Døgnrapport d. 05-09-2017

tirsdag 05. sep, kl. 19:42

Døgnrapport fra Østjyllands politi tirsdag d. 5. september

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstillinger i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 9.00 i Retten i Randers en 39-årig mand, sigtet for forsøg på røveri mod en kiosk og for forsøg på hjemmerøverier i to private lejligheder i Randers. Den 39-årige gik ifølge sigtelsen ind i en kiosk på Udbyhøjvej i Randers NØ kl. 8.25 i går. Her truede han ekspedienten med en kniv og forsøgte at få udleveret kontanter fra kassen. Det mislykkedes dog, da både alarm og røgkanon blev aktiveret i butikken.

Efterfølgende tog den 39-årige hen til en bolig på Gl. Hadsundvej i Randers C. Her tiltvang han sig adgang til en 73-årig kvindes lejlighed, hvor han skubbede hende, råbte af hende og havde en truende adfærd over for hende. Da han ikke fandt noget af værdi i lejligheden, fortsatte han til underboen, en 74-årig kvinde, som han også skubbede og var truende overfor. Også i hendes lejlighed søgte han efter værdier - men igen uden resultat.

Den 39-årige blev anholdt tæt på gerningsstedet, da flere vidner kunne udpege ham fra politiet. Røverierne skete efter alt at dømme ud fra en impulsiv handling for at skaffe sig hurtige penge. Den 39-årige er sigtet forsøg på røveri efter straffelovens §288 og for §288 stk. 2, der omhandler hjemmerøverier.

--

Senere i dag (tidspunkt pt. ukendt) fremstilles i Retten i Randers en 41-årig mand, der sigtes for røveri og kvalificeret vold. Den 41-årige var i går kl. 14.40 forbi Tøjeksperten på Østergade i Hammel, hvor han tog nogle t-shirts ude foran butikken, hvorefter han satte sig ind i sin bil og ville køre fra stedet uden at betale. En ekspedient i butikken så tyveriet og gik hen til bilen for at tage kontakt til den 41-årige, der herefter kørte fra stedet, mens ekspedienten hang fast i sidedøren og blev trukket hen ad gågaden.

Der bliver muligvis anmodet om dørlukning, hvorfor der for nuværende ikke kan oplyses yderligere om sagen.

**

Brand i Randers i nat

I nat kl. 01.27 opstod der brand i en butik på Houmeden i Randers. Branden udviklede en del røg og fire personer, en hund og en kat blev evakueret fra lejlighederne ovenpå butikken, hvorefter brandvæsnet kom til stedet og påbegyndte slukningsarbejdet. Branden var under kontrol i løbet af 10 minutter, hvorefter der blot var tale om efterslukning. Branden var formentlig opstået i en køledisk, og ilden havde begrænset sig til det område. Tirsdag morgen var alle beboere i ejendommen retur i deres lejligheder.

**

Påvirket bilist kørte i bil med "fundne" nummerplader

En patrulje blev i nat kl. 01.37 på Hovedvejen ved Hasselager opmærksom på en bil, hvor bilens mærke ikke stemte overens med de nummerplader, der sad på bilen. Patruljen besluttede derfor at standse bilen, og tage en snak med den 27-årige fører. Han blev bedt om at vise kørekort, hvilket han ikke kunne, og da han også virkede narkopåvirket blev han sigtet for narkokørsel. Patruljen spurgte til ejeren af bilen, der viste sig at være den 21-årige mand, der sad på passagersædet. Han forklarede, at han havde købt bilen af sin ekskæreste, men at den nu var afmeldt. Han blev sigtet for tyveri af nummerplader, hvilket han ikke var helt enig i, da han forklarede, at han havde fundet dem liggende i Tilst, hvorefter han havde taget dem. Han blev desuden sigtet for at overlade førerretten til din 27-årige kammerat, der ikke havde noget kørekort. Den 27-årige fører blev taget med til politistationen for at få taget en blodprøve.

**

Udsat for tricktyveri

En 75-årig mand blev i går kl. 15.00 udsat for et tricktyveri ved Rutebilstationen i Randers. Den 75-årige blev råbt an af en ukendt mand, der spurgte om vej til postkontoret. Manden skulle have vekslet penge, hvorefter den 75-årige havde taget sin pung frem. Manden havde pillet ved pungen, men da den 75-årige ikke kunne hjælpe med at veksle sagde manden tak og gik fra stedet. Den 75-årige opdagede efterfølgende, at der manglede 1000 kroner i pungen. Manden beskrives som:

Østeuropæisk af udseende48-52 år170-175 cm høj og kraftigBrun i huden og med sort, kort hårVar iført en lyseblå vindjakke med lys, mønstret kraveTalte engelsk--

