Døgnrapport d. 13-12-2017

onsdag 13. dec, kl. 18:54

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag d. 13. december 2017

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 11.00

En 46-årig mand fra Aarhus fremstilles i dag kl. 11.00 for Retten i Aarhus. Den 46-årige er sigtet for et røveri begået mod Århus Centrum Kiosk på Kappelvænget i Aarhus V i går kl. 09.44. Her havde en ekspedient anmeldt, at hun var blevet truet til at udlevere to pakker cigaretter. Gerningsmanden havde desuden spyttet hende i ansigtet og taget en foldekniv op ad lommen, åbnet den og stukket den ud efter ting i butikken.

Manden blev fanget på kioskens videoovervågning, så politiet havde et præcist signalement. Og det betød, at politiet allerede halvanden time senere kunne anholde manden på hans adresse. En patrulje havde nemlig gået en tur i området, hvor røveriet havde fundet sted, og her så de pludselig den formodede gerningsmand, der stod og røg på en altan. Da betjentene bankede på til lejligheden, og han åbnede døren, viste det sig ganske rigtigt at være gerningsmanden fra overvågningen. Han blev derfor anholdt og sigtet for røveriet.

Resultatet af fremstillingen vil blive lagt på Østjyllands Politis Twitter-profil.

**

Betjente indhentede narkobilist til fods

En 24-årig mand fra Aarhus gjorde i går et ihærdigt forsøg på at undgå politiet. Da en patrulje i går kl. 11.25 forsøgte af standse den 24-årige i bil til kontrol i Rønde, stak han af. Patruljen satte efter, og da den 24-årige kom til Strandvejen, parkerede han bilen og løb afsted til fods. Men betjentene var hurtigst. Den 24-årige blev anholdt kl. 11.45, og han indrømmede hurtigt, hvorfor han havde gjort så mange krumspring for at slippe væk. Han var nemlig påvirket af stoffer og  frakendt kørekortet. Han blev sigtet for begge dele, ligesom bilen blev beslaglagt. Det var nemlig ikke første gang, at politiet havde taget ham i at køre i frakendelsestiden.

**

40-årig patient truede personalet på hospitalet

En 40-årig mand fra Aarhus blev i nat kl. 00.19 anholdt og sigtet for trussel om vold mod en person i offentlig tjeneste. Manden lå indlagt på skadestuen i Aarhus og havde gentagne gange ringet efter personalet og bedt dem om at give ham noget mad. En medarbejder forklarede politiet, at de havde meget travlt og måtte fortælle den 40-årige, at han var nødt til at vente, til de havde tid til at hente mad til ham. Det gjorde den 40-årige aggressiv, der nu truede medarbejderen. Politiet blev derfor tilkaldt, og manden blev anholdt og sigtet for at havde truet personalet.

**

22-årig gav betjente fingeren og endte med sigtelse

Det er ikke uden omkostninger at fornærme politiet. Det måtte en 22-årig mand fra Sabro sande, da han i går kl. 14.55 kom kørende i bil på Paludan-Müllers Vej og passerede en patrulje. Her så betjentene nemlig, at den 22-årige fører af bilen gav dem fingeren, som han kørte forbi dem. Det fik patruljen til at vende om og standse bilen. Her blev den 22-årige sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Den 22-årige nægtede forholdet og forklarede, at han blot havde peget.

**

Kørte narkokørsel i Grenaa med hash i bilen

I går kl. 16.25 standsede en patrulje en bil med tre unge mænd på Markedsgade i Grenaa. Føreren af bilen, en 21-årig mand, virkede påvirket af stoffer og blev da også testet positiv for cannabis. Han blev desuden fundet i besiddelse af hash, og han blev derfor sigtet for narkokørsel og for at være i besiddelse af stoffer. En af passagerene, en 17-årig dreng, blev også fundet i besiddelse af hash. Det kostede en sigtelse og et visit fra politiet hjemme hos den 17-årige og hans forælder.

**

Tændt stearinlys var skyld i brand i Randers

I går kl. 20.38 blev politiet kaldt ud til en brand i en lejlighed på Garnisonsvej i Randers NØ. Lejlighedens beboer, en 30-årig mand, forklarede, at han havde tændt to stearinlys på sofabordet i stuen, og at der pludselig var gået ild i bordet, mens han havde været på toilettet. Herefter havde han skyndt sig at samle sine katte i et bur, taget dem med ud af lejligeden og ringet 112. Den 30-årige blev sigtet for ikke at udvise tilstrækkelig forsigtighed med ild, da han havde efterladt lysene uden opsyn.

**

Kvinde døde efter alvorligt sammenstød på motorvejen

I går kl. 09.24 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om et alvorligt færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i sydgående retning efter afkørsel 43 Sdr. Borup.Her mistede føreren af en personbil af ukendte årsager herredømmet over sin bil. Bilen påkørte en arbejdsbil, som holdt parkeret i nødsporet på grund af vejarbejde.

Føreren af bilen, en 40-årig kvinde fra Vejle, blev erklæret død på stedet. Kvinden var alene i bilen, og ingen andre er kommet til skade ved uheldet. De pårørende blev underrettet i går.

Beredskab, politi, ambulance og bilinspektør var på ulykkesstedet, og motorvejen var spærret det meste af formiddagen. Bilinspektøren undersøger de tekniske omstændigheder omkring uheldet, hvorfor Østjyllands Politi ikke har yderligere oplysninger til sagen.

**

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går kl. 14.26 på Herredsvej i krydset ved Carl Krebs Vej. En 60-årig mandlig bilist kørte frem for rødt og påkørte en 73-årig mandlig bilist, som kørte frem for grønt. Den 60-årige blev sigtet for at køre over for rødt. Der skete betydelig materielskade ved uheldet, og ingen personer kom umiddelbart til skade.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Araliavej i Harlev begået i går mellem kl. 07.00 og kl. 14.45 På Fjordgade i Randers NØ begået mandag d. 11/12 kl. 10.00 På Dr. Larsens Vej i Hadsten begået mellem d. 22/11 kl. 00.00 og i går kl. 18.00 På Skelagervej i Aarhus N begået i går mellem kl. 13.45 og kl. 18.15 På Langtoftevej i Viby begået i går mellem kl. 16.15 og kl. 19.00 På Skelagervej i Aarhus N begået i går mellem kl. 08.00 og kl. 20.00 På Skejbytoften i Aarhus N begået i går mellem kl. 16.00 og kl. 16.30


Kilde: Østjyllands Politi