Døgnrapport d. 23-06-2017

fredag 23. jun, kl. 21:28

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag d. 23. juni

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.00 i Retten i Aarhus tre mænd på 22, 23 og 25 år, der alle sigtes for indbrud i et kontor på Sonnesgade i Aarhus i nat, hvorfra de havde stjålet elektronik. Den 23-årige sigtes desuden for et andet indbrud i en virksomhed på Søren Frichs Vej i Åbyhøj den 8. juni.

De tre mænd blev anholdt i nat lidt efter kl. 02.00, efter politiet havde fået en anmeldelse om indbrud i øjeblikket i en virksomhed på Sonnesgade i Aarhus. Da politiet kom til stedet løb to af gerningsmændende derfra, men blev eftersat til fods af to politifolk, der kort efter fik anholdt den ene, der sad fast på vej over hegnet til Værkmestergade.

Samtidig blev en anden politimand af anmelderen gjort opmærksom på en bil, der holdt i nærheden, hvori der sad to personer, der begge blev anholdt. Der blev efterfølgende søgt med hunde og øvrige patruljer efter den fjerde gerningsmand, men ham lykkedes det ikke at finde.

Da den sidste gerningsmand er på fri fod vil anklagemyndigheden anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

11 sigtet ved færdselsindsats i Aarhus Vest

Færdselssektionen og politiet i Aarhus Vest gennemførte i går en planlagt færdselsaktion i det vestlige Aarhus. Det førte til, at i alt 11 personer blev sigtet:

Tre kørte over for rødt lysEn kørte bil i frakendelsestidenTre fik betinget frakendelse af kørekortet på grund af for høj hastighedFem fik klip i kørekortet på grund af for høj hastighed - for én af dem endte det med kørselsforbud, da det var det andet klip kort tid efter han havde fået kørekortEn af de sigtede, en ung mand med foden tungt på speederen, blev målt til at køre 121 km/t mod tilladt 70 km/t på Ringvejen. Da han blev standset, "kom han til" at oplyse en anden mands personnummer til politiet. Efter lidt tid kom han i tanke om sit eget personnummer, og han nu kunne også huske, at han var frakendt førerretten. Han blev derfor også sigtet for falsk anklage og for ikke at oplyse sit eget personnummer.

**

10-årig pige befølt af ukendt mand i Hadsten

Østjyllands Politi fik i går en anmeldelse om at en 10-årig pige torsdag ved 15.40-tiden var blevet standset af en middelaldrende mand i tunnellen ved stationen i Hadsten. Pigen var gået gennem tunnellen med sin veninde, da hun gik tilbage for at samle en mønt op, som hun havde tabt. Da hun rejse sig op igen, stod der er mand foran hende og spurgte, hvad hun lavede der. Han befølte hende i skridtet og forlod herefter stedet i retning mod syd.

Manden beskrives som:

Ca. 50 år170 cm højSlank af bygningLysebrun i hudenKort, stort hår og brune øjneVar iført sort hættetrøje, lysebrune shorts og sorte skoHavde slingrende gang og virkede usoigneretTalte dansk med accentØstjyllands Politi hører meget gerne fra borgere, der kan have set manden i området ved 15.30/16-tiden i går og som måske ved, hvem han er. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

18-årig stukket i maven af fremmed mand

En 18-årig mand kom i går kl. 14.31 gående ud af banegårdshallen i Aarhus, da han foran banegården blev passet op af to personer, som han ikke umiddelbart kendte. Den ene person gik pludseligt hurtigt hen imod ham, trak en eller anden genstand frem og stak ham i maven. Manden sagde "hvad glor du på" og skulle til at stikke efter ham igen, da den 18-årige løb fra stedet og ringede til politiet. Den 18-årige fik kun et mindre rødt mærke i maven, og politiet fik kort efter anholdt den formodede gerningsmand, en anden 18-årig mand, der sigtes for kvalificeret vold.

**

Pinkode formentlig afluret flere steder

En 62-årig kvinde blev onsdag udsat for tricktyveri i forbindelse med, at hun kl. 09.52 havde handlet i Kvickly på Nørregade i Odder. Da kvinden kom ud af butikken blev hun kontaktet af en ukendt mand, der på gebrokkent engelsk spurgte om vej. Kvinden prøvede efter bedste evne at hjælpe manden, men opdagede umiddelbart efter, at hendes pung var væk. Senere blev hun kontaktet af sin bank, der oplyste, at der var hævet et større kontantbeløb på hendes konto med brug af rette pinkode.

Kvinden beskriver manden, der henvendte sig til hende, som:

Østeuropæisk af udseende50-60 år170-175 cm højAlmindelig af kropsbygningLys i huden og med kort, gråt hårVar iført blå bukser og blå jakkeTalte gebrokkent engelsk--

Stort set sammen fremgangsmåde var formentlig årsag til, at en 67-årig mand fra Aarhus torsdag eftermiddag fik hævet penge fra sin konto. Manden havde handlet i en butik på Vorregårds Allé i Aarhus N, hvor han havde betalt med sit Dankort. Han gik efterfølgende hjem til sin bopæl på Illerupvej, hvor han blev opsøgt af to mænd, der på engelsk spurgte efter en "Peter Andersen". Den 67-årige talte kort med mændene, men afviste dem, da det de spurgte til ikke gav nogen mening, og de gik fra stedet. Senere blev manden opmærksom på, at han havde fået stjålet sin kortholder med sit Dankort, og at der var hævet penge på hans konto med brug af rette pinkode.

De to mænd beskrives som:

Ikke etnisk danskeHenholdsvis ca. 35 år og ca. 50 år gamleDen ene 170-175 cm høj og kraftigDen anden 185-190 cm høj og almindelig af bygningBegge havde kort, mørkt/sort hårTalte begge engelsk--

Torsdag eftermiddag gik det ud over en 62-årig kvinde fra Aarhus, der netop, med brug af Dankort, havde købt en billet i automaten i banegårdshallen i Aarhus. På vej ned af rullentrappen til perronen fik manden foran hende pludselig overbalance og faldt, så kvinden var ved at snuble over ham. Hun spurgte, om han var ok, hvortil han svarede "entschuldigung" og hurtigt forsvandt fra stedet. Et vidne bemærkede, at manden havde haft sin hånd nede i kvindens taske, og kvinden kun da også efterfølgende konstatere, at hendes pung var stjålet - hun nåede dog at spærre sine kreditkort.

Manden på rulletrappen beskrives som:

Østeuropæisk af udseende35-50 år175-178 cm højAlmindelig af kropsbygningBrunt, kort hår med lidt grå stænk - klippet helt kort i siderne og lidt længere på hovedetIført lyseblå skjorte og blå jeansMedbragte en rygsækTalte tysk

Østjyllands Politi har de seneste dage modtaget flere anmeldelser om tricktyverier, hvor fremgangsmåden minder meget om ovenstående. Husk altid at dække din pinkode til, når du handler - brug evt. kontaktsløs betaling, hvis der er tale om mindre beløb. Vær opmærksom på, om der står nogle personer tæt på dig, når du er ved at betale - og bed dem træde et skridt tilbage, hvis du føler, de står for tæt på. Og vær særlig opmærksom på, at din pung ikke er let tilgængelig i jakkelomme eller lignende.

**

Uro ved retten i forbindelse med grundlovsforhør

To personer med relation til bandemiljøet blev i går kl. 10.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus - sigtet for forsøg på manddrab og ulovlig tvang. I forbindelse med grundlovsforhøret dukkede flere andre personer op ved retten og skabte uro. To mænd på 20 år blev i den forbindelse begge anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved ikke at følge politiets anvisninger. De har begge fået en bøde på 1500 kroner.

**

Biler kørte om kap i Aarhus midtby

Østjyllands Politi fik i går kl. 17.55 en anmeldelse om, at flere biler kørte om kap ved Thorvaldsensgade i Aarhus. Der blev både kørt over fortorv og i modsatte vognbane og med høj fart. Der blev sendt flere patruljer til stedet, hvor politiet traf flere personer, der dog i første omgang kun er registreret til sagen, der nu efterforskes nærmere.

**

Brande i Tilst

Østjyllands Politi fik i nat ved 3-tiden anmeldelse om to brande umiddelbart efter hinanden på henholdsvis Vestervænget og Mosealleen i Tilst. På Vestervænget var der brand i flere biler, hvoraf to var udbrændt og fire andre biler havde fået skader efter ild og varme. På Mosealleen var der brand i en container, der var fyldt med halm. Årsagen til de to brande kendes endnu ikke, men det undersøges nu nærmere - herunder om der kan være sammenhæng mellem de to brande, og om de muligvis kan være påsatte.

**

Ællingeredning gav fare på motorvejen

Politiet fik i går kl. 11.20 flere anmeldelser om, at en bilist på motorvejen ved Viby havde sat gang i en større redningsaktion for at beskytte et kuld ællinger, der var ved at forvilde sig ind på motorvejen. Anmeldelserne gik på, at bilisten havde spærret den ene vognbane for at beskytte ællingerne, men at det medførte flere farlige situationer på motorvejen. Da politiet kom til stedet var både bilist og ællinger dog væk igen.

**

Husk at tage hensyn til andre til sommerfesten

Østjyllands Politi har i løbet af aftenen og natten fået flere anmeldelser om høj musik og støj fra særligt unge mennesker - muligvis festglade studenter. Politiet vil gerne i den forbindelse opfordre til, at man tager hensyn til hinanden - og til andre - når man holder fester i sommerlandet.

**

Færdsel

I går kl. 08.29 skete der færdselsuheld på Standvejen i Rønde. En 16-årig kvinde kom kørende ad Standvejen på scooter, da en sort stationcar overhalede hende og med sit sidespejl ramte kvinden på armen, hvorefter hun væltede. Kvinden slog skulderen og fik ødelagt noget tøj, men føreren af den sorte bil kørte fra stedet uden at give sig til kende.

I går kl. 10.57 skete der færdselsuheld på Banegårdspladsen i Aarhus. En 70-årig kvinde kom cyklende ligeud ad Banegårdsgade, da en 26-årig mandlig bilist kom fra modsatte side og skulle svinge til venstre ad M.P. Bruunsgade. Bilisten overholdt ikke sin vigepligt og påkørte kvinden. Kvinden kom lettere til skade og blev kørt til skadestuen for at blive undersøgt for hjernerystelse.

I går kl. 15.25 skete der harmonikasammenstød på Nordjyske Motorvej ved Trige. En 21-årig kvindelig bilist kom kørende i nordlig retning, da hun bremsede for en forankørende bil og blev ramt bagfra af en 33-årig kvindelig bilist, hvilket resulterede i at den 21-årige kvinde kørte ind i midterrabatten. Den 33-årige kvinde blev herefter påkørt bagfra af en 55-årig mandlig bilist. Den 21-årige kvinde skulle hjælpes ud af sin bil, men slap uden skader, mens den 33-årige kvinde brækkede en knogle i håndleddet.

I går kl. 20.40 skete der færdselsuheld på Industrivej i Auning, da en ukendt person var kørt ind i en hæk og flygtet fra stedet. Politiet fandt dog frem til den formodede flugtbilist på en adresse i Pindstrup, og den 18-årige mand erkendte at have ført bilen. Han blev sigtet for at være stukket af fra færdselsuheldet og for kørsel uden førerret.

I går kl. 21.35 skete der færdselsuheld på Herredsvej i Aarhus V. En 19-årig mandlig bilist skulle svinge til højre fra Hasle Ringevej til Herredsvej, da han blev påkørt bagfra af en 25-årig kvindelig bilist, der også skulle svinge til højre, og som ikke havde set, at bilen foran holdt stille. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Rolfsgade i Viby begået mellem onsdag den 21/6 kl. 23.00 og torsdag den 22/6 kl. 04.00På Bavnehøjvej i Grenaa begået onsdag den 21/6 kl. 02.05På Dalvangen i Højbjerg begået søndag den 18/6 kl. 00.10På Gørtlervej i Randers NV begået mellem onsdag den 21/6 kl. 18.30 og torsdag den 22/6 kl. 15.15På Vestervangvej i Hammel begået mellem onsdag den 21/6 kl. 20.00 og torsdag den 22/6 kl. 19.30På Paludan-Müllersvej i Aarhus V begået torsdag den 22/6 mellem kl. 09.00 og kl. 19.50


Kilde: Østjyllands Politi