Døgnrapport d. 23-02-2018

fredag 23. feb, kl. 18:37

Uddrag af døgnrapport fra torsdag 220218 kl. 0700 til fredag 230218 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Roskilde

Hovedgaden, Grevinge

Algade, Gørlev

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Læsøvej, Vor Frue, Roskilde

Jyllingeparken, Jylllinge

Johs Olsens Vej, Nyk. Sj.

Solsikkemarken, Solrød Strand

Præstbrovej, Farendløse, Ringsted (3 steder)

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Vor Frue Hovedgade, Roskilde

-------------

Målrettet indsats mod hash / utryghedsskabende adfærd mv. – Køge, Ringsted, Stevns og Roskilde

Torsdag eftermiddag og aften var politiet igen i gang med den målrettede indsats mod hash, der dels skal finde frem til personer, der sælger hash og dels skal skabe tryghed i de områder, hvor hashhandlen m.v. foregår.

Eftermiddagen blev brugt i Køge og Ringsted midtby samt Benløsecentret. Sidstnævnte sted blev en 18-årig mand fra Ringsted truffet med en digitalvægt og hashrester, men derudover havde han intet på sig.

I Hårlev blev der ført tilsyn på relevante adresser, hvor unge holder til.

Senere på aftenen gik turen retur til Køge, hvor der var fokus på relevante steder i midtbyen. Her blev en enkelte sigtet for besiddelse af hash, idet en 18-årig mand fra Herfølge forsøgte at gemme to gram hash, da politiet kontrollerede ham i hans bil i P-huset.

Et besøg på Ølby station og senere Karlemosen viste sig at være ganske fredeligt. Ingen mistænkelige personer blev truffet.

I Roskilde var politiet igen på besøg på en uddannelsesinstitution, hvor narkohunde hjalp politipersonalet med at lede efter narkotika. En 18-årig mand havde ca. ½ gram hash i sin jakke. Et efterfølgende besøg på et forsorgshjem resulterede i et mindre beslag af amfetamin og en ulovlig kniv.

Som opfølgning på et modtaget tip interesserede politiet sig for området ved en beboelsesejendom i den centrale del af Roskilde by, hvor et lokale skulle fungere som opholdssted for hash-rygende unge. Da politiet kiggede nærmere efter i lokalet, blev en 31-årig mand fra Roskilde truffet med knap 1 gram hash på sig. Lokalet bar i øvrigt præg at blive brugt som ”opholdssted” og ”rygestue”. En anden mand flygtede fra området, da politiet nærmede sig. Manden blev dog senere sporet til en nærliggende lejlighed og identificeret som en 48-årig mand fra Roskilde. Ved ransagning af hans bopæl fandt politiet knap 34 gram hash og 7½ gram skunk. Den 48-årige blev sigtet for besiddelse af stofferne med henblik på handel med disse og fik i øvrigt stofferne beslaglagt som bevis.

---------------

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 1015 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 19-årig kvinde fra Holbæk på en p-plads. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort til politiet, der sigtede hende for kørsel uden førerret og efterfølgende kunne konstatere, at det nu var fjerde gang, at den 19-årige blev afsløret i at køre bil uden førerret. Personbilen blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et retsmøde, som den 19-årige vil blive indkaldt til senere.

Mistænkeligt forhold – Søndervang, Greve

Kl. 1048 så en årvågen lokal mand, at to personer af anden etnisk oprindelse end dansk gik rundt i området. De medbragte en rygsæk og var iført hhv. en brun og en blå jakke. Da anmelderen var utryg ved deres færden i området, kontaktede han politiet, som desværre ikke fandt dem, så det kunne blive afklaret, hvem de to personer var, og hvad deres ærinde var i området.

Politiet er taknemmelig over for årvågne borgere, der holder øje med, hvad der sker i deres lokalområde.

Mistænkeligt forhold – Degnestræde, Greve

Kl. 1153 fik politiet en henvendelse om, at to udenlandske kvinder flere gange tidligere og senest for ca. 30 minutter siden var gået rundt i området og havde ”trængt” sig ind hos de ældre beboere i området. De to kvinder foregiver at komme fra Hedebo genoptræningscenter, men har ikke kunnet dokumentere dette over for de ældre, hvis boliger er blevet undersøgt, ligesom de har kigget papirer igennem hos dem. Kvinderne blev beskrevet som udenlandske, sidst i 30-erne, ca. 170 cm høj, den ene med tørklæde og begge iført mørkt tøj. Politiet fandt ikke disse to kvinder i området.

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for uventede henvendelser fra personer, der under forskellige påskud ønsker at få adgang til boligen. Det kan ofte være indledningen til en eller anden form for (trick)tyveri over for den ældre medborger, der opfordres til snarest muligt at underrette politiet om sådanne mistænkelige henvendelser.

Spiritus-/narkokørsel – kørsel i frakendelsestiden mv. – Havnevej, Holbæk

Kl. 1210 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Jyderup for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. En narkometertest indikerede, at den 36-årige var påvirket af hash, ligesom alkometertesten indikerede påvirkning af alkohol over det tilladte. Ved visitationen fandt politiet den anholdte også i besiddelse af knap 5 gram hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter en blodprøve og afhøring til sagerne løslod politiet den 36-årige, der dog kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Overtrædelse af indrejseforbud – Moseagervej, Solrød Strand - Solrød

Kl. 1320 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over, at en bronzefarvet personbil med rumænske nummerplader og med flere mænd i kørte rundt i området. En af mændene havde bl.a. kortvarigt været inde i et supermarked. Politiet kørte til området og fik kontakt til den rumænske bil, hvori der var tre mænd på 19, 19 og 23 år alle fra Rumænien. Den ene 19-årige havde imidlertid et forbud mod at opholde sig i Danmark, hvorfor han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af sit indrejseforbud jf. udlændingeloven. De to øvrige mænd fik lov til at fortsætte, da politiet ikke fandt grundlag for at gribe ind over for dem. Den anholdte, 19-årige rumæner vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde fredag.

Humanitær eftersøgning – Lindelunden, Himmelev, Roskilde

Se udsendt pressemeddelelse torsdag aften.

Den savnede, 67-årige kvinde blev fundet i god behold på en cafe i Trekroner-området og bragt retur til sit bofællesskab. En årvågen borger havde tidligere set hende på stedet og gav den information videre til politiet, som takker for borgernes hjælp i forbindelse med eftersøgningen.

Uro i forhal på station – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 1743 fik politiet en henvendelse om, at en flok fulderikker, der opholdt sig i forhallen på togstationen, var meget højtråbende, tissede i forhallen og i øvrigt chikanerede rejsende. Politiet kørte til stedet og traf kun to mænd på 33 og 35 år fra Holbæk, som blot sad stille og roligt, medens de ventede på en bus. Der var således ikke grundlag til at foretage yderligere fra politiets side.

Lov om euforiserende stoffer – Solrød Center, Solrød Strand

Kl. 1942 fik politiet en henvendelse fra 18-årig mand fra Solrød Strand, som i centret var blevet tiltalt truende af en mand i 20-erne, der gik sammen med et par kammerater, og som den 18-årige tilfældigt havde mødt. Manden havde endvidere forsøgt at komme i klammeri med den 18-årige, som dog fik afværget dette. Politiet fandt ikke gruppen i området, men traf dog en 21-årig mand fra Greve, som havde 0,2 gram hash i lommen. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt konfiskeret hashen.

Vindueskiggeri? – Valhalvej, Roskilde

Kl. 2200 henvendte en utryg, 36-årig mand sig til politiet, fordi han nu to gange inden for kort tid havde set et ansigt kigge gennem vinduet ind til anmelderen. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men fandt ingen personer, der kunne havde trykket næsen flad mod anmelderens vindue. Hvad vindueskiggerens hensigt har været, er således uopklaret.

Konfliktsøgende rejsende – Baltic Kaj, Køge

Kl. 2340 oplyste personalet på Bornholmer-færgen, at en mandlig rejsende skabte problemer for personalet, som ønskede politiets assistance til at lægge en dæmper på ham. Politiet fik ved færgen kontakt med en 33-årig mandlig asylansøger fra Marokko, som blev anholdt, fordi han i forvejen var eftersøgt fra både Nordjyllands Politi i en sag om trusler og fra Københavns Politi til udlevering af en forkyndelse. Asylansøgeren blev taget med til politistationen i Køge, hvor han blev afhørt til den nordjyske trusselssag og fik udleveret forkyndelsen fra Københavns Politi. Efter afsluttet sagsbehandling blev den 33-årige mand løsladt.

Mistænkeligt forhold – Tunehøj, Tune – Greve

Kl. 2356 undrede en lokal borger sig over, at to mænd, der var iført tophuer og arbejdstøj, udviste interesse for husene i området, hvor borgeren også havde set en rød varebil med formentlig polske nummerplader. Politiet kørte til området, men fandt desværre ikke hverken mændene eller den røde varebil i området.

Slagsmål – Algade, Roskilde

Kl. 0154 rykkede politiet ud til et formodet slagsmål mellem tre personer i Algade, hvor der også kunne høres råben og skrigen. Politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 22-årig mand fra Brøndby Strand, som blev taget med til overnatning i detentionen på grund af hans spirituspåvirkning. Ingen andre blev truffet i området, så politiet formoder, at ingen havde lidt den store overlast i forbindelse med den natlige uorden i gaden.

OPFØLGNING

Varetægtsfængsling – Fund af pistol – Vibevej, Ringsted

De to mænd fra Køge på 21 og 28 år, som blev anholdt onsdag aften, da de var på vej til at hente en pistol i et grønt område på Vibevej, blev fremstillet i grundlovsforhør kl. 1300 i Retten i Roskilde som sigtede for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse. Begge blev varetægtsfængslet til den 22. marts 2018. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen.

Varetægtsfængsling – Voldtægt – Roskilde

En 46-årig mand fra Roskilde, der var blevet anholdt onsdag eftermiddag som mistænkt for voldtægt mod sin 29-årige ekskæreste dagen før, blev kl. 1430 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for voldtægt. Han blev varetægtsfængslet frem til den 8. marts 2018.

Varetægtsfængsling – Tyveri fra borger – Tølløse

En 45-årig, kvindelig sosu-assistent, der var blevet anholdt onsdag eftermiddag som mistænkt for at stjæle kontanter fra en 86-årig kvinde i Tølløse, som hun bl.a. havde givet sovemedicin, blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk som sigtet for tyveri, røveri samt et forsøg på røveri mod den 86-årige. Sosu-assistenten erkendte i retsmødet de tre sigtelser og blev dermed på særligt bestyrket mistanke mod hende varetægtsfængslet frem til den 20. marts 2018.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi