstilles i dag i grundlovsforhør ved retten i Næstved.

MARIBO: Gik på jernbanesporene
Mandag formiddag blev politiet kaldt til banegården i Maribo, hvor en kvinde gik på sporene. Det var en 18-årig kvinde fra Kokkedal, og hun fortalte politibetjentene, at hun ikke vidste, hvad hun skulle lave, mens hun ventede på toget. Den 18-årige blev vejledt om det uhensigtsmæssige i at gå på jernbanesporene, og hun blev derefter sigtet for overtrædelse af jernbaneloven.




Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde. Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.



INDBRUD
Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Tidsrum Udbytte Fensmark Tjørnevej Søndag kl. 16.30 – 11.45 Motorcykel med reg. nr. CT93263 Korsør Møllebjergvej Lørdag kl. 7.00 – søndag kl. 10.00 Lamper, parfumer, smykker, service mv. Mern Væver Hansens Vej Fredag kl. 7.00 – 17.00 Medicinskab og pengeboks Mern Røstofte Mark Fredag kl. 12.00 – 18.00 Ur og armbånd Vemmelev Slagelse Landevej Fredag kl. 17.00 – 17.45 Porcelæn, lamper, figurer, medicin mv. Vordingborg Vognmandsparken Søndag kl. 15.30 – 16.30 Pengekasser med småmønter Vordingborg Troldeparken Mandag kl. 11.00 – 14.45 Smykker Vordingborg Heibergsvej 7/5 – 18/5 Smykker og kontanter



HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt km/t Hurtigste km/t Klip Dannemare Skodsebøllevej Lørdag kl. 16.32 ATK 77 17 50 76 5 klip Faxe Køgevej Lørdag kl. 18.55 – søndag kl. 0.30 ATK 306 38 60 107 10 klip og tre betingede frakendelser Haslev Ringstedvej Fredag kl. 18.57 – lørdag 00.30 ATK 310 16 80 113 2 klip Haslev Teestrup Nedenvej Søndag kl. 14.17 – 16.17 ATK – Bestilt færdselskontrol 31 4 60 81 - Haslev Køgevej Søndag kl. 16.55 – 19.30 ATK 328 22 60 95 2 klip Maribo Krårup Møllevej Søndag kl. 14.04 – 17.44 ATK 285 17 60 81 - Nakskov Skandsen Søndag kl. 13-10 – 14.00 ATK 59 1 50 60 - Nykøbing F. Gedser Landevej Lørdag kl. 16.29 – 19.29 ATK 1083 10 70 96 1 klip Nykøbing F. Skovalleen Lørdag kl. 20.26 – 23.26 ATK – Bestilt færdselskontrol 347 17 50 72 2 klip Nykøbing F. Bangsebrovej Mandag kl. 16.05 – 17.05 ATK 50 1 60 73 - Nyrup Merløsevej Fredag kl. 13.57 – 19.15 ATK 647 12 70 97 1 klip Næstved Slagelsevej Fredag kl. 9.30 – 11.30 ATK 1196 65 50 75 8 klip Rødby Fasanlunden Lørdag kl. 13.30 – 14.30 ATK 45 0 - - - Rødby Nakskov Landevej Søndag kl. 14.58 – 20.08 ATK 410 54 50 94 9 klip Slagelse Stillingevej Fredag kl. 7.16 – 13.30 ATK 1184 147 50 90 19 klip og to betingede frakendelser Slagelse Korsørvej Lørdag kl. 20.26 – søndag kl. 1.00 ATK 455 5 80 97 - Slagelse Bildsøvej Søndag kl. 14.37 – 19.38 ATK 905 30 50 69 1 klip Slagelse Stillingevej Mandag kl. 10.33 – 16.30 ATK 1577 175 50 76 5 klip Sorø Kalundborgvej Fredag kl. 19.21 – lørdag kl. 00.21 ATK 235 14 60 89 2 klip Søllested Rødby Lørdag kl. 15.24 – 15.54 ATK 47 0 - - - Væggerløse Bøtø Ringvej Mandag kl. 17.53 – 23.03 ATK 228 11 60 88 2 klip

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.


FÆRDSELSKONTROLLER
I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt ? Dianalund Holbergsvej Mandag kl. 20.45 – 21.15 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager Kalvehave Ny Vordingborgvej Fredag kl. 8.45 – 9.15 Alle kørte pænt Lolland Flere steder Fredag kl. 15.10 – 19.25 En knallertkører blev sigtet for at køre i påvirket tilstand, og for at køre uden førerret. Maribo Østergade Fredag kl. 7.00 – 8.00 75 kontrolleret – ingen sager. Næstved Frøstjernevej Søndag kl. 13.00-13.45 Bestilt færdselskontrol: Fire knallerter blev kontrolleret og fundet i orden, og en blev sigtet for kørsel uden førerret. En blev sigtet for at køre med et nedslidt bagdæk Sorø Sorøvej Mandag kl. 20.00 – 22.45 En kørte så hurtigt, at han står til et klip i kørekortet, og en havde eftermonteret et ulovligt luftfilter samt et rødt lys i forruden. Stensved Vordingborgvej Fredag kl. 9.30 – 10.30 En sigtet for ikke at bruge sikkerhedssele, en for at tale i håndholdt telefon under kørslen og en kørte så hurtigt, at han står til et klip i kørekortet.
Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.




PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Karrebæksminde Brosvinget Mandag kl. 19.58 32-årig mand Spirituskørsel Langebæk Gl. Vordingborgvej Lørdag kl. 2.29 22-årig mand Spirituskørsel Munke-Bjergby Munke-Bjergbyvej Fredag kl. 10.21 30-årig mand Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand Næstved Viaduktvej Søndag kl. 4.15 24-årig mand Spirituskørsel Rødby Færgestationsvej Søndag kl. 12.30 25-årig mand Kørsel i påvirket tilstand Stubbekøbing Nykøbingvej Lørdag kl. 3.16 23-årig mand Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand Søllested Brogårdsvej Fredag kl. 15.40 48-årig mand Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand Vordingbrog0 Brovejen Lørdag kl. 0.45 29-årig mand Kørsel i påvirket tilstand



?


Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi