Døgnrapport d. 12-12-2017

tirsdag 12. dec, kl. 21:00

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag d. 12. december

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Retten i Randers

To 41-årige mænd fra Randers fremstilles i Retten i Randers i dag kl. 12.30 sigtet for forsøg på indbrud. Den ene mand sigtes ligeledes for et indbrud. De to mænd blev opdaget natten til mandag, efter en beboer på Stjernevej i Randers alarmerede politiet. En patrulje fik øje på de to mænd i nærheden af huset, hvor et vindue var brudt op. Da deres skosåler matchede fodspor foran det opbrudte vindue, blev de sigtet. De er begge kendt for lignende kriminalitet og bliver derfor fremstillet i grundlovsforhør. Den ene mand sigtes samtidigt for et indbrud også begået på Stjernevej.

Læs mere om sagen i gårsdagens døgnrapport

**

Højtråbende tyv stjal radio og mad i Netto

En 60-årig mand blev i går kl. 10.16 sigtet for butikstyveri, da han forsøgte at gå ud af Netto på Silkeborgvej i Brabrand med varer for omkring 400 kroner. En medarbejder holdt øje med manden, der var højtråbende og skabte opmærksomhed omkring sig selv. Da han kom til kasselinjen, betalte han kun for nogle af de varer, han havde taget. Resten lå i en sort pose. Et par medarbejdere fik tilbageholdt manden til hans højlydte utilfredshed, og politiet blev tilkaldt. Da betjentene kom frem, indrømmede manden tyveriet af bl.a. en radio og nogle kolonivarer.

**

Spritbilist kørte ind i helleanlæg

En kvik borger fik hurtigt kontaktet politiet, da en 44-årig mand i går kl. 20.59 kørte ind i et helleanlæg på Nørrebrogade i Randers. Da borgeren tog kontakt til den 44-årige, lugtede det af alkohol fra bilen, og borgeren ringede derfor til politiet med en mistanke om spritkørsel. Da patruljen kom frem, tog de en alkometertest på manden, der gav udslag. Han indrømmede, at han havde drukket nogle guldøl i løbet af dagen, og han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Falsk SKAT-medarbejder franarrede kvinde stort beløb

En 61-årig kvinde fra Randers blev i sidste uge narret af en mand, der i telefonen udgav sig for at være fra SKAT. Han ringede flere dage til kvinden og lokkede hende til at tage billede af sit pas og sit nøglekort til banken samt give andre personlige oplysninger. Da hun til sidst fattede mistanke, ringede hun til det rigtige SKAT og fandt ud af, at der var tale om et svindelnummer. Hendes bank kunne så meddele, at der var trukket flere tusinde kroner fra hendes konto.

Østjyllands Politi opfordrer kraftigt borgerne til aldrig at give personfølsomme oplysninger til folk, der kontakter dem via telefon eller mail. Banken, SKAT og andre vil aldrig bede om oplysninger, som de har i forvejen. Slå evt. myndigheden eller bankens nummer op og ring til dem for at tjekke, om de har ringet.

**

Ung slikkepindetyv erkendte "dumhed"

En 16-årig dreng blev i går sigtet for tyveri, da han med egne ord begik den "dumhed" at stjæle tre slikkepinde og en lille pose slik fra Normal i M.P. Bruuns Gade i Aarhus. Drengen var på tur med et par venner, da han tog slikket på vej ud af butikken. Han blev dog opdaget af en medarbejder, der tilbageholdt ham. Da poltiet kom frem, indrømmede han tyveriet og forklarede, at han ikke kunne forklare, hvorfor han havde gjort det. Det var en dumhed fra hans side, forklarede han. Han blev sigtet, og forældre og sociale myndigheder blev kontaktet.

**

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går kl. 7.06 på Randersvej ved Hammel. En 41-årig kvindelig bilist mistede herredømmet over sin bil i det glatte føre og gled over i modsatte kørebane, hvor hun ramte frontalt ind i en bil ført af en 47-årig kvinde. Den 41-årige kvinde blev kørt til skadestuen med smerter, men kom ikke alvorligt til skade.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 7.54 i krydset på Kirkegårdsvej/Nørre Boulevard. En 74-årig kvindelig bilist overså en 27-årig mandlig cyklist, da hun drejede til venstre i krydset. Cyklisten kørte ind i bilen og røg hen over bilen. Han slap dog umiddelbart med nogle knubs. Bilisten blev sigtet for ikke at overhale sin vigepligt.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 13.55 på Østerbrogade i Grenaa. En 74-årig kvinde på elscooter blev påkørt bagfra af en 77-årig kvindelig bilist. Der skete umiddelbart ingen større personskade.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 15.45 på Alléen i Ormslev ved Viby. To biler ramte frontalt ind i hinanden med omkring 40 km/t. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 17.49 på Tinghøjvej i Vinstrup ved Havndal. En 47-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil på den glatte vej og røg ud i rabatten, hvor bilen rullede rundt. Han kom dog ikke alvorligt til skade ved uheldet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt ti indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Esbern Snares Vej i Randers på begået mellem fredag d. 8/12 kl. 13.00 og mandag d. 11/12 kl. 13.00 På Vegavej i Højbjerg begået mellem søndag d. 10/12 kl. 11.00 og mandag d. 11/12 kl. 15.00 På Provsteparkvej i Højbjerg begået mandag d. 11/12 mellem kl. 15.00 og kl. 17.30 På Toldbodgade i Randers begået mellem lørdag d. 9/12 kl. 15.00 og mandag d. 11/12 kl. 18.00 På Holme Parkvej i Højbjerg begået mellem lørdag d. 9/12 kl., 15.00 og mandag d. 11/12 kl. 19.10 På Katterhøjvej i Højbjerg begået mandag d. 11/12 mellem kl. 07.00 og kl. 19.05 På Fjordgade i Randers begået mellem fredag d. 8/12 kl. 7.30 og søndag d. 10/12 kl. 21.30 På Sangstrupvej i Voldby begået mandag mellem kl. 08.00 og kl. 20.10 På Holme Parkvej i Højbjerg begået mandag d. 11/12 mellem kl. 17.00 og kl. 21.00 På Ormslevbakken i Ormslev ved Viby begået mandag d. 11/12 mellem kl. 16.00 og kl. 21.00


Kilde: Østjyllands Politi