Døgnrapport d. 23-06-2017

fredag 23. jun, kl. 17:37

Uddrag af døgnrapport fra torsdag 220617 kl. 0700 til fredag 230617 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skarridsøgade, Jyderup

Køgevej, Ringsted

Algade, Roskilde

Helsevej, Svinninge

Indbrud i privat beboelse:

Langåsen, Holmstrup, Jyderup

Korsvangen, Ugerløse, Kalundborg

Havrevænget, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby

Poppelvang, Hørve

Gyvelvænget, Solrød Strand

Indbrud i skole, institution og lignende:

Ingen

----------

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 0638 bemærkede en 18-årig mand fra Ringsted for sent under kørsel ad motorvejen i nordgående retning i vognbanen længst til venstre, at trafikken foran ham kørte langsomt. Han påkørte derfor bagende af den forankørende bilist og fortsatte herefter mod højre på tværs af de øvrige vognbaner til nødsporet, hvor han ramte autoværnet. Uheldet bevirkede, at tre øvrige trafikanter, herunder en lastbil stødte sammen. Den 18-årige slap fra uheldet med diverse knubs. En af vognbanerne var spærret indtil kl. ca. 0745, hvor et bugseringskøretøj fik fjernet den havarerede lastbil fra motorvejen. Herefter skulle en kø i morgen-myldretidstrafikken afvikles.

Løsnede hjulbolte – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 1108 anmeldte en 19-årig mand fra Ringsted, at hans bil var parkeret på p-pladsen ved Campus onsdag d. 210617 i tidsrummet kl. 0900-1400. Inden han kørte i bilen, opdagede han, at fire hjulbolte på det ene forhjul var blevet løsnet. Ingen skade sket.

Indbrudstyve overrasket – Havrevænget, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 1137 kom et ældre ægtepar retur til deres bolig, hvorefter to indbrudstyve kom løbende ud af deres hus. De flygtede i en mørkegrøn stationcar af mærket VW. Ægteparret alarmerede politiet, som med flere patruljer ledte efter flugtbilen og de to indbrudstyve, der blev beskrevet som: A: mand, ca. 175 cm høj, almindelig af bygning, iført karrygul hættetrøje og med hætte trukket op, medbragte en blå sportstaske, og B: mand – ej nærmere beskrevet. De havde opbrudt et vindue og stjålet et smykkeskrin med smykker i, inden de blev overrasket af beboerne.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to indbrudstyve og deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro på cafe / lov om euforiserende stoffer – Store Højbrøndsstræde, Roskilde

Kl. 1212 fik politiet en anmeldelse om, at der var uro og uorden på en cafe, idet en gæst var aggressiv efter skænderi med både øvrige gæster og personalet. Politiet kørte til cafeen, hvorfra flere gæster løb ved politiets ankomst. Politiet så, at en af gæster skilte sig af med nogle effekter under flugten. Gæsten blev indhentet og viste sig at være en 36-årig mand fra Roskilde, som havde forsøgt at gemme ca. 5 gram hash og knap 1 gram amfetamin for politiet under flugten fra cafeen. Den 36-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik stofferne beslaglagt som bevis i sagen. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Ingen havde lidt fysisk overlast efter uroen på cafeen.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 1440 bemærkede en patrulje en personbil, der kørte med noget højere hastighed end tilladt ad motorvejen i nordlig retning. Politiet standsede bilen med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 20-årig mand fra Vanløse, som deltog i en narkometertest, der indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Bilen måtte han i øvrigt heller ikke føre, idet han ikke havde generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse. Den 20-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Blufærdighedskrænkelse – Østre Sandmarksvej, Køge

Kl. 1520 anmeldte moderen til en 13-årig pige fra Køge, at datteren kl. ca. 1510 under luftning af en hund på et stisystem ved Østre Sandmarksvej havde mødt enfremmed mand. Han var kommet frem fra et buskads og gik ad stien i modsat retning som den 13-årige. Da de passerede hinanden, bemærkede hun, at manden havde trukket ned i sine joggingbukser, så hans lem var blottet. Manden forsvandt i området og blev beskrevet som: mand, 17-20 år, spinkel af bygning, men veltrænet, lyst strithår, markerede kæbeben, iført sort joggingtrøje med to tydelige hvide X’er på brystet og sorte joggingbukser af mærket Adidas. Politiet ledte forgæves efter manden i området.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Dobbelt færdselsuheld – Lillevangsvej / Greve Centervej, Greve

Kl. 1608 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld i en rundkørsel, hvor en bilist og en person på et el-løbehjul var stødt sammen. En ambulance var sendt til stedet. Det viste sig, at en 77-årig mand fra Greve fra rundkørslen ville svinge til højre ad Greve Centervej, men blev i tvivl om, hvad en 14-årig dreng fra Greve, der stod på et el-løbehjul på cykelstien, ville foretage. Bilisten kørte fremad og blev påkørt på højre side af bilens bagende af den 14-årige, der faldt af el-løbehjulet som følge af uheldet. Drengen slap dog uskadt fra uheldet.

Den 77-årige parkerede bilen i rabatten på Greve Centervej efter uheldet, hvorefter hans 71-årige hustru steg ud af bilen. Hun gik om bagved for at se, om nogen lå i klemme under bilen. Pludselig begyndte den 77-årige at bakke lidt, så hustruen kom i klemme under bilens bagende. Han opdagede hurtigt, hvad der var sket og standsede øjeblikket. Hustruen kunne hurtigt komme fri af bilen og var sluppet uskadt fra hændelsen. Parterne i sagerne kan forvente at høre nærmere fra politiet senere.

Narkobilist – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 2000 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet han var mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen.

Narkobilist / kørsel uden førerret mv. – Ejbyvej, Lille-Skensved – Køge

Kl. 2010 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 21-årig mand fra Litauen for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han havde heller ikke førerret, ligesom han også var i besiddelse af ca. 3½ gram hash, så han blev også sigtet for disse overtrædelser. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 21-årige, som dog kan forvente at høre nærmere, når sagerne mod ham skal afgøres.

Spirituskørsel – Rosenhaven, Svebølle – Kalundborg

Kl. 2014 anholdt og sigtede politiet en 69-årig mand fra Svebølle for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Unge på taget – Sct. Hansgade, Ringsted

Kl. 0309 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som havde set 6-7 unge løbe rundt på taget af en tre-etagers bygning under renovering. Politiet kørte til stedet, men traf ingen personer på taget eller inde i den i øvrigt ubeboede ejendom. Politiet foretog sig ikke videre.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 0426 skete der et færdselsuheld på motorvejen i det østgående spor, idet en 41-årig mand fra Grevinge under kørsel i tredje vognbane mistede herredømmet over sin personbil på grund af vand på vejen. Han ramte autoværnet, som dog ikke fik nogen skade som følge af påkørslen. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken, og den 41-årige slap uskadt fra uheldet.

OPFØLGNING

Varetægtsfængsling – Forsøg på røveri mod supermarked – Hundige Strandvej, Greve

To unge mænd på 16 og 17 år fra Greve blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtede for to forsøg på røveri mod supermarkedet onsdag d. 210617. De sigtede var de to, der maskerede kørte på den stjålne scooter frem til butikken medbringende en sportstaske, i den hensigt at begå røveri, men opgav første gang, da kunder kom ud fra supermarkedet. I andet forsøg ca. 50 minutter senere var politiet til stede, ligesom personalet genkendte de to fra første røveriforsøg. De unge mænd blev begge varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 6. juli 2017. De tre øvrige anholdte i sagen blev alle løsladt i løbet af torsdag formiddag efter afhøring til sagen.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi