Døgnrapport d. 23-02-2018

fredag 23. feb, kl. 18:19

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag d. 23. februar

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag i Retten i Randers på et endnu ukendt tidspunkt to mænd på hhv. 44 og 45 år i grundlovsforhør, sigtet for besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder.  Et tip førte politiet til en adresse i Randers, som blev ransaget. På adressen blev der fundet flere stjålne skydevåben. Beboeren på adressen, en 45-årig mand, og hans bekendte, en 44-årig mand, blev begge anholdt og sigtet efter våbenfundet.

Da anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre, ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere i sagen.

**

Mistanke om vandballonkast førte til afspærring af motorvej

En 23-årig kvinde ringede i går kl. 21.55 til politiet, efter hendes bil var blevet ramt af en genstand på Århus Syd Motorvejen ved Hasselager. Kvinden forklarede, at hun ved afkørsel 1 ved Torshøjvej og Fragtmandscentralen så to mænd stå på broen. Da hun kørte under broen, ramte noget bilen, og der sprøjtede vand ud på forruden. Hun formodede, at det var en vandballon eller lignende, der havde ramt bilen. Politiet rykkede hurtigt ud for at søge efter spor, og det betød, at motorvejen kortvartigt blev afspærret på stedet, og bilisterne blev ledt af afkørslen inden broen. Den 23-årige havde intet signalement af de to mænd på broen ud over, at de var klædt i mørkt tøj og formentligt havde hætter på.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, der set de to mænd stå på broen. Henvendelser kan ske på tlf. 114.

**

Indbrudstyv kørte galt og flygtede til fods

En indbrudstyv havde i går så travlt med at flygte fra et hus på Århusvej i Ugelbølle, at han kørte galt og måtte lade bilen stå og flygte til fods. Beboeren sad og så fjernsyn, da han omkring kl. 23.40 hørte noget larm fra gårdspladsen. Han opdagede nu, at der havde været tyve på spil et andet sted i ejendommen, og at de havde taget flere møbler og lamper. Ude på gårdspladsen havde tyven pakket en lille bil med kosterne, men da han kørte fra stedet, kørte han lig ud over en lille skråning ved indkørslen og kunne ikke komme væk fra stedet. Han måtte derfor efterlade tyvekosterne i bilen og ile af sted til fods.

Østjyllands Politi er bekendt med, hvem der ejer bilen og har også en god formodning om, hvem gerningsmanden til indbruddet er. Der er dog endnu ingen anholdte i sagen.

**

Slåskamp mellem flere personer ved åen

Der udbrød slåskamp mellem to større grupper af unge mænd i nat omkring kl. 2.00 på Åboulevarden. En patrulje kom hurtigt til stedet og måtte uddele peberspray for at få skilt de to grupper ad. Det fik mændene til at stikke af fra stedet hver for sig. En enkelt, aggressiv 22-årig mand nægtede at efterkomme politiets ordrer om at dæmpe sig og forlade stedet. Han blev til sidst anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

**

Hash, vægt og regnskab gav sigtelse for narkosalg

En 29-årig mand blev i går kl. 11.04 anholdt og sigtet for narkosalg, da politiet kom på uventet besøg på hans adresse i Odder. Det var et tip om, at der var narko i lejligheden, der ledte politiet til mandens lejlighed. Og ganske rigtigt - da betjentene fortalte, at de ville ransage lejligheden, fortalte manden med det samme, at han solgte hash. Der blev da også både fundet en del hash, flere vægte og et narkoregnskab i lejligheden, hvilket bekræftede mandens udsagn.

**

Kørte i stjålet bil med kokain gemt i hemmeligt rum

En 35-årig mand blev i går kl. 13.58 anholdt, da han blev stoppet i sin bil på Oktobervej i Aarhus V. En patrulje opdagede, at bilen var stjålet, da de slog nummerpladen op, og derfor standsede de bilen. Bag rattet sad den 35-årige mand, der virkede noget nervøs. Han kunne ikke fremvise kørekort og havde ingen god forklaring på, hvorfor han kørte rundt i en stjålet bil. Han blev derfor sigtet for brugstyveri og for at køre uden kørekort. Da politiet ransagede bilen, fandt de en pose med kokain gemt i et skjult rum i midterkonsollen. Det kostede en sigtelse for besiddelse af narko. Den 35-årige virkede også påvirket, og derfor sigtede betjentene ham også for narkokørsel.

**

Formodet narkobilist kørte uden kørekort og med nedslidte dæk

En 28-årig mand blev i går kl. 14.32 anholdt og sigtet for narkokørsel, efter han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. Det viste sig, at han tilmed var frakendt kørekortet, og derfor under ingen omstændigheder måtte køre. Hans bil levede heller ikke op til lovkravene. To af dækkene var så nedslidte, at han også kan forvente en ekstra bøde for den overtrædelse.

**

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går kl. 12.48 i krydset Viborgvej/Sommervej i Aarhus V. Tre biler kørte sammen i et harmonikasammenstød og en enkelt person blev kørt til skadestuen.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 16.37 i krydset Anelystvej/Skjoldhøjvej i True ved Tilst. En bil ført af en 22-årige kvinde ramte op bag i en bil ført af en 44-årig mand.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 17.22 på Egebakken i Langå. En 90-årig mand havde parkeret sin bil i en indkørsel, da den pludseligt begyndte at trille baglæns - formentligt på grund af en defekt håndbremse. Da den 90-årige forsøgte at standse bilen, fik han hånden i klemme mellem en bilen og en husmur. Herefter fortsatte bilen ned og ramte ind i en hæk og i et drivhus på nabogrunden. Den 90-åriges ene finger kom voldsomt til skade, men han var ved fuld bevidsthed.

En 23-årig mand blev i nat kl.1.48 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset i en rutinekontrol på Skovvejen i Aarhus C. Betjentene fik mistanke til, at manden havde drukket for meget, og det blev bekræftet af alkometeret.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Egevej i Løgten ved Skødstrup begået mellem søndag d. 18/2 kl. 11.00 og torsdag d. 22/2 kl. 11.15 På Bøgeskovvej i Solbjerg begået torsdag d. 22/2 mellem kl. 13.00 og kl. 16.30 På Demstrupvej i Krogsbæk ved Mørke begået torsdag d. 22/2 mellem kl. 7.00 og kl. 18.15 På Lystrupvej i Lystrup begået torsdag d. 22/2 mellem kl. 17.00 og kl. 19.45 På Næshøjvej i Harlev begået torsdag d. 22/2 mellem kl. 16.00 og kl. 22.15 På Lystrup Centervej i Lystrup begået mellem tirsdag d. 20/2 kl. 18.20 og torsdag d. 22/2 kl. 21.00 På Farøvænget i True ved Tilst begået torsdag d. 22/2 mellem kl. 15.00 og kl. 23.00 På Århusvej i Ugelbølle ved Rønde begået torsdag d. 22/2 kl. 23.40


Kilde: Østjyllands Politi