I går ved 20.30-tiden var en 79-årig kvinde ude at handle i Nørregade i Odder, hvor hun betalte med sit dankort. Da hun kom hjem opdagede hun, at dankortet var væk, og hun kunne konstatere, at der var hævet 7000 kroner. Kvinden kunne huske, at hun i køen ved kassen bemærkede to mænd, som stod meget tæt på hende, og som kan være dem, der har taget hendes dankort. Mændene beskrives som:

Mellemøstlig af udseendeHenholdsvis 18-20 år og 35-45 årHenholdsvis 185-190 cm høj og 160-165 cm højHenholdvis spinkel og kraftig af kropsbygningBegge med brun hud og sort hårDe talte et fremmedsprog **

Løbetur forstyrret af blotter

To piger på 17 og 18 år var i går ved 13-tiden på løbetur ved Marselisskoven i Aarhus, da de pludselig blev overrasket af en mand, der trak bukserne ned og begyndte at onanere, da de løb forbi ham. Manden forsvandt herefter ind i noget buskads og pigerne løb videre. Manden beskrives som:

Udenlandsk 40-50 årCa. 170 cm høj FedladenKort, mørkt hårIført mørkeblå jakke**

Færdsel

I går kl. 07.57 skete der færdselsuheld i krydset Jyllands Allé/Havreballe Skovvej i Aarhus. En 50-årig kvindelig bilist kørte ud for ubetinget vigepligt, da en 37-årig kvindelig cyklist i samme øjeblik kom kørende i retning mod centrum. Cyklisten kørte ind i siden af bilen og røg over køleren og ramte ned i asfalten. Cyklisten kørte med cykelhjelm og slap med mindre hudafskrabninger i ansigtet.

I går kl. 08.00 skete der færdselsuheld på Aldersrovej i Aarhus N. En 60-årig mandlig taxchauffør skulle svinge til højre ved Skovvangsskolen, da han med lav hastighed ramte en 20-årig cyklist, der kom kørende på cykelstien ad Alderesrovvej i Sydlig retning. Cyklisten faldt af cyklen og slog sin hånd overfladisk.

I går kl. 08.43 skete der færdselsuheld på motorvej E45 i nordgående retning ved Tilst. En 33-årig kvindelig bilist kom kørende ad motorvejen, da hun overså, at en 30-årig kvindelig bilist var standset op, hvorefter hun påkørte bilen foran, der derefter blev skubbet op i en tredje bil ført af en 51-årig kvindelig bilist. To personer blev kørt til skadestuen for at blive tilset for nakkesmerter. Uheldet gav lidt trafikale udfordringer på stedet, men kl. 09.27 var der igen helt åbent for trafik.

I går kl. 10.43 skete der færdselsuheld i krydset Herredsvej/Hasle Ringvej i Aarhus. En bilist kørte ad Hasle Ringvej og ville dreje til venstre ad Herredsvej, da en anden bilist kom kørende ad Hasle Ringvej i modsatte retning. Det betød, at de to biler stødte sammen i krydset, så den ene bilist blev fastklemt og måtte skæres fri. Det skete ikke umiddelbart nogen alvorlig personskade, men krydset var kortvarigt spærret.

I går kl. 14.34 skete der færdselsuheld på P.O. Pedersens Vej i Skejby, Aarhus N. En 19-årig mandlig bilist kom kørende i nordgående retning, da han af ukendte årsager kørte af vejen og påkørte en lysmast i højre siden af vejen. Den 19-årig og hans 21-årige medpassager kunne begge selv komme ud af bilen, der dog blev totaltskadet ved sammenstødet. Den 19-årige blev kørt til skadestuen med et brækket håndled, mens den 21-årige passager slap med mindre skader. Den 19-årige chauffør blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

I går kl. 15.41 skete der færdseluheld i krydset Mariagervej/Brendstrupsgade i Randers. En 57-årig mandlig cyklist kom kørende ad Mariagervej i sydlig retning, da han ud for Bredstrupgade vælter og slår hovedet i asfalten, så han blev slået bevidstløs. Manden blev kørt til skadestuen, hvor det blev konstateret, at han havde fået en mindre blødning i hjernen og blev indlagt til observation.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Gammel Stillingvej i Harlev J begået mellem søndag den 27/8 kl. 08.10 og mandag den 4/9 kl. 00.30På Marslevvej i Højbjerg begået mandag den 4/9 kl. 12.19På Chr. Winthers Vej i Åbyhøj begået mandag den 4/9 kl. 13.00


Kilde: Østjyllands Politi