Døgnrapport d. 24-03-2017

fredag 24. mar, kl. 20:49

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag d. 24. marts

Fremstilling i grundlovsforhør

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.00 i retten i Aarhus en 24-årig mand, der sigtes for trusler og overtrædelser af våbenbekendtgørelsen og knivloven begået i går kl. 18.20 på Edwin Rahrsvej i Aarhus V, hvor han var i besiddelse af en peberspray og en kniv - sidstnævnte gik han rundt med hævet over hovedet, mens han råbte af andre personer.

Endvidere sigtes han for overtrædelse af knivloven begået d. 14. marts kl. 12.00, hvor han blev fundet i besiddelse af en kniv på et offentligt sted. Den fremstillede blev anholdt i går kl. 18.58.

Færdselsindsatser i Grenaa

Østjyllands Politi foretog i går i to omgange færdselsindsatser i Grenaa med særligt fokus på henholdsvis knallerter og brug af sele og mobiltelefoner. Ved den første indsats fra kl. 13-14 blev der standset otte knallerter, og fire af dem blev, ved hjælp af rullefelt, målt til en hastighed på mere end 43 km/t. Én af knallerterne blev konfiskeret, da det var anden gang, den blev målt til for høj hastighed.

Ved den anden indsats, der fandt sted fra kl. 15.45-17.45, var fokus særligt rettet mod brug af mobiltelefoner og seler. 34 biler blev standset, og det blev til 20 sager med manglende brug af sikkerhedssele og ni sager om brug af håndholdt mobiltelefon under kørsel. Derudover blev en person sigtet, og fik klip i kørekortet, for at køre for hurtigt på landevejen.

De to indsatser gav alt i alt 34 sigtelser.

Voldsmand meldte sig selv

I Station 2 Efterlyst i aftes blev der vist en video fra et overfald på en mand i Randers, begået søndag d. 5. marts 2017 kl. 06.00. Her til morgen ringede en 30-årig mand fra Randers-området til politiet og oplyste, at han var gerningsmanden til volden. Manden blev anholdt i morges kl. 09.22. Han blev sigtet for vold, hvilket han erkendte. Han vil efterfølgende blive løsladt.

Vold

Der opstod i nat kl. 03.36 en diskussion mellem tre mænd på et Pizzeria i Skolegade i Aarhus. De tre gik udenfor pizzeriaet. To tyske mænd på 23 og 25 år kom i slagsmål med en 30-årig mand fra Herning. Den 30-årige fik tildelt adskillige knytnæveslag i ansigtet. Politiet blev tilkaldt, og de to tyske mænd blev anholdt. De er sigtet for vold og vil her til morgen blive afhørt og løsladt. Den forurettede er skadestueundersøgt.

Tricktyveri

En 71-årig kvinde handlede i går i Rema 1000 i Randers. Da hun betalte ved kassen, stod to personer meget tæt på hende. Da hun kom ud, fulgte de to personer efter hende, og da hun kom hen til sin opgang, spurgte de adskillige gange om vej til hospitalet. De løb herefter fra stedet og hen til en stor, sort bil, der holdt og ventede. Forurettedes kort er efterfølgende misbrugt for 16.500 kroner.

De to personer beskrives som:

A:

20-25 årikke etnisk dansker165 cmbrun i hudenspinkel af bygningsort, mellemlangt hår iført mellemblå cowboybukser, sort trekvartlang dynejakkemedbragte lille rygsæk og headsætvar meget elskværdigB:

20-25 årikke etnisk dansker170-175 cmbrun i hudensort, kort håriført sorte bukser, sort jakke og sorte kondisko med hvide sålermedbragte plasticposetalte et fremmedsprogVidner til tyveriet bedes kontakte politiet på 114.

Østjyllands Politi vil endnu engang opfordre til, at man er opmærksom på at dække sin pinkode til, når man betaler ved kassen. Man bør også være særligt opmærksom på, at bede personer, der står omkring én, om at holde afstand, mens man indtaster sin kode.

Indbrud anmeldt i døgnet

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse.

På Klørupvej i Randers NV, sket mellem d. 24/2 kl. 19.00 og d. 25/3 kl. 01.00

På Birkevej i Fuglslev, begået mellem d. 21/3 kl. 16.30 og d. 22/3 kl. 16.30

Pressens henvendelser vedrørende døgnets begivenheder kan indtil kl. 14.00 ske på 2269 1087.


Kilde: Østjyllands Politi