Døgnrapport d. 16-08-2018

torsdag 16. aug, kl. 21:33

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag d. 16. august 2018

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Retten i Aarhus

En 23-årig kvinde fremstilles i dag kl. 10.00 for Retten i Aarhus. Hun er sigtet for at have sat ild til en lade på Hovvejen i Ravnholt ved Tranbjerg i går kl. 13.59.

Ingen kom noget til i forbindelse med branden, og den nåede ikke at sprede sig yderligere.

Da Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre i dagens grundlovsforhør, ønsker Østjyllands Politi ikke at oplyse yderligere om sagen. Resultatet af fremstillingen vil blive lagt på Østjyllands Politis Twitter-profil.

**

Fremstilling for Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.00 en 40-årig mand for Retten i Aarhus. Han er sigtet for i alt 15 tilfælde af tyveri af særlig grov beskaffenhed og forsøg på det. Læs mere om sagen her.

**

Brand i skur efter forsøg på at fjerne hvepsebo

En ældre mand måtte i går have vandslangen fremme, da han ved et uheld satte ild til sit skur på Bojesvej i Randers SV. Da patruljen kom frem, var han allerede i færd med at slukke branden og lykkedes med det. Manden forklarede, at han havde været ved at fjerne et hvepsebo med en form for ukrudtsbrænder, der antændte et udhæng på skuret. Under slukningsarbejdet blev han lettere forbrændt i ansigtet og på toppen af hovedet, men kom umiddelbart ikke noget alvorligt til. Han fik en sigtelse for brud på Beredskabsloven for ikke at have udvist tilstrækkelig med forsigtighed. Det erkendte han.

**

Indbrudstyv kørte ind i borgers bil

En indbrudstyv, der listede rundt i et værksted på Engdalsvej ved Søften i Hinnerup, blev i går kl. 16.28 overrasket på fersk gerning af en mand, der normalt benytter værkstedet. Da borgeren opdagede den ubudne gæst, parkerede han sin bil foran den værkstedet, så tyven ikke kunne køre væk i sin bil. Det stoppede dog ikke tyven, der kørte ind i siden på bilen.

Ved sammenstødet mistede han dog kontrollen over bilen, der fortsatte ind i et træ. Herfra løb han videre til fods. Politiets undersøgelser viste, at der også havde været indbrud i villaen ved siden af værkstedet. Da gerningsmandens bil stadig holdt på stedet, var det relativt nemt for betjentene at finde frem til rette ejer, en 32-årig mand. Han blev anholdt og sigtet for indbrud og for at have forvoldt fare for borgeren ved at køre ind i hans bil, mens han sad i den.

Han nægtede at have noget med indbruddet at gøre. Efter afhøringen blev han løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

**

Anholdt for overfald på bekendt

En 26-årig mand blev i nat kl. 3.11 anholdt og sigtet for at have begået vold mod en 33-årig mand. Overfaldet skete på den 33-åriges adresse i Hasle omkring midnat. Her kom den 26-årige mand ifølge sigtelsen ind i lejligheden og slog den 33-årige flere gange med knyttede næver. Bagefter stak han fra stedet. De to mænd kender hinanden i forvejen, og politiet fandt få timer efter overfaldet frem til den formodede gerningsmand. Den 26-årige fik buler og knubs i ansigtet og på kroppen men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

**

Mand i elefanthue forsøgte at stjæle af kasse

En ukendt mand forsøgte i går kl. 15.45 at stjæle penge fra kasseapparatet i en blomsterbutik på Viborgvej i Hasle. Mens medarbejderne var ude i baglokalet, skyndte en mand iført elefanthue sig ind i butikken, hvor han kort forsøgte at åbne kasseapparatet uden held. Da medarbejderne kom ud i butikken og overraskede ham, skyndte han sig ud og kørte væk på en damecykel, der stod udenfor.

Gerningsmanden beskrives som:

Ca. 170 cm høj Lys i huden Mørkt hår og trimmet skæg Iført en sort elefanthue, sort trøje, sorte sko og sorte bukser med en keyhanger Han kørte på klassisk sort damecykel med en kurv på styret og en kurv på bagagebæreren Har du set gerningsmanden eller har du et bud på, hvem han er, kan du tippe Østjyllands Politi på tlf. 114.

**

Bilist uden kørekort havde peberspray i bilen

En 21-årig mand blev i går kl. 16.40 standset på Vestergade i Fårup af en patrulje, der fattede mistanke til hans kørsel. Betjentene havde kraftig mistanke til, at han var påvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Da det desuden viste sig, at han ikke havde noget kørekort, blev han også sigtet for at køre uden førerret. I en jakke i bilen lå der en peberspray, så han nåede at få en sigtelse med for ulovlig våbenbesiddelse, inden han blev kørt til politistationen.

**

Ung butikstyv stjal make-up

En 17-årig pige blev i går kl. 12.14 sigtet for butikstyveri, efter en medarbejder tog hende i at stjæle fra Matas på Merkurvej i Randers. Da politiet kom frem, erkendte pigen, at hun havde taget make-up for omkring 1000 kroner i butikken.

**

Tabt pung ledte specialpatrulje til hashfund

En opmærksom borger fandt i går en pung, som lå på gaden i Åbyhøj. Da hun åbnede den for at finde en adresse, opdagede hun, at der lå en klump hash i den. Hun kontaktede derfor politiet, der besluttede sig for at aflægge ejeren af pungen et besøg. Den 31-årige ejer boede i en lejlighed i Åbyhøj, hvor Østjyllands Politis specialpatrulje tog hen. I lejligheden fandt de en del hash og skunk, en digitalvægt og flere salgsposer, som den 31-årige blev sigtet for at besidde med henblik på at sælge det.

**

Færdsel

Der skete et færdselsuheld i går kl. 7.31 på Rodskovvej i krydset ved Herredsvej i Hornslet. Her væltede en 48-årig kvinde på sin cykel, da hun forsøgte at undvige en bil ført af en 31-årig mand. Den 48-årige kvinde blev tilset af en ambulance og kørt til skadestuen til tjek. Hun var umiddelbart ikke kommet noget alvorligt til.

En 18-årig mand blev i går kl. 8.25 sigtet for forstyrrende kørsel, da han blev standset på N P Josiassens Vej i Grenaa. Her så en patrulje, hvordan han over flere meter lavede kraftig hjulspin og unødig støj. Det erkendte han.

En 51-årig mandlig bilist blev i går kl. 17.39 anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Østjyske Motorvej ved Tilst.

Der skete et færdselsuheld i går kl. 18.18 på Hammelvej i Jebjerg ved Langå. En 50-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 47-årig kvinde, hvorefter han mistede kontrollen over sin bil. Bilen røg ud i grøften, hvor den endte på taget. Umiddelbart kom ingen alvorligt til skade ved uheldet.

En 22-årig mandlig bilist blev i går kl. 20.23 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Rosenvang i Hornslet.

En 45-årig mandlig bilist blev i går kl. 10.01 anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Ingerslevtoften i Tranbjerg.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Åvangen i Bønnerup Strand ved Glesborg begået mellem tirsdag d. 14/8 kl. 00.00 og onsdag d. 15/8 kl. 17.30 På Mosevej i Mørke begået onsdag d. 15/8 mellem kl. 18.00 og kl. 19.30 På Bøgeskov Høvej i Viby begået torsdag d. 15/8 kl. 00.25 På Parcelvej i Harlev begået onsdag d. 15/8 mellem kl. 8.30 og kl. 11.57 På Karen Blixens Vej i Grenaa begået mellem tirsdag d. 14/8 kl. 19.00 og onsdag d. 15/8 kl. 12.00 På Udbyhøjvej i Harridslev ved Randers NØ begået mellem søndag d. 12/8 kl. 12.00 og onsdag d. 15/8 kl. 11.40


Kilde: Østjyllands Politi