Døgnrapport d. 21-05-2024

tirsdag 21. maj, kl. 23:39

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. maj 2024.

Pinsens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger: Industrivej, Roskilde
Dalbyvejen Borup, Køge
Motorgangen, Karlslunde, Greve
Kirkebærskoven, Gørlev, Kalundborg


Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Hestehavevej, Viby, Køe
H A Dooses Vej, Høm, Ringsted
Hømvej, Høm, Ringsted
Ubberupvej, Ugerløse, Holbæk


Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen


Indbrud i skole og institutioner mv.: Gersager, Greve


Tyveri fra køretøjer: Nordhøj, Køge
Assendløsevejen, Osted, Lejre

Fredag - lørdag
Kørte uden førerret - Østre Ringvej, Roskilde Kl 09.49 standsede politiet en personbil ført af en 31-årig lokal mand. Det viste sig, at hans førerret var administrativt inddraget. Det var anden gang, at det skete og manden blev vejledt om, at hvis politiet igen stoppede ham i færd med at køre bil uden gyldig førerret, så ville bilen blive beslaglagt.


Kørte uden førerret - Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand Kl 11.30 standsede færdselspolitiet en personbil ført af en 23-årig mand fra Søborg. Han kørte uden at bruge sikkerhedssele og så havde han samtidigt også kørselsforbud. Han blev sigtet for begge dele og formanet om ikke at køre videre. Det valgte manden dog at se stort på og en halv time senere mødte samme patrulje den samme mand på Nordhøj i Køge, hvor han igen kom kørende uden brug af sikkerhedssele. Han blev derfor sigtet igen og nøglen blev inddraget.


Cyklist ramt af lastbil i højresvingsulykke - Bredgade/Vænget, Kalundborg Kl. 12.21 blev en 90-årig kvindelig cyklist ramt af en højresvingende lastbil i krydset Bredagde/Vænget i Kalundborg. Chaufføren, en 51-årig mand fra Georgien, overså cyklisten, som skulle lige ud ad Bredgade. Kvinden blev ramt på underkroppen, men var ved bevidsthed da ambulancen kom frem. Lægehelikopteren fløj til helikopterpladsen på Stejlhøj, da helikopteren ikke kunne lande nær uheldsstedet.

Bilinspektøren og specialister fra Tungvogns Center Øst blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og lastbilen, så krydset blev afspærret indtil omkring kl. 15.00 Den 90-årige blev fløjet til hospitalet med alvorlige skader, men hun blev meldt stabil, og ved en senere opfølgning blev det bekræftet, at hun var uden for livsfare.

Den 51-årige udenlandske mand blev taget med på politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Han blev sigtet for at overtræde sin vigepligt og derved forårsage uagtsom legemsbeskadigelse. Han fik herefter lov til at gå, da der ikke var grundlag for at varetægtsfængsle ham. Nu afventer bilinspektørens erklæring, hvorefter sagen vil blive behandlet ved et senere retsmøde.


Bedrageri - Store-Heddinge Kl 14.29 fik politiet anmeldelse om, at en 95-årig kvinde var blevet ringet op af en mand, der fortalte, at han var fra banken. Han havde overtalt kvinden til at udlevere sit dankort samt koden til det. Der blev derefter hævet 14.000 kroner på kortet.


Fest lukket - Roskilde Kl 21.16 besluttede politiet, at en fest på en uddannelsesinstitution i Roskilde skulle lukkes. Festen blev afholdt som koncert med offentlig adgang, og hvor der var udskænkning af alkohol selvom der ikke var søgt de nødvendige tilladelser. På den baggrund valgte politiet at lukke festen, hvor der var cirka 200 deltagere.


Søndag (Pinsedag) - Mandag (2.pinsedag)
Barn ramt af bil - Strandvejen, Svinninge - Holbæk kl. 13.49 blev en 5-årige pige ramt af en bil, da hun gik med i vejkanten på Strandvejen mod Svinninge med sin mor. Pigen lavede en pludselig bevægelse og kom ud på kørebanen. Føreren af bilen, en 62-årige kvinde fra Holbæk, kunne ikke nå at bremse, og pigen blev ramt af bilens kofanger.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor pigen blev behandlet for ikke livstruende skader. Hun var ved bevidsthed da redningspersonalet kom frem og bragte hende på skadestuen, hvor hun blev traumescannet, men var sluppet fra uheldet uden alvorlige tilskadekomst. Patruljen optog rapport for at beskrive omstændighederne omkring uheldet.


Ældre mand frarøvet dankort - Viby Sj. - Roskilde Kl. 15.29 fik politiet anmeldelse fra en pårørende til en 84-årig mand fra Viby Sjælland by, som torsdag middag var blevet kontaktet af en person, der udgav sig for at være fra politiet. Den 84-årige fik af vide, at der ville komme en medarbejder fra hans bank, som ville hente hans dankort, da de skulle udskiftes.

En mand dukkede ca. 30 min senere op hjemme hos den 84-årige, og bad om kreditkortene. Han beskrives som:

A: Mand, 25-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk, Iført: Mørkt tøj.

Da den 84-årige afviste at udlevere noget blev A truende og tog fat i den ældre mands krave. A truede den 84-årige til at udlevere kort og kode, og først nogle timer senere kontaktede den ældre mand banken, hvor kortene blev spærret. Da var der blevet hævet 23.000 kr. fra hans konto.

En patrulje afhørte den 84-årige i hans hjem. Han var rystet oven på episoden, og fik først fik anmeldt sagen, da han fik hjælp fra et familiemedlem. Den 84-årige havde ikke bemærket, om A var kørt til stedet i bil.

Politiet efterforsker nu sagen om røveri og bedrageri mod den 84-årige. Vidner i Viby, som har set den beskrevne mand torsdag middag/eftermiddag i sidste uge bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring på tlf. 114.


Voldsom spiritusbilist - Nordhavnsvej, Køge Kl. 19.07 anmeldte flere borgere, at en mandlig bilist på Nordhavnsvej tæt ved Køge Marina virkede fuld og optrådte aggressivt, da han havde råbt og kastet en flaske ud af vinduet, da han kørte fra stedet. En patrulje blev sendt til Bådehavnen, hvor bilisten holdt bag en restaurant. Den 27-årige mand fra Køge bag rattet havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere i sagen.


Fyrværkeri ved arresten - Jernbanegade, Roskilde Kl. 23.05 var flere mænd mødt op ved arresten i Roskilde, hvor de fyrede fyrværkeri af og råbte tillykke til en indsat i arresten. Flere patruljer satte kursen, hvilket fik flere mænd til at flygte fra stedet. En patrulje forsøgte at afskære en mand vejen på Jernbanegade, men patruljebilen kom ud af kurs og ramte en husfacade med lav fart. Betjentene blev kørt til tjek, men var ikke kommet noget til. Der skete ingen synlig skade på husmuren, men bilen fik trykket fronten en smule.

En anden patrulje fik fat i en 25-årig mand fra Valby, som blev fundet i besiddelse af to kanonslag. Han blev sigtet for at sætte sig i kontakt med en indsat og for at overtræde fyrværkeriloven. Den 25-årige fik herefter lov til at gå, men vil høre mere i sagen senere.

Et stort fyrværkeribatteri var i gang, da politiet ankom, og det blev forsøgt slukket med en pulverslukker, men brandvæsnet kom kort forbi og foretog efterslukning.

Mandag (2.pinsedag) - Tirsdag
Udenlandsk lastbilchauffør kørte vanvidskørsel - Stationsholmen, Greve Kl. 17.50 anmeldte en bilist, at der foran ham kørte en udenlandsk lastbil, som kørte slingrende og havde kørt over for rødt lys i høj fart. Lastbilen kørte ind på en tankstation på Stationsholmen i Greve, hvor en patrulje nåede frem og fik stoppet lastbilchaufføren.

Den 37-årige mand fra Rumænien var tydeligt påvirket af spiritus, og en test med alkometeret viste en promille over 2,0. Han blev derfor sigtet for vanvidskørsel, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Lastbilen blev beslaglagt, med henblik på konfiskation, og den rumænske vognmand vil blive underrettet om sagen.

Blodprøven bliver nu hasteanalyseret, og den anholdte mand er fortsat i politiets varetægt. Han bliver senere i dag fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen.


Knallerter stoppet - Kalundborg og Havdrup/Solrød Kl. 14.35 på Kærby Enge i Kalundborg, blev en 15-årig ung mand stoppet på en ulovlig knallert, som var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Baghjulet var desuden nedslidt. Sagen kommer til at koste den unge mand en bøde og en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Kl. 19.33 på Hovedgaden i Havdrup kørte en lille knallert igennem Hovedgaden mod syd i væsentlig højere fart end tilladt. Ved tankstationen i udkanten af byen stoppede knallerten, og det gjorde den færdselsbetjent, som havde set den hurtige kørsel også.

Knallertføreren, en 16-årig ung lokal mand, erkendte, at hans knallert ikke var lovlig, og at han godt kendte reglerne. Det var anden gang han kørte på en ulovlig knallert, så han viste godt at klokken var slået. Knallerten blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket han accepterede. Derudover vil den 16-årige få en bøde og en ubetinget frakendelse af knallertkørekortet. De unges forældre bliver orienteret om sagerne.


Brand i landejendom - Vestre Ringvej, Borup - Køge Kl. 23.36 kom et alarmopkald om brand i en landejendom i Borup, hvor det brændte i et fyrrum. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden havde fået godt fat og spredt sig til en lade. Ved siden af laden var et stråtækt hus, så brandvæsnet kæmpede med at begrænse ilden til laden. Et hønsehold i laden blev reddet ud inden flammerne fik taget til at faldet sammen. En beboer havde indåndet røg og blev kørt til tjek for røgforgiftning.
Brandvæsnet fik assistance fra Beredskabsstyrelsen med ekstra vand, og branden var først helt slukket tidligt tirsdag morgen. Politiet skal nu se på brandsagen for at afklare, om der skal ske nærmere undersøgelser på stedet.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi