Døgnrapport d. 16-08-2017

onsdag 16. aug, kl. 19:41

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag d. 16. august

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i dag.

Kørte uden kørekort og med kniv og koben i bilen

To mænd på 21 og 26 år blev i nat kl. 1.08 standset på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N med flere mistænkelige ting i bilen. En patrulje opdagede bilen og tjekkede rutinemæssigt nummerpladen. Det viste sig, at ejeren af bilen var frakendt kørekortet, og derfor stoppede betjentene bilen. Det var nu ikke ejeren af bilen, der sad bag rattet. Men den 26-årige chauffør var også frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet. Den 21-årige passager meddelte, at han var ejer af bilen, og da det er ulovligt at overlade rattet til en person uden kørekort, blev passageren også sigtet.

Betjentene kastede et blik ind i bilen og opdagede tre røde Frisko-skraldespande fyldt med uåbnede sodavand og uåbnet slik og chips på bagsædet. De to mænd fortalte, at de tilfældigvis havde fundet sagerne på en rasteplads, men den forklaring lød mistænkelig for betjentene, der besluttede sig at undersøge bilen nærmere. Her fandt de bl.a. et koben og en lang kniv. Den 21-årige passager erkendte, at kniven var hans, så han blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. De blev begge sigtet for at have begået indbrud et ukendt sted.

Hvis du ved, hvor de to mænd kan have "fundet" slik og sodavand, hører politiet gerne fra dig.

**

Tricktyve snød 66-årig kvinde

En 66-årig kvinde fra Hammel fik i går kl. 10.30 stjålet sit dankort af et par tricktyve, der brugte det velkendte trick om at spørge om vej for at aflede opmærksomheden. Kvinden havde netop været i REMA1000 i Hammel. Her bemærkede hun, at en mand og en kvinde stillede sig tæt bag hende, dog uden at tænke yderligere over det.

Da hun kom hjem til sin adresse på Grævlingevej kom en kvinde hen til hende for at spørge om vej på engelsk. Hun bad den 66-årige kvinde om at taste adressen ind på en mobiltelefon. Imens den 66-årige blev afledt har manden, sandsynligvis været inde og stjæle kvindens dankort. Senere har han og kvinden brugt den kode, som de havde afluret i REMA1000. Kvinden opdagede først tyveriet, da banken ringede et par timer efter og meddelte, at der var hævet flere tusinde kroner på hendes kort.

De to personer beskrives som:

Kvinde

Brun hudfarve30-45 år165-170 cm høj, alm. kropsbygningMellemlangt, sort hårIført lys/beige overtøjMand

Brun hudfarve30-45 år170-175 cm høj, spinkelt byggetKort, sort hårIført mørkeblå jakke og bukser - havde gul Nettopose i hånden.**

Tre mænd stak af efter sammenstød med bil

En 22-årig mand fik sig noget af en forskrækkelse, da han i går kl. 22.10 blev påkørt i krydset L.A. Rings Vej/Elverdalsvej. Manden kom kørende ad Elverdalsvej, da en bil pludseligt kørte ud fra L.A. Rings Vej og ramte ind i siden på den 22-åriges bil. Tre mænd hoppede ud af den anden bil og løb i høj fart væk fra stedet. Det lykkedes ikke politiet at fange dem, men da bilen stadig stod midt på vejen, kunne betjentene hurtigt finde frem til ejeren. Han fortalte dog, at han netop havde solgt den til en anden. Politiet forsøger nu at finde frem til, hvem der kørte bilen. Der skete ingen personskade ved uheldet.

**

Narkobilist gemte joint i underbukserne

En 23-årig mand blev i nat kl. 00.35 anholdt og sigtet for narkokørsel, da politiet standsede ham på Skanderborgvej i Viby. En patrulje opdagede på stedet opdagede, at manden kørte over for rødt, og de stoppede ham derfor kort efter. Her måtte manden erkende, at han var frakendt kørekortet og faktisk ikke måtte køre bil. Betjenten kunne ved samtalen lugte hash i bilen, og de besluttede sig at se nærmere på sagen. Det viste sig, at den 23-årige havde gemt en joint i underbukserne - dog slukket. Han erkendte, at han havde røget af den. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel, for besiddelse af euforiserende stoffer, for at køre uden kørekort og for at køre over for rødt. Desuden blev hans ven, som han havde lånt bilen af, sigtet for at overdrage bilen til en person uden kørekort.

**

To mænd anholdt efter slagsmål om alkohol

To mænd på 32 og 35 år blev i går så uenige om, hvordan de skulle fordele deres øl og sprut, at de kom op og slås foran Fakta på Guldsmedegade i Aarhus. Klokken 15.47 fik politiet meldingen om, at to mænd slog og skubbede til hinanden. En patrulje kom hurtigt til stedet og anholdt de to kamphaner. De blev begge sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går læ- 16.04 ved en rundkørsel på Lystrupvej tæt på Djurslandsmotorvejen. En 66-årig kvindelig bilist kørte i lav fart op bag i en bil ført af en 42-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

En 22-årig mand blev anholdt og sigtet for narkokørsel i går kl. 22.39 på Steen Blichers Gade i Randers C. Manden erkendte, at han havde røget hash et par timer før.

En 24-årig mand blev i nat kl. 00.10 anholdt og sigtet for narkokørsel efter, at en patrulje rutinemæssigt havde standset manden i sin bil på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Det viste sig, at den 24-årige heller ikke havde kørekort, så det blev han også sigtet for.

Der skete et færdselsuheld onsdag morgen kl. 6.51 på Torshøjvej ved Edslev-afkørslen. Her drejede en lastbil ført af en 53-årig mand ud foran en 19-årig kvindelig bilist, hvorved lastbil og bil stødte sammen. Der skete ingen personskade ved uheldet. Lastbilchaufføren blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Præstedammen i Randers SØ begået tirsdag d. 15/8 mellem kl. 00.00 og 07.00På Skovvænget i Hornslet begået mellem mandag d. 14/8 kl. 11.00 og tirsdag d.15/8 kl. 09.00På Horstvedvej i Horstved ved Kolind begået tirsdag d. 15/8 kl. 21.25.


Kilde: Østjyllands Politi