Døgnrapport d. 13-12-2017

onsdag 13. dec, kl. 18:51

Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 121217 kl. 0700 til onsdag 131217 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets indbrud:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rådhusvej, Asnæs

Stenhusvej, Holbæk

Indbrud i privat beboelse:

Stevnsvej, Strøby Egede

Kragevigvej, Ruds-Vedby

Peyronsvej, Solrød Strand

Åbanken, Højby, Lejre

Østre Strandvej, Greve

Gartnervang, Roskilde

Vognmandsmarken, Roskilde.

Indbrud i skole, institution og lignende:

Ingen

----------

Tricktyveri – Bjæverskovhusene, Bjæverskov – Køge

Kl. 1116 henvendte en 89-årig kvinde fra Bjæverskov sig til politiet for at anmelde, at hun havde fået stjålet sine smykker. Kl. ca. 1015 havde en mand banket på hendes dør for at informere hende om, at han havde forhindret nogen i at stjæle hendes el-scooter omkring midnat, og at han vidste, at naboen havde fået stjålet nogle smykker. Manden blev lukket ind og gik søgende rundt for at kontrollere, om der var sket opbrydning af vinduerne. Han spurgte flere gange, om hun var sikker på, at hun nu også havde sine smykker, hvorefter den 89-årige fremtog sine smykker fra gemmestedet og lagde dem retur. Den 89-årige blev bedt om at skrive en seddel, som manden ville sætte på el-scooteren, således at en anden person senere ville komme forbi for at kontrollere, om den virkede. Manden forlod kort efter stedet, men da den 89-årige efterfølgende kontrollerede, om sedlen nu var anbragt el-scooteren, kunne hun ikke se nogen papirlap. Den 89-årige kontaktede efterfølgende naboen, som ikke havde fået stjålet sine smykker, hvorefter de i fællesskab fandt ud af, at den 89-årige havde fået stjålet sine smykker. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: kasket, lang overfrakke. Han var velsoigneret og talte meget høfligt.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri fra bil – Ørstedvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 1240 anmeldte en 39-årig kvinde fra Viby Sj., at hun mandag eftermiddag kl. ca. 1615 havde fået stjålet sin skuldertaske med bl.a. pung og betalingkort fra forsædet på sin bil ved en børneinstitution. Da hun skulle til at sætte sig ind i bilen, inden hendes barn kom til stedet, blev hun kontaktet af en fremmed mand, der spurgte om vej til kulturhuset i Viby. Hun forklarede ham vejen, hvorefter han gik i den retning. Da barnet var kommet ud i bilen, kørte hun derfor og opdagede først ca. 15 minutter senere, at skuldertasken var blevet stjålet fra forsædet. Da hun ville spærre sit betalingskort, kunne banken oplyse, at kortet allerede var blevet misbrugt på en tankstation samt i en hæveautomat til et samlet beløb på ca. 2350 kr. Den fremmede mand blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 37-42 år, 185-190 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Kronraget / skaldet, Yderligere kendetegn: skægstubbe, talte gebrokkent dansk, Talte: Dansk med accent, Iført: armygrøn dynejakke, men han havde ikke haft mulighed for at stjæle tasken. Politiet mistænker ham derfor at have været i ledtog med en anden person, som den 39-årige ikke har bemærket.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Anders Larsensvej, Holbæk

Kl. 1250 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Holbæk for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Kastanjevej, Bjæverskov – Køge

Kl. 1345 anholdt og sigtede politiet en 73-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Lov om euforiserende stoffer – Gersagerparken, Greve

Kl. 1500 henvendte specialpatruljen sig ved en lejlighed på 2. sal for at foretage en ransagning, fordi politiet mistænkte personer, der opholdt sig på stedet, for at være i besiddelse af euforiserende stoffer. I forbindelse hermed sprang en 24-årig mand fra Greve ud ad vinduet på 2. sal og pådrog sig i den forbindelse kvæstelser på begge arme. Venner til den 24-årige forsøgte at få ham samlet op i et køretøj, men forgæves, hvorefter politiet tog sig af den tilskadekomne og fik ham i en tilkaldt ambulance bragt til et sygehus, hvor han blev indlagt til behandling for diverse knoglebrud. Ved ransagningen fandt politiet en joint og ca. 4½ gram hash. Den tilskadekomne selv havde et femcifret kontantbeløb på sig, ligesom han også var i besiddelse af ca. 10 gram kokain. Den 24-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet politiet ud fra fundene mistænkte ham for at handle med euforiserende stoffer. Størstedelen af kontanterne beslaglagde politiet, da SKAT kunne oplyse, at den 24-årige havde en større gæld til det offentlige. Den 24-årige vil høre nærmere politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Anholdelse – Butikstyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 1821 fik politiet en henvendelse fra en butikskontrollant om, at to udenlandske kvinder var tilbageholdt på mistanke om tyveri fra supermarkedet Netto. Politiet fik i butikken kontakt til to kvinder på 18 og 35 år fra Rumænien, der havde stjålet en energidrik, slik og undertøj til en samlet værdi af ca. 125 kr. Begge kvinder blev anholdt og indbragt til Køge politistation, hvor den 18-årige i forbindelse med en visitation blev fundet i besiddelse af en enhåndsbetjent foldekniv og en peberspray. Ud over en sigtelse for butikstyveri til begge kvinder blev den 18-årige tillige sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Begge blev afhørt til sagerne med assistance fra en tolk og fik efterfølgende afgjort sagerne straks. De blev anbragt i et arresthus til overnatning, indtil udlændingeafdelingen onsdag vil forelægge deres sager for Udlændingestyrelsen for at få afgjort, om de to kvinder skal udvises af Danmark.

Brand i bil – Sankt Gertrudsstræde, Køge

Kl. 2219 slog en tilfældigt forbipasserende alarm til brandvæsnet og politiet, fordi der var brand i en bil med store flammer ud af køretøjet. Brandvæsnet og politiet kunne konstatere, at der var ild i en enkelt personbil, der stod parkeret blandt flere biler på en parkeringsplads. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen, hvis ejer er underrettet om branden. Branden bevirkede i øvrigt, at fire andre biler tæt på den brændte bil også blev beskadiget som følge af varmeudviklingen fra bilbranden. Da der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på branden i den parkerede bil, vil politiet undersøge køretøjet nærmere for at finde årsagen til brandens opståen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området i forbindelse med brandens opståen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mand lagt i detentionen – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 0053 fik politiet en henvendelse fra en borger, der blev jagtet af en fuld mand ved S-togsstationen. Politiet kørte til området og fik kontakt med både borgeren og den spirituspåvirkede mand, som blot havde været ubehagelig over for borgeren, som følte sig utryg. Den spirituspåvirkede var en 35-årig mand fra Bulgarien, som efter politiets vurdering var så påvirket, at han ikke ville være i stand til at klare sig selv gennem natten. Han blev derfor frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning på politistationen i Roskilde. I morges kl. ca. 0730 løslod politiet den 35-årige, der ikke var blevet sigtet for noget efter sin adfærd tidligere på natten.

Brandalarm aktiveret – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 0234 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et asylcenter, fordi brandalarmen var gået i gang. Der viste sig heldigvis ikke at være ildebrand, men en brandalarm var smeltet, så alarmen var aktiveret. Politiet formoder, at en person måske har holdt en varmekilde tæt på alarmen for at aktivere den – uden grund.

Ægtepar på natlig udflugt – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 0410 oplyste en anmelder til politiet, at han tidligere på natten på gaden i Hårlev havde truffet et ældre ægtepar, som bad om kørelejlighed til Køge. Han kørte parret til Køge, hvor de mente at bo. Undervejs blev anmelderen dog i tvivl, om de rigtigt vidste, hvor de reelt boede, fordi parret også nævnte både Jylland og København som steder, hvor de kunne bo. Anmelderen satte parret af på Køge S-station, hvor politiet efterfølgende fik kontakt til parret i 80-erne. Det viste sig, at begge ikke helt var orienteret i tid og sted, hvorfor politiet nu kørte dem retur til deres plejeboliger i Hårlev, hvor personalet tog sig af dem. De havde ikke lidt overlast på deres natlige udflugt i det kolde vejr.

Biler på afveje – Lille Skensved - Køge / Ugerløse – Holbæk / Bjæverskov – Køge

Politiet holder øje med lidt af hvert, når der patruljeres på vejene i politikredsen. I går aftes og i nat var det koldt, og smeltevandet fra gårsdagens snefald kan have medført glatte veje visse steder. Politiets patruljer registrerede i går aftes og i nat følgende køretøjer, som var efterladt på en sådan måde, så føreren ikke selv kunne få bilen på vejen igen:

Kl. 2022 - Ølbyvej, Lille-Skensved - Køge: personbil ligger på mark – aflåst.

Kl. 0157 – Ringsted, Brorfelde, Ugerløse – Holbæk: personbil lå i grøften.

Kl. 0220 – krydset Bjæverskovvej-Ejbyvej, Bjæverskov – Køge: personbil i grøften – vragdele på kørebanen.

I alle tilfælde kontrollerede politiet, at der ikke var tilskadekomne i eller ved køretøjerne, der alle formodes at være forulykket på grund af føret. Politiet afmærkede bilerne med rød/hvid-politimarkering, så bilerne ikke ville give anledning til unødig bekymring for andre, der måtte passere dem.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi