Døgnrapport d. 24-06-2017

søndag 25. jun, kl. 01:02

Uddrag af døgnrapport fra fredag 230617 kl. 0700 til lørdag 240617 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, Jyderup

Indbrud i privat beboelse:

Poppelhegnet, Solrød Strand

Heibergs Have, Holbæk

Idrætsvej, Gislinge

Bispegården, Ringsted

Indbrud i skole, institution og lignende:

Odinsvej, Høng

Tangmosevej, Køge

----------

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 0928 anmeldte en 38-årig mandlig bilist fra Hedehusene, at han havde fået gløder ned i frontruden af en forankørende lastbil, hvis kran havde ramt to broer under kørsel ad Østre Ringvej. Bilisten havde selv fået standset lastbilen og afventede nu politiet. Det viste sig, at en 45-årig mand fra Svebølle under kørsel ad Østre Ringvej mod syd og med for højt løftet kran havde ramt først broen over ringvejen ved Kærehave-skoven og jernbanebroen under den videre kørsel ad Østre Ringvej mod syd. Der skete mindre materiel skade på broerne, som Vejdirektoratet efterfølgende inspicerede og konkluderede, at skaderne ikke var til fare for trafikanterne. Lastbilchaufføren kan forvente at høre nærmere fra politiet efter den foretagne kørsel.

Indbrud i idrætsanlæg – Tuse Byvej, Tuse, Holbæk

Kl. 0932 optog politiet en anmeldelse om et indbrud i Tuse Hallen, hvor der natten mellem torsdag d. 220617 og fredag d. 230617 var forøvet indbrud i hallen ved opbrydning af et vindue til cafeteriaet. Politiet foretog diverse undersøgelser i den anledning og fik af personalet oplyst, at gerningsmanden var blevet optaget på overvågningsudstyr i hallen.

Kl. ca. 2015 fik politiet en fornyet henvendelse om, at en mand, som mindede meget om indbrudstyven på overvågningen, befandt sig i hallen. Politiet kørte til stedet og bemærkede, at den mistænkte mand forsøgte at stikke af fra hallen. Han blev dog indhentet og anholdt som mistænkt for indbruddet. Der var tale om en 21-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for indbruddet, hvor der var blevet stjålet en harddisk og en ølkasse. Den 21-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Bredgade, Kalundborg

Kl. 1117 kørte en 29-årig mand fra Tølløse i sin personbil ad Bredgade mod øst og svingede til højre ind på en p-plads. I forbindelse med svingningen overså han en knallertkører, der kørte på cykelstien i samme retning. Knallertkøreren kunne ikke nå at bremse og kørte derfor ind i højre side på bilisten. Knallertkøreren var en 63-årig mand fra Kalundborg, som var påvirket af alkohol under kørslen. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Begge parter slap uskadte fra uheldet, og de kan begge forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Narkobilist – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1532 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Frederiksværk for kørsel i en udenlandsk bil under påvirkning af narkotika. Politiet havde bemærket, at han under kørslen røg en joint, og ved den efterfølgende ransagning af bilen fandt politiet yderligere et par joints. Den 49-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for narkotiske stoffer.

Lov om euforiserende stoffer – Ny Østergade, Roskilde

Kl. 1617 fik politiets specialpatrulje øje på en mand, der stod ved en busholdeplads og formentlig var på vej mod Roskilde Festival. En af politiets narkohunde havde forinden vist særlig interesse for den ventende passager, som var en 18-årig mand fra Frederiksberg. Ved nærmere undersøgelse af hans person og hans effekter fandt politiet ham i besiddelse af i alt 79 gram hash. Heraf var noget opdelt i mindre klumper i salgsposer, ligesom han i sin bagage også medbragte bl.a. en digital vægt samt yderligere salgsposer. Den 18-årig blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer pga. besiddelsen af hashen med henblik på videresalg. Han blev løsladt efter afhøring til sagen og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Stensbjergvej / Uglevej, Køge

Kl. 1937 kørte en 27-årig mand fra Solrød Strand i sin personbil ad Stensbjergvej mod øst, da han pludselig blev påkørt af en anden bilist. Denne bilist i en personbil kom fra Uglevej og kørte ud på Stensbjergvej uden at overholde sin vigepligt. Efterfølgende flygtede denne bilist ad Stensbjergvej mod øst og kørte i en mellemblå VW Up med staffering på venstre side af bilen samt noget skrift med Volkswagen Køge. Der er ikke nogen beskrivelse af føreren eller oplysninger om bilens nummerplade. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet.

Udlænding i toget – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 2314 fik politiet besked om, at der i et tog, der ville ankomme til Kalundborg kl. ca. 0015, befandt sig en udenlandsk mand uden billet. Politiet kørte til banegården i Kalundborg og fik kontakt med en 18-årig mand fra Afghanistan. Han kom fra Sverige og skulle have været rejst til nærmeste ambassade med henblik på udsendelse, men rejste videre til Danmark. Da han opholdt sig ulovligt i Danmark og var i besiddelse af identitetspapirer med forskellige personlige oplysninger, blev manden anholdt til nærmere undersøgelse af hans personlige forhold og dermed eventuel grundlag for ophold i Danmark.

Fejring af midsommeren uden problemer – også til søs – hele politikredsen

Sankt Hans-aften blev fejret flere steder i politikredsen, men generelt i god ro og orden. Politiet var sammen med brandvæsnet ude at kigge på et mindre bål i Greve-området, hvor der var mistanke om, at bålet var for tæt på stråtækte bygninger, ligesom et mindre bål i et bålsted med afbrænding af gummi afstedkom myndighederne udrykning. Herudover førte politiet tilsyn ved flere arrangementer, hvor alt forløb i fred og idyl.

Politiet var også til stede til søs på Holbæk Fjord og i nærliggende havne i forbindelse med en maritim kontrol. 19 motorbåde, fire vandscootere og en enkelt sejlbåd blev kontrolleret med enkelte påtaler for manglende lanterner/navigationslys efter mørkets frembrud som resultat.

Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej/Peder Billesvej, Holbæk

Kl. 0427 bemærkede en patrulje en motorcyklist, der kørte på en stjålet motorcykel ad Valdemar Sejrsvej mod syd i det indre Holbæk. Motorcyklisten ønskede dog ikke at tale med politiet og satte hastigheden væsentligt op. Under flugten fra politiet kørte føreren af motorcyklen over for rødt lys fire gange på Valdemar Sejrsvej og Omfartsvejen, mod færdselsretningen på rute 21 og på Stenhusvej. Jagten endte til sidst i et færdselsuheld ved lav hastighed på Gl. Ringstedvej/Peder Billesvej, hvor en patruljevogn ville spærre vejen for motorcyklisten. Føreren var en 30-årig mand fra Snertinge, som ikke havde kørekort til motorcykel, ligesom politiet mistænkte ham for at være påvirket af euforiserende stoffer. Ved visitation af ham fandt politiet ham i besiddelse af ca. 15 gram amfetamin, og motorcyklen var stjålet for nogen tid siden på Frederiksberg. Den anholdte motorcyklist blev sigtet og afhørt til de mange overtrædelser, ligesom han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 30-årige kan således at forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi