Idømt fængsel for digitale krænkelser af unge piger

tirsdag 21. maj, kl. 13:07

En 20-årig mand er ved Retten i Randers blevet idømt et år og 10 måneders fængsel for i en årrække at have udsat flere forskellige piger og yngre kvinder for forskellige digitale krænkelser og trusler.

Via det sociale medie Snapchat har den 20-årige kontaktet de unge piger og forsøgt at true dem til at sende nøgenbilleder af sig selv til ham, hvis ikke de ønskede at få deres familiemedlemmer slået ihjel.

”Jeg er glad for, at den 20-årige mand nu er blevet kendt skyldig i sagen, da hans ubehageligheder og voldsomme retorik har gjort mange unge piger nervøse og usikre,” siger specialanklager Jesper Rubow fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Erkendte og blev idømt fængselsstraf og krav om erstatning Foruden de mange forhold vedr. forsøg på ulovlig tvang, trusler og blufærdighedskrænkelse af børn under 15 år, blev den 20-årige mand også kendt skyldig i vidnetrusler samt besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale i form af videoer af nøgne mindreårige piger på sin telefon.

”Nu får han en tiltrængt pause i fængslet, og når han bliver løsladt efter afsoning er det med et forbud mod at kontakte fremmede børn under 18 år, hvilket jeg også finder meget passende i den her sag,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Foruden kontaktforbuddet, der er gældende på ubestemt tid, er den 20-årige også blevet dømt til at skulle betale knap 25.000 kroner i erstatning til nogle af de forurettede piger.

Sagen blev ført ved retten som tilståelsessag, hvor den 20-årige tilstod de mange forhold, der er blevet begået mod unge piger fordelt over hele landet. Den 20-årige er selv bosiddende i Favrskov Kommune.

Han har siddet varetægtsfængslet i sagen siden den 1. februar og udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen til landsretten.

Kilde: Østjyllands Politi