Døgnrapport d. 20-10-2017

fredag 20. okt, kl. 17:54

​Uddrag af døgnrapport fra torsdag 191017 kl. 0700 til fredag 201017 kl. 0700



(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets indbrud:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Valdemarshaab, Køge

Algade, Nyk. Sj.

Bromarken, Jyllinge

Køgevej, Roskilde

Vestergade, Køge

Indbrud i privat beboelse:

Skovbovej, Bjæverskov

Vemmedrup Egevej, Bjæverskov

Svendborgvej, Roskilde

Tølløsevej, Ugerløse

Greve Landevej, Greve

Rugvangen, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby

Dådyrvej, Lille-Skensved

Rømøvej, Kirke-Såby

Indbrud i skole, institution og lignende:

Tingryds Alle, Solrød Strand

----------

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 1200 fik politiet anmeldelse om to mænd, der luskede rundt i Blomsterhavekvarteret, hvor de tilsyneladende interesserede sig for diverse villaer. De to beskrives som mellemøstlig af udseende, den ene omkring 170 cm høj og den anden omkring 200 cm høj.

Politiet sendte flere patruljer til kvarteret, men det lykkedes ikke at finde frem til de pgl. Til gengæld var der ikke indbrud i kvarteret.

Politiet er meget tilfredse med, at få sådanne henvendelser fra borgere, der kan medvirke til at forhindre indbrud fordi potentielle gerningsmænd ser politiet i området.

Indbrud i villa – Ugerløse, Holbæk.

Kl. 1254 fik politiet anmeldelse om et indbrud på Tølløsevej, der fandt sted mellem kl. 1130 og kl. 1200. en dør brudt op til stedet, hvorfra der er stjålet smykker. En 16-årig pige var alene hjemme og hørte, at døren blev brudt op til huset. Hun gemte sig på et værelse indtil gerningsmændene var væk igen.

De to gerningsmænd beskrives som:

A, mand, 18-20 år, 175-180 cm, spinkel af bygning, lyst kort hår, talte dansk, iført sort Adidas sweatshirt med lynlås og hvidt logo. B: mand, 18-20 år, 175-180, kort lyst hår, talte dansk. Begge forlod stedet i en lille lyseblå bil.

Politiet hører gerne fra vidner eller andre, der har hørt eller set noget i relation til sagen. Ring på 114.

Færdselsuheld – Nørre-Asmindrup, Odsherred.

Kl. 1354 skete et uheld på Asmindrup vej, hvor en 92-årig mand fra Nørre-Asmindrup kørte ad Asmindrupvej mod nord, da han tilsyneladende fik et ildebefindende og påkørte et vejskilt og lygtepæl. Der skete materiel skade men ingen personskade.

Mistænkeligt forhold – Køge.

Kl. 1406 fik politiet anmeldelse fra Ådalen, hvor en mistænkelig mand luskede rundt. En anmelder stod nu med manden. Politiet kørte til stedet, hvor politiet fik forklaringen om, at den mistænkelige mand var set ved en indkørsel, hvor han løb fra, da der var nogen hjemme.

Det var dog ikke muligt at lægge personen fast på noget begået kriminalitet, og politiet lod derfor den 52-årige mand fra Køge gå.

Fin reaktion af anmelderen, selv om sagen i denne omgang ikke førte til en opklaring af kriminelle forhold.

Butikstyveri – Solrød.

Kl. 1501 anholdt politiet en 21-årig rumænsk mand, der kort forinden havde begået butikstyveri i Netto, Solrød Center. Manden sidder fortsat anholdt med henblik på udvisning af Danmark.

Forebyggende arbejde – Viby, Roskilde.

En af politiets forebyggende medarbejder slog en lille stand op på Torvet ved Meny på Toftehøjvej torsdag mellem kl. 1500 og kl. 1800.

Vores kollega fik besøg af rigtig mange borgere, der fik en snak om nabohjælp og andre emner. Hun fik også besøg af mange af byens unge, der fik sig en sludder med politiet. Alt i alt en god eftermiddag, hvor der blev udleveret materiale af forskellig art til mere end 100 borgere.

Politiet fortsætter med lignende arrangementer på forskellig vis rundt omkring i politikredsen.

Anholdelser – Køge.

Kl. 1840 torsdag anholdt politiet en 23-årig mand og en 31-årig mand, begge fra det kriminelle bandemiljø i Køge. De to blev anholdt på Vesterkær i Køge, efter de var set af politiet i samme grønne område, som politiet i tirsdags anholdt to andre personer, der blev fundet i besiddelse af skydevåben. En skarpladt pistol var fundet af politiet i området, og det formodes, at det var den, som de to anholdte skulle hente.

De to bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet er berammet til kl. 1130. Anklageren vil formentlig kræve lukkede døre.

Brand – Store Heddinge, Stevns.

Kl. 1952 blev anmeldt om brand på Kronhøjvej, hvor der var ild i en affaldscontainer vedet børnecenter. En person fjernede containeren, så den ikke stod op af en husmur for at begrænse branden, hvilket lykkedes. Politiet har ingen ide om hvordan branden er opstået.

Brand – Kværkeby, Ringsted.

Kl. 1957 var der sat ild til et bål af halm på Høtoftevej. Det var en kontrolleret afbrænding, som man ikke i forvejen havde indhentet tilladelse til. En 31-årig mand, der havde ansvaret for afbrændingen blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Færdselsuheld – Bjæverskov, Køge.

Kl. 2126 fik politiet anmeldelse fra Ejbyvej, hvor en stjålet bil var kørt af vejen og endt på en mark, hvor den væltede om på taget og brød i brand. Føreren af bilen stak af fra stedet. Brandvæsenet fik slukket branden og politiet efterforskede sagen nærmere. Politiet fandt frem til en 15-årig dreng fra Lille-Skensved, der sigtes for at have ført bilen, hvilket han erkendte.

Drengen blev kørt til undersøgelse på sygehus for at se, om han var komme til skade ved uheldet, hvilket han umiddelbart ikke var. Han blev afhørt sammen med repr. fra socialforvaltningen og fik dernæst lov til at gå efterfølgende.

Den får senere et efterspil i retten.

Carsten Andersen

kommunikationsansvarlig


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi