Døgnrapport d. 22-02-2018

torsdag 22. feb, kl. 20:40

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag d. 22. februar

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Der er p.t. ingen planlagte fremstillinger i dag.

**

15-årig dreng anholdt for indbrud

En 15-årig dreng blev i går kl. 9.00 anholdt i sit hjem i Hasle efter et indbrud begået natten forinden på Provstebakken i Hasle. Ved indbruddet lå familien og sov i deres hus, mens en rude blev knust, og der blev stjålet højttalere, bærbare computere og iPads. Ved at spore computerne fandt politiet morgenen efter frem til den 15-årige dreng, der straks erkendte indbruddet og fremviste de stjålne ting, som han havde gemt i den lejlighed, han bor i.

Drengen blev anholdt og visiteret, og på ham fandt betjentene en totenschlæger, som han blev sigtet for at besidde. Ved en nærmere ransagning af lejlighed og tilhørende kælderrum, fandt politiet også koster fra et andet indbrud, som drengen dog nægtede at kende noget til.

**

Kvinde overrasket i eget hjem af fremmed mand

En kvinde i Hadsten fik sig en forskrækkelse i går formiddag, da der pludseligt stod en fremmed mand i hendes stue på Violvej. Klokken var omkring 10.15, da hun opdagede en mand, der gik rundt uden for terrassedøren på husets bagside. Manden havde tilsyneladende ikke opdaget hende og tog pludseligt i håndtaget og gik ind. Da hun spurgte, hvad han lavede, blev han forskrækket og udbrød på engelsk, at han blot ledte efter en familie, han skulle i kontakt med. Herefter gik han ud af terrassedøren og forlod stedet.

Imens ringede kvinden til politiet, der straks sendte en patrulje til stedet. Patruljevognen kørte rundt i Hadsten for at lede efter manden og efter kort tid, gav eftersøgningen pote. På hjørnet af Østergade og Kirketorvet, så de en mand, der svarede nøje til signalementet, og da han så patruljen, skyndte han sig ind i en butik. Her kunne politiet så anholde ham.

Det viste sig at være en 34-årig ungarsk mand. Vidner havde også set ham gå rundt om et andet hus og banke på vinduer og tage i dørene. Den 34-årige blev sigtet for husfredskrænkelse og fik en bøde, han skulle betale med det samme, da han ikke bor i Danmark.

**

Narkobilist uden kørekort fik snuppet bilen

En 26-årig mand er nu både uden kørekort og bil, efter han i nat kl. 1.15 blev standset af en patrulje på Ryomvej ved Rønde. Da patruljen slog bilen op, kunne de se, at ejeren var frakendt kørekortet, og det fik dem til at vinke bilen ind til side. Bag rattet sad den 26-årige bilejer, der stadig ikke havde gyldigt kørekort. Samtidigt viste en narkometertest, at manden havde røget hash. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden kørekort. Da han allerede to gange tidligere i år var taget i at køre uden kørekort, blev bilen beslaglagt med henblik på at konfiskere den.

**

Gratist havde glemt sit navn og sin fødselsdag

En 20-årig mand glemte i går både at købe billet til bussen og sit eget navn og sin fødselsdag. Klokken 13.40 ringede en buskontrollør fra Klostertorvet i Aarhus til politiet, hvor han havde taget den 20-årige i at køre uden billet. Gratisten nægtede at opgive sine personoplysninger. Da politiet kom frem, havde manden med den meget dårlige hukommelse stadig ikke sit navn. Derfor blev han til sidst anholdt, så politiet kunne sikre hans identitet. Pludseligt kunne manden nu huske sin fødselsdag og sit navn. Han kunne også huske, at han med vilje ikke havde købt billet, fordi han ingen penge havde. Det kostede ham ud over en kontrolafgift også en sigtelse for at nægte at udlevere sit navn til politiet.

**

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går kl. 7.51 på Tisetvej i Solbjerg. En 41-årig kvinde mistede herredømmet over sin bil på den glatte vej og kørte ind i en bil ført af en 51-årig kvinde. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 9.25 i krydset Katrinebjergvej/Langelandsgade i Aarhus C. En 51-årig kvindelig bilist overså en 25-årig cyklist i krydset og ramte hende med lav fart. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 16.59 på Hovedvejen i Grenaa. En 85-årig mand mistede af ukendte årsager kontrollen over sin bil og ramte ind i en vejtromle, der stod ved noget vejarbejde i rabatten. Den 85-årige blev efter uheldet indlagt på hospitalet.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 18.20 i krydset Grenåvej/Risvang Alle i Aarhus N. To biler ført af hhv. en 57-årig og en 20-årig mand stødte sammen i krydset. Den 57-årige mand var efter sammenstødet fastklemt og blev efterfølgende kørt til sygehuset.

En 25-årig mand blev i går kl. 20.33 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Dronningb. Boulevard i Randers NØ.

En 29-årig mand blev i går kl. 22.16 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standet på Århusvej i Randers SØ. Han blev også sigtet for at køre uden kørekort.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På H. Pontoppidans Gade i Aarhus C begået onsdag d. 21/2 kl. 6.15 På Provstebakken i Hasle begået mellem tirsdag d. 20/2 kl. 23.59 og onsdag d. 21/2 kl. 6.15 På H. Giersings Allé i Højbjerg begået onsdag d. 21/2 kl. 10.17 På Kunnerupvej i Kolt ved Hasselager begået mellem søndag d. 18/2 kl. 12.00 og onsdag d. 21/2 kl. 20.00 På Dr. Larsens Vej i Hadsten begået onsdag d. 21/2 mellem kl. 13.00 og kl. 16.30 På Nordvestvej i Randers NV begået mellem lørdag d. 17/2 kl. 00.00 og onsdag d. 21/2 kl. 19.00 På Blomsterhaven i Harlev begået onsdag d. 21/2 mellem kl. 14.00 og kl. 19.10 På Ranunkelvej i Sabri begået onsdag d. 21/2 mellem kl. 8.00 og kl. 21.45


Kilde: Østjyllands Politi