Døgnrapport d. 25-09-2017

mandag 25. sep, kl. 19:46

Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag d. 25. september

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i dag.

Mænd sigtet for indbrudsforsøg på kro

To mænd på 33 og 36 år blev i nat kl. 3.10 anholdt og sigtet for at forsøge indbrud på Randers Smedekro på Udbyhøjvej i Randers NØ.

En beboer i området vågnede midt om natten, da han kunne høre noget larm, og da han kiggede ud af vinduet, så han to personer stå tæt på døren ved kroen. I samme øjeblik stak de duoen af i en varebil, og den årvågne borger ringede til politiet. Kort efter kørte to patruljer mod stedet. Den ene opdagede på vejen derhen en varebil magen til den, som borgeren havde fortalt om. Betjentene standsede bilen, hvor der rigtigt nok befandt sig to mænd. Begge virkede påvirkede af narko.

Føreren indrømmede, at han ikke havde kørekort, og bilen var heller ikke indregistreret. Da betjentene kiggede nærmere i bilen, fandt de flere effekter, der tydede på, at mændene havde været på vej til indbrud. Bl.a. lå der koben, elefanthuer og handsker i bilen.

I mellemtiden havde den anden patrulje konstateret, at den ene dør på kroen var brudt op, dog uden at nogen var gået ind i kroen.

De to mænd blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. Desuden blev føreren af bilen, den 36-årige mand, sigtet for at køre uden kørekort, at køre i en bil der ikke er indregistreret og for at køre narkokørsel.

**

Kvik borger førte politiet til aggressiv spritbilist

En 26-årig mand blev i går kl. 7.42 anholdt og sigtet for spritkørsel, trusler mod politiet og flere andre ulovligheder, da han blev standset på Oust Møllevej i Randers. En borger ringede til politiet, da han så en bilist foran ham på Nordjyske Motorvej, der kørte hasarderet og flere gange kørte ind i autoværnet. Den vakse borger kørte efter bilen på afstand og kunne derfor lede en patrulje hen til en p-plads på Oust Møllevej, hvor bilen holdt ind.

I bilen sad en tilsyneladende meget påvirket 26-årig mand bag rattet, og han var ikke tilfreds med, at betjentene nu sigtede ham for spritkørsel. Han råbte flere ukvemsord efter betjentene, og da han blev sat ind i politibilen sparkede han løs og kom med trusler mod betjentene. Han blev derfor også sigtet for trusler mod politiet.

Under visitationen fandt betjentene en kniv på ham, som den 26-årige fortalte, han ville bruge til at stikke en anden mand ned med. Han blev derfor også sigtet for ulovlig besiddelse af kniv og for dødstrusler mod en person. Han nåede også at få en sigtelse for at køre uden kørekort. Den 26-årige erkendte på politigården, at han havde kørt med alkohol i blodet.

**

Flygtede fra pirattaxa efter knytnæveslag

En 20-årig mand blev natten til søndag omkring kl. 1.00 udsat for flere knytnæveslag, da han tog en pirattaxa efter en bytur i Aarhus med nogle venner. Den 20-årige var på vej hjem i beruset tilstand, da en bil kørte ind omkring Vesterbro Torv, og en person spurgte, om han ville med. Ifølge den 20-årige troede han, at det var nogle af vennerne, der kom for at hente ham. Det fandt han dog hurtigt ud af, det ikke var, da han sad på bagsædet, og bilen kørte den forkerte vej. Da han råbte, at de skulle standse bilen, fik han besked på at holde mund og holde sig i ro. I alt befandt der sig fire andre personer i bilen, og flere af dem overfaldt nu den 20-årige med slag.

Da bilen på et tidspunkt holdt for rødt lys, kastede den 20-årige sig mod den ene dør og rullede ud af bilen. Herefter løb han fra stedet, nu forfulgt til fods af to personer fra bilen. Da han nåede frem til en tilfældig borger på gaden, stak forfølgerne af, og borgeren fik ringet efter en ambulance til den 20-årige. Han slap dog med mindre skrammer fra overfaldet og faldet ud af bilen. Til gengæld manglede hans pung med nogle hundrede kroner i.

Den ene mand beskrives som:

Mellemøstlig af udseendeca. 20-30 år175-180 cm. høj, alm. byggetSnakkede dansk med århusiansk dialektPirattaxaen var en sort bil med skinnende lister ved ruderne Østjyllands Politi hører gerne fra evt. vidner, der har set mændene i bilen lørdag nat.,

**

14-årig dreng overfaldet af ukendt gerningsmand

En 14-årig dreng blev i går kl. 14.30 overfaldet af en anden dreng, da han gik et stisystem i Hornslet, der går fra Tingvej forbi Rosengården og frem til Bassegården. Den 14-årige var på vej hjem, da han pludseligt blev råbt an af en dreng i hættetrøje. Pludseligt løb drengen tilsyneladende helt umotiveret hen til den 14-årige og slog ham med knytnæve på den ene kind. Den 14-årige satte sig på hug, hvorefter den anden dreng væltede ham omkuld. Den 14-årig blev undersøgt på skadestuen men slap umiddelbart med en øm kind.

Gerningsmanden beskrives som:

Lidt brun i huden14-15 år ca. 185 cm høj, alm. byggetIført sort hættetrøje og grå joggingbukserØstjyllands Politi hører meget gerne fra evt. vidner, eller personer der har en formodning om, hvem gerningsmanden er.

**

Brand i lejlighed i Aarhus

Det var formentligt kombinationen af et stearinlys og en beholder med lightergas, der var skyld i en mindre brand, der opstod i går kl. 6.59 i en lejlighed på 2. sal på Lundinsgade i Aarhus C. Branden begyndte på altanen og lavede skader på facaden og sodskader i soveværelset, inden brandvæsnet fik ilden under kontrol. Ved branden blev flere beboere evakueret fra deres lejligheder og samlet i gården. Under branden lød en mindre eksplosion, der sandsynligvis opstod, da ilden fra et stearinlys på altanen fik fat i en beholder med lightergas, der stod i nærheden.

**

Barn og mor mindre forbrændt ved grydebrand

En 30-årig mor og hendes 8-årige søn kom i går på skadestuen med mindre forbrændinger, da der udbrød brand i en gryde i deres hjem på Viggo Stuckenbergs Vej i Aarhus V. Anmeldelsen om branden kom kl. 22.51. Det viste sig, at der var gået ild i en gryde med olie, og da moren forsøgte at slukke branden, spredte ilden sig i lejligheden, inden den kom under kontrol.

**

Mand uden kørekort gemte sig i busk

En 27-årig mand blev i nat kl. 1.14 anholdt, sigtet for at køre uden kørekort og ikke efterkomme politiets anvisninger. En patrulje ville rutinemæssigt standse mandens bil, da de så den kørte rundt på Kastbjergvej ved Glesborg. Manden havde dog ikke tænkt sig og standse og forsøgte i stedet køre fra politiet, der nu måtte jagte bilen. På Gammel Banevej holdt bilen ind, og manden forsvandt. Da betjentene steg ud, kunne de høre noget pusle i buskadset tæt på bilen. Det viste sig at være den 27-årige mand, der havde forsøgt at gemme sig i busken. Det viste sig, at han var frakendt sit kørekort, og manden blev anholdt for at forsøge at flygte fra politiet.

**

Brand i institution

Der udbrød i går kl. 23.06 brand i institutionen Klods Hans på Louisevej i Brabrand. Da brandvæsnet kom frem, var der ild i den ene del af institutionen, der brændte delvist ned. Branden efterforskes nu for at få klarlagt brandårsagen. Ingen personer kom til skade ved branden.

**

Carport og bil brændte ned i Laubjerg

En bil og tilhørende carport brændte helt ud, og da kom skader på den ene længe af huset, da der udbrød brand på Rødtjørnevej i Laurbjerg i går. Anmeldelsen kom kl. 15.58, hvor beboerne i huset opdagede, at der var ild i carporten. Ingen personer kom til skade ved branden. Det er endnu uvist, hvordan branden opstod.

**

Færdsel

En 56-årig mand blev i går kl. 18.55 sigtet for spirituskørsel, efter han først kørte ind i nogle vejskilte ved en rundkørsel og efterfølgende kørte ind i vejvisningstavle på Djurslandsmotorvejen ved Egå. Da han kørte ind i skiltet på motorvejen, holdt han stille i nødsporet, hvor to andre bilister tog sig af ham og ringede efter en ambulance. Manden var lettere forslået og tydeligt påvirket af alkohol. Over for politiet erkendte den 56-årige da også, at han havde kørt bilen i beruset tilstand.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 11 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Lyøvej i Hadsten begået mellem fredag d. 22/9 kl. 15.00 og søndag d. 24/9 kl. 08.30På Århusvej i Ugelbølle ved Rønde begået mellem lørdag d. 23/9 kl. 08.00 og søndag d. 24/9 kl. 10.00På Laurvigsgade i Aarhus N begået mellem lørdag d. 23/9 kl. 11.00 og søndag d. 24/9 kl. 14.00På Stampmølleparken i Odder begået mellem søndag d. 17/9 kl. 12.00 og søndag d. 24/9 kl. 14.30På Adelvej i Risskov begået mellem fredag d. 22/9 kl. 15.00 og søndag d. 24/9 kl. 15.20På Solskrænten i Ugelbølle ved Rønde begået mellem fredag d. 22/9 kl. 14.00 og søndag d. 24/9 kl. 16.00På Husarvej i Randers NØ begået søndag d. 24/9 kl. 17.57På Hasselvej i Viby begået mellem lørdag d. 23/9 kl. 20.15 og søndag d. 24/9 kl. 17.30På Fredensgårdsvej i Højbjerg begået mellem lørdag d. 23/9 kl. 10.00 og søndag d. 24/9 kl. 19.00På Rosenhøjvej i Ugelbølle ved Rønde begået mellem fredag d. 22/9 kl. 15.30 og søndag d. 24/9 kl. 20.15På Borupvej i Borup ved Hornslet begået mandag d. 25/9 mellem kl. 00.00 og 05.30


Kilde: Østjyllands Politi