Døgnrapport d. 20-10-2017

fredag 20. okt, kl. 09:01

Flere ældre udsat for tricktyverier

Tidspunkt: 19/10-2017

Torsdag modtog politiet tre anmeldelser om tricktyveri mod ældre borgere.

Den første indløb klokken 10.12 og var fra en 90-årig kvinde, der anmeldte, at hun om onsdagen havde haft uønsket besøg af en kvinde, som ringede på hos den 90-årige på Parkbrynet i Mogenstrup. Kvinden talte gebrokkent dansk og fik ind i den 90-åriges entre, men hun anede hurtigt uråd og fik gennet den udenlandske kvinde ud af døren, inden hun kunne nå at stjæle noget.

Torsdag klokken 12.45 var det en 91-årig kvinde fra Møllegårdsvej i Nørre Alslev, som var udsat for et forsøg på tricktyveri. Også her ringede en udenlandsk kvinde på døren, og det lykkedes hende at komme ind i stuen, inden den 91-årige fik sendt hende ud af huset – uden at der blev stjålet noget.

En 89-årig kvinde fra Kirkevej i Idestrup anmeldte, at hun havde været udsat for et tricktyveri. En kvinde ringede på hos den 89-årige og udgav sig for at være fra hjemmeplejen og fik den 89-årige ud på toilettet. Derefter havde tyven frit spil og stjal et guldsmykke og kontanter, inden hun forsvandt fra stedet. Tyven beskrives som en 20-25-årig kvinde, almindelig af bygning, mørk i huden og med sort, glat, mellemlangt hår. Hun talte et ukendt sprog.



FAXE: Hus udbrændt

Tidspunkt: 19/10-2017

Politi og brandvæsen blev torsdag klokken 12.24 tilkaldt til et hus på Præstøvej i Faxe, hvor der var udbrudt brand. Da brandvæsenet ankom, var huset overtændt, og det lykkedes ikke at redde bygningen. Ingen kom til skade ved branden, og politiet arbejder nu med at klarlægge brandårsagen.



GULDBORG: Truet med løbet fra et jagtgevær

Tidspunkt: 19/10-2017

Politiet fik torsdag klokken 14.08 en anmeldelse fra en 22-årig mand fra Guldborg, som forklarede, at han var blevet truet med en kniv ved en forretning i Nørre Alslev. Gerningsmanden kørte fra stedet efter truslerne, men den 22-årige fulgte sammen med en bekendt efter. Politiet anholdt klokken 16.13 en 29-årig mand fra Guldborg, og på hans adresse fandt politiet løbet fra et oversavet jagtgevær. Derefter blev den 29-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven. Han blev taget med til afhøring på politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 21.28.



MARIBO: Afpresning og trusler

Tidspunkt: 19/10-2017

I en sag, hvor tre mænd er blevet udsat for trusler og afpresning af tre andre mænd, er to mænd varetægtsfængslet frem til 7. november, og torsdag blev den tredje formodede gerningsmand anholdt. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing fredag formiddag med henblik på varetægtsfængsling.



STENLILLE: Natligt hærværk

Tidspunkt: 19/10-2017

Natten til fredag klokken 1.42 fik politiet en anmeldelse fra en adresse på Sneppevej i Stenlille. Her var en 45-årig mand i gang med at sparke døren ind hos en anden 45-årig mand. En patrulje kørte til stedet, hvor den dørsparkende 45-årige mand blev sigtet for hærværk. Da han boede i nærheden, blev han sendt hjem i seng for at falde til ro. Det lykkedes dog ikke, og mindre end en time senere måtte patruljen igen køre til adressen, da endnu en anmeldelse lød på, at manden nu var ’gået amok’. Denne gang anholdt patruljen ham og tog ham med på stationen. Han blev løsladt klokken 2.43.



Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi