Døgnrapport d. 20-10-2017

fredag 20. okt, kl. 23:03

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag d. 20. oktober 2017

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Aarhus

En 31-årig mand blev i går i Bazar Vest i Aarhus anholdt og sigtet for vold mod tjenestemand, fornærmelig tiltale og for at overtræde våbenloven ved at bære en spidset skruetrækker. Det skete, da politiet rutinemæssigt ville registrere en række personer med tilknytning til bandemiljøet. Han blev fremstillet i Retten i Aarhus tidligere i dag og blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Fremstilling i Randers

En 25-årig mand blev i dag kl. 10.30 fremstillet for Retten i Randers. Manden er sigtet for tricktyveri og databedrageri ved at have stjålet et dankort og brugt det til at hæve et kontantbeløb. Forholdet er fra den 15. august i Hammel, hvor en kvinde fik afluret sin pinkode i en butik og efterfølende stjålet sin dankort, da hun blev bedt om at hjælpe de to gerningsmænd med at finde vej. Manden blev varetægtsfængslet i fire uger og kærede ikke kendelsen.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, hvorfor der ikke kan oplyses mere i sagen.

**

Flugtbilist kørte fra uheld i Randers med store skader

Har du set en mindre hvid bil med tydelige skader på fronten i Randers-området, hører Østjyllands Politi meget gerne fra dig.

Kl. 6.26 kørte den hvide bil op i en anden bil, ført af en 47-årig mand, ud for Aarhusvej 35 i Randers SØ. Da den 47-årige ville gå op på siden af den anden bil for at tale med modparten, trådte føreren i stedet for på speederen og kørte videre med havariblinket tændt og store, tydelige skader på fronten. Der skete betydelig materielskade, men ingen personer kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Ser du den lille, hvide bil, eller har du set uheldet, kan du kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114.

**

Fandt bon på gaden og brugte den til at bytte stjålne varer

I går kl. 18.39 blev en 32-årig kvinde fanget i at forsøge at bytte en række stjålne varer i Normal i Østergade i Aarhus. Kvinden havde stjålet varer til en værdi af cirka 100 kroner, som hun forsøgte at returnere ved brug af en bon, hun havde fundet på gaden. Kvinden erkendte da også, at det var tilfældet, og blev sigtet for bedrageri.

**

Smed cykel i i åen og blev sigtet for hærværk

Kl. 01.51 i nat blev politiet kaldt til Åboulevarden i Aarhus, da et vidne havde set to unge mænd smide en cykel i åen. Politiet fandt ved hjælp af signalementet og to vidner på stedet hurtigt frem til de to gerningsmænd på hhv. 27 år og 23 år. Da politiet henvendte sig, var den 27-årige hurtig til at erkendte, at det var dem, der havde smidt en cykel i vandet - mens den 23-årige ville vide, om de kunne slippe for straf, hvis de selv samlede den op af vandet. Men den gik ikke, og det fik så den 23-årige til at stikke af til fods via et buskads grænsende op til Retten i Aarhus på Vester Allé. Den 27-årige blev anholdt på stedet og sigtet for hærværk. Den 23-årige blev kontaktet efterfølgende med samme sigtelse.

**

Mand kørte fuld på knallert i Randers

På en patrulje i nat kl. 00.33 blev politiet opmærksom på en knallert med to personer, der kørte ad Kirkegade i Randers. De to skyndte sig at slukke knallerten, da de spottede politiet, og pasageren stod af og løb væk derfra. Den 27-årige mandlige fører af knallerten virkede påvirket af alkohol, og en alkometertest på stedet viste da også, at manden havde en promille på mere end det tilladte. Knallerten havde flere tegn på at være blevet ændret, så den ikke var lovlig at køre på. Manden blev anholdt og sigtet for at overtræde færdselsloven ved at køre på en ulovlig knallert uden styrthjelm og i påvirket tilstand med en passager bag på.

**

Krænker på spil i Botanisk Have

På en gåtur i Botanisk Have fik en 63-årig kvinde sig noget af en forskrækkelse i gå eftermiddag kl. 15.00. Kvinden forklarede, at hun kom gående med sin mobiltelefon i hånden, da en mand bagfra begyndte at gå meget tæt på hende, så de gik skulder mod skulder. Manden tog sig selv i skridtet og sagde sjofle ord, som kvinden undlod at svare på. Selvom kvinden bad ham lade hende være, fulgte han alligevel med ud på Ringgaden og forsvandt først, da de nåede stoppestedet ved Møllevang. Manden beskrives som:

Ca. 40 år 185-190 cm. høj Dansk af udseende og talte dansk Overvægtig, maven hang ud over buksekanten Rundt ansigt Iført blå farver og kasket  **

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går kl. 8.35 i krydset ved Nordskellet og Trelleborg Allé i Randers NV. En 21-årig kvindelig bilist overså, at en bil foran holdt tilbage for at kunne dreje fra Nordskellet ned ad Trelleborg Allé. Hun forsøgte at undvige uden held og ramte bilen foran. Det forårsagede et harmonikasammenstød, da bilen foran bliver skubbet ind i endnu en bil. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 09.37 på Søren Frichs Vej i Åbyhøj. En 25-årig kvinde påkørte en parkeret varebil, da hun pludselig kastede op, mens hun kørte. Varebilen blev skubbet, så den ramte føreren, der kort tid forinden var stået ud. Han mistede balancen, slog baghovedet ned i asfalten og blev indlagt til observation for en hjernerystelse. Kvinden kom lettere til skade og blev ligeledes indlagt til observation for en hjernerystelse.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 18.25 på Jyllands Allé i Aarhus. En 51-årig mandlig bilist forsøgte at lave en uvending og påkørte en 30-årig kvindelig bilist, der kom kørende i samme retning. Kvinden mistede kontrollen over bilen og ramte en tredje bil, der holdt parkeret. Der var umiddelbart ingen, der kom til skade ved uheldet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 12 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Kaløvej i Havhusene ved Hornslet begået mellem søndag d. 15/10 kl. 12.00 og i går kl. 03.00 På Højgårdsparken i Spørring ved Trige begået tirsdag d. 17/10 mellem kl. 17.30 og kl. 22.30 På Næringen i Risskov begået mellem søndag d. 8/10 kl. 06.00 og onsdag d. 18/10 kl. 17.00 På Elverdalsvej i Højbjerg begået mellem onsdag d. 18/10 kl. 22.00 og i går kl. 17.16  På Elhammervej i Viby begået mellem onsdag d. 18/10 kl. 12.30 og i går kl. 19.25 På Provstebakken i Åbyhøj begået mellem torsdag d. 12/10 kl. 09.00 og i går kl. 21.00 På Fuldenvej i Beder begået mellem onsdag d. 18/10 kl. 11.15 og i går kl. 22.30 På Trillegårdsvej i Aarhus V begået mellem fredag d. 6/10 kl. 12.00 og i går kl. 23.25 På Risdalsvej i Viby begået i går kl. 23.35 På Bushøjvænget i Højbjerg begået mellem søndag d. 15/10 kl. 16.00 og i nat kl. 01.00 På Ndr. Strandvej i Ebeltoft begået i nat mellem kl. 00.00 og kl. 01.15 På Åbyhøjvej i Hasle begået i nat kl. 01.23


Kilde: Østjyllands Politi