Døgnrapport d. 22-10-2018

mandag 22. okt, kl. 19:46

Uddrag af døgnrapport fra fredag 191018 kl. 0700 til mandag 221018 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Weekendens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Nykøbing Sj.

Snekkevej, Nykøbing Sj.

Skarridsøgade, Jyderup

Stationsholmen, Greve (2 steder)

Nygade, Asnæs

Tangvej, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Stålmosevænget, Vindinge, Roskilde

Højgårdsvej, Ugerløse

Mosebakken, Greve

Nylandsvej, Køge

Graversensvej, Ringsted

Græsengen, Roskilde

Rosenvej, Køge

Dalmosevej, Ringsted

Vestre Ibsvej, Sorlød Strand

Kong Haralds Vej, roskilde

Rødkildebanken, Højby, Lejre

Skovbakken, Ringsted,

Egevej, Solrød Strand

Drivsåtvej, Jyderup

Nordmarken, Hårlev

Sveibogen, Borup

Bakkegårds Alle, Borup

Vibemosen, Greve

Bryggerstien, Tune

Pakhusstræde, Holbæk

Rødelejevej, Bjergesø, Hørve

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Sasserupvej, Søstrup, Holbæk

Litorinavej, Solrød Strand

Østre Vindevej, Vindinge, Roskilde

-------------

Fredag – lørdag:

Mistanke om tyveri af pakkepost – Store Valbyvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 1259 fik politiet den første anmeldelse om en fremmed mand, der optrådte utryghedsskabende i området ved Store Valbyvej, hvor han var set gå ind i flere indkørsler og kigge ind vinduer på adresserne. Han havde måske stjålet afleveret pakkepost på en af stederne. Lidt senere fik politiet en henvendelse om samme mand, der på cykel var set i området ved Højen og kørende i retning mod grusgraven. Politiet fandt dog frem til manden, som viste sig at være en 28-årig mand fra Litauen. Han medbragte en rygsæk, men der ikke var ikke noget stjålet pakkepost i den. Derimod fandt politiet en Ipad med indgravering af en kirke i Roskilde. Personalet i kirken kunne oplyse, at de kort tid siden havde fået stjålet netop en Ipad. Derfor blev manden anholdt og sigtet for tyveri af Ipaden samt overtrædelse af våbenlovgivningen, idet politiet i hans rygsæk også fandt en ulovlig kniv. Den 28-årige litauer blev afhørt til sagerne, som blev afgjort straks, og blev ifølge en resolution fra Udlændingeservice udvist af Danmark de næste 2 år. Litaueren forblev derfor i politiets varetægt i medfør af udlændingelovgivningen og forventes udsendt af Danmark i løbet af mandagen.

Brandundersøgelse – Ejboparken, Roskilde

Kl. 2131 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en container. Brandvæsnet fik ilden slukket, men fandt årsagen mistænkelig, idet der ikke var nogen naturlig forklaring på brandens opståen. Politiet fandt efterfølgende også forsøg på brand i to postkasser ved en opgang samt på et nærliggende grønt område nogle aviser, som også var forsøgt brændt af. I området traf politiet nogle unge drenge, men hvorvidt disse har noget med sagerne med brand at gøre, vides ikke med sikkerhed. Politiet undersøger brandstederne i forsøg på at finde ud, hvorfor brandene opstod, og om nogen kan mistænkes i den anledning.

Uro og uorden – Hundige Stationsvej, Greve

Kl. 2216 fik politiet via alarm 112 melding om, at to grupperinger med i alt 10-12 personer var i slagsmål ved S-togsstationen, hvorunder nogle røg ned på skinnerne. DSB fik derfor standset togdriften, men politiet traf kun nogle få på stedet. De oplyste at være forurettede og oplyste, at en gruppe var stukket af fra stedet inden politiets ankomst. Togdriften blev genoptaget kl. ca. 2225, og politiet fik ikke fat i de formastelige. Ingen blev hverken sigtet eller anholdt i anledning af anmeldelsen, og ingen havde lidt nævneværdig overlast.

Uro i nattelivet – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0116 fik politiet en henvendelse fra et diskotek om, at nogen kastede med flasker mod dørmændene. Politiet kørte til området og fik kontakt til en mindre gruppe mænd, som kunne mistænkes for at være uromagerne. Da politiet ikke umiddelbart kunne bevise, hvem der havde kastet flasker mv., fik gruppen, der bestod af lokale fra Roskilde og gæster fra Holbæk og Nykøbing Sj., forbud mod at opholde sig i bymidten frem til kl. 0600. Ingen blev sigtet for noget.

Lørdag – søndag:

Tyveri fra biler / campingplads – Krogvejen, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 0653 fik politiet flere anmeldelser fra en campingplads, hvor der var sket tyveri eller forsøg herpå fra mindst fem fortelte tilhørende campinggæster på campingpladsen i løbet af natten. Politiet var i formiddagens løb på campingpladsen for at undersøge gerningsstederne, og i samme forbindelse kunne politiet sammen med bilejerne konstatere, at der også var sket tyverier fra syv biler, som alle havde været ulåste og henstillet inde på selve campingpladsen. Fra bilerne var der stjålet drikkevarer, punge med diverse kort, kontanter, pas og en mobiltelefon. Forteltene var skåret op med en skarp genstand (kniv?) af en p.t. ukendt person, der havde taget forskellige, endnu ikke opgjort antal effekter fra forteltene ved at række ind gennem hullet i teltdugen.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have set noget mistænkeligt i løbet af natten på eller ved campingpladsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Sophienholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1557 fik politiet en henvendelse om, at der i skoven var fundet en totalt udbrændt personbil. Politiet fik anmeldelsen bekræftet ved bilen, som var helt udbrændt. Bilen blev dog identificeret ved hjælp af dens stelnummer, hvorfor politiet nu skal tale med ejeren om, hvordan bilen er havnet den pågældende skovvej ca. 250 meter inde i skoven. Bilen var ved fundet ikke meldt stjålet, ligesom der heller ikke var nogen naturlig forklaring på, hvorfor eller hvordan bilen er blevet brændt af.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i skoven forud for anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Våbenlovgivningen – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 1748 standsede politiet en personbil, hvori der var fire mænd på 19, 26 og 31 år fra fire byer på Sjælland. Da politiet kunne mistænke dem for overtrