Døgnrapport d. 16-08-2018

torsdag 16. aug, kl. 19:57

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 150818 kl. 0700 til torsdag 160818 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

A Ladingsvej, Nykøbing Sj.

Thorsvej, Ringsted

Agenavej, Greve

Venusvej, Nykøbing Sj.

Hovedvejen, Osted, Lejre

Ventrupparken, Greve

Virkelyst, Nørre Jernløse, Regstrup

Industriparken, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kong Valdemars Vej, Roskilde

Gængehaven, Karlslunde

Sultenkrog, Jyderup

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Sygehusvej, Roskilde

-------------

Aktion mod social dumping – Odsherred og Holbæk kommuner

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog fra tidligt onsdag morgen og op ad formiddagen kontrol af flere virksomheder i Odsherred og Holbæk kommuner sammen med SKAT, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for at kontrollere, om eventuel brug af udenlandsk arbejdskraft skete efter gældende regler. I Vig-området beskæftigede en virksomhed inden for fødevareproduktion arbejdskraft fra Brasilien, Portugal, Australien og England, men alt foregik efter gældende regler. I Nykøbing Sj.-området beskæftigede en virksomhed inden for anden detailhandel en 24-årig mand fra Ukraine, som ikke havde orden i papirerne. Han blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde i Danmark. Hans sag blev strafferetligt afgjort med det samme, hvorefter Udlændingestyrelsen bestemte, at manden skal udvises af Danmark med et indrejseforbud de næste 2 år. I Nykøbing Sj. blev en virksomhed inden for autobranchen forsøgt kontrolleret, men ingen var til stede. Dagens sidste kontrol foregik på en byggeplads i Holbæk by, men her traf myndighederne heller ikke nogen i forbindelse med kontrollen.

Myndighederne vil også i fremtiden foretage sådanne kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft muligt kan være beskæftiget.

Færdselsuheld – Marbjergvej / Langebjergvej, Roskilde

Kl. 1203 var der sket et færdselsuheld mellem en lastbil og en personbil i krydset. Flere ambulancer var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at en 18-årig mand fra Viby Sj. kørte i en personbil ad Langebjergvej mod vest, frem over vigelinien og ud på Marbjergvej, hvor personbilen blev påkørt på venstre side af en lastbil ført af en 46-årig mand fra Glumsø i nordlig retning ad Marbjergvej. Den 18-årige fører af personbilen blev sammen med en af de fire passagerer på 16 og 17 år lettere kvæstet, så de blev bragt til skadestuen i Køge til undersøgelse og fornøden behandling. Lastbilchaufføren slap uskadt fra uheldet, og den 18-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 1310 anholdt og sigtede politiet en 65-årig mand fra Mørkøv for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mærkelig henvendelse til piger – Stationsvej, Kalundborg

Kl. 1347 anmeldte moderen til en 13-årig pige fra Kalundborg, at datteren og en veninden kl. ca. 1330 var blevet kontaktet af 3-4 mænd omkring 20 år og af anden etnisk oprindelse end dansk. De var kørende i en lyseblå personbil og var standset ud for pigerne, som var blevet tiltalt på engelsk. Mændene havde stillet dem seksuelle spørgsmål og kommenteret størrelsen på egne kønsorganer, hvorefter de var kørt videre. Anmelderen ville sørge for underretning af venindens forældre, og politiet prøver at få bil og mænd identificeret for at finde ud af, om der kan være grundlag for en straffesag.

Præventiv patruljering – Holbæk

Onsdag eftermiddag og aften var politiet mere massivt til stede i Holbæk end sædvanligt. Årsagen var uroen i Agervang tirsdag aften, hvor der havde været forsamlet 30-40 personer, og måske havde de været i slagsmål med hinanden. Politiet havde bl.a. fra beboere i området fået oplysninger om, at der måske kunne ske noget yderligere i løbet af onsdagen. Politiet foretog derfor præventiv patruljering i byen, men ingen blev hverken anholdt eller sigtet for noget ved den særlige præventive indsats. Politiet forsøger fortsat at finde årsagen til f.eks. den store forsamling af personer i Agervang tirsdag aften, da mange af dem ikke havde bopæl lokalt.

Truende mand ved uddannelsesinstitution – Bakkesvinget, Roskilde

Kl. 1603 anmeldte personalet på en uddannelsesinstitution, at en fremmed mand havde gået rundt ude foran hovedindgangen et stykke tid, hvorefter han kl. ca. 1540 henvendte sig på kontoret. Han talte usammenhængende om sit ærinde, hvorfor personalet til sidst afviste ham. Herefter blev han vred og truede med at tage livet af personalet, inden han forsvandt fra skolens område og videre ad Maglegårdsvej mod syd. Politiet ledte forgæves efter manden, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, ca. 45 år, Kropsbygning: kraftig, mave hængende ud over bukserne, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Talte sløret, formentlig påvirket af eller andet, Talte: Dansk, Iført: mørk T-shirt, mørk hættetrøje.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vold mod ansat i fitnesscenter – Over Bølgen, Greve

Kl. 1635 anmeldte en 38-årig kvinde fra Greve via en centervagt, at hun kort forinden var blevet udsat for vold af en mand, der nu var kørt fra stedet i en hvid personbil. Manden var kommet ind i fitnesscenteret, hvor han forlangte at få udleveret en sportstaske, som han påstod at være blevet lovet i et andet fitnesscenter. Den 38-årige bestred oplysningerne, da manden tilsyneladende ikke var medlem, hvorefter de kom i et skænderi. Herunder greb manden fat i kvindens arm og spændte ben for hende, så hun faldt og slog ansigtet i gulvet. Manden flygtede fra stedet i bilen, og offeret fik ved den følgende skadestueundersøgelse konstateret skader på nogle tænder og på kinden. Den voldelige mand blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk. Politiet forsøger nu ud fra eventuel overvågning i centret og vidneforklaringer at få manden identificeret.

Tricktyveri – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 1657 anmeldte en 34-årig kvinde fra Ringsted, at hun havde fået stjålet sin pung ved indstigning i et tog på stationen. Tre mænd stillede sig tæt op ad hende, da hun steg ind i toget. Straks efter opdagede hun tyveriet af pungen fra en medbragt taske og mistænkte straks de tre mænd. Hun råbte op, hvorefter de tre mistænkte mænd løb fra stedet via trappe og tunnel under sporene i retning mod Sjællandsgade, hvor de forsvandt. Den 34-årige fandt sin stjålne pung henkastet på trapperne ned fra perronen, og alt indhold incl. penge var til stede. Ifølge offeret fremstod de tre mistænkte mænd som østeuropæere – ej yderligere beskrevet.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der måtte have set de tre mænd i området ved togstationen eller på flugt fra området efter tyveriforsøget. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mærkelig mand – Ejboparken / Fælledvej, Roskilde

Kl. 1758 fik politiet en henvendelse fra en 70-årig kvinde fra Roskilde om, at en fremmed og formentlig udenlandsk mand, der virkede uligevægtig, gik rundt og bankede på forskellige døre i området ved Ejboparken. Manden skulle tale et russisk-lignende sprog og gjorde anmelderen utryg på grund af adfærden.

Senere fik politiet en henvendelse fra en 42-årig kvinde fra Roskilde, som anmeldte, at en fremmed mand i sort tøj på Fælledvej havde været oppe på hendes altan og forsøgt at åbne hendes altandør.

Politiet kørte til området ved Fælledvej, hvor den for politiet efterhånden velkendte, 40-årige mand fra Litauen blev truffet. Han blev igen frihedsberøvet, da politiet skønnede ud fra hans adfærd på Fælledvej og også formodes at være manden fra Ejboparken, at han ikke kunne tage vare på sig selv og virkede utryghedsskabende for flere borgere.

Politiet havde onsdag eftermiddag kl. 1440 løsladt litaueren fra seneste frihedsberøvelse og oplyst ham om, at han var velkommen på det lokale sygehus til yderligere undersøgelse og behandling for en mindre kvæstelse, han havde pådraget sig i brystkassen uden for politiets varetægt. Det tilbud havde han tilsyneladende ikke benyttet sig af, hvorfor politiet nu igen prøver at finde løsning på hans generelle utryghedsskabende adfærd lokalt i politikredsen.

Urolig mand i flygtningecenter – Avnstrupvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 2157 anmodede personale i flygtningecentret om assistance fra politiet, idet en mand var gået amok på stedet. Politiet fik kontakt til en 21-årig mandlig asylansøger fra Iran, som havde raseret sit værelse og knust nogle ruder i centret. Politiet anholdt manden, der blev sigtet for hærværk, som han formentlig begik i irritation over personalets henstillinger om at skrue ned for musikken. Den 21-årige asylansøger blev løsladt tidligt torsdag morgen og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Røveri mod fastfood-restaurant – Motelvej, Karlstrup, Karlslunde – Solrød

Kl. 0250 slog rengøringspersonalet på fastfood-restauranten alarm til politiet, efter at to maskerede mænd trængte ind på stedet via en ulåst dør og truede rengøringspersonalet til at åbne pengeskabet. De blev truet med en kniv og fik tildelt slag af røverne, som dog ikke fik åbnet pengeskabet. De flygtede herefter uden udbytte fra stedet i en lille rød personbil. Røverne blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Sorte bukser, sort Calvin Klein sweat-shirt, sort/grå halsedisse, grå sko, og B: Mand, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Iført: hvid sweat-shirt, sorte bukser, hvide kondisko. Politiet ledte efter røverne og deres bil i området, ligesom gerningsstedet blev undersøgt for tekniske spor.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket røverne og deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

OPFØLGNING

Varetægtsfængsling – Indbrud i sommerhus – Klintvej, Nykøbing Sj.

Den 36-årige mand fra Jyllinge, som blev anholdt som mistænkt for indbrud i et sommerhus på Klintvej, hvor der blev stjålet møbler, og som han medbragte i den bil, han blev standset i inden anholdelsen, blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Den 36-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 4. september 2018, medens politiet forsøger at finde frem til en mulig medgerningsmand i et andet køretøj.

Efterlyst mand fundet i god beholdt – Roskilde

Den 75-årige, demente mand fra Roskilde, som var forsvundet fra et plejecenter på Møllehusvej, blev onsdag aften kl. ca. 1945 fundet i god behold på Høje Taastrup station. Han blev efterfølgende kørt retur til sit plejecenter til fornøden omsorg. Politiet takker borgerne for diverse tip og hjælp i forbindelse med eftersøgningen af den savnede mand.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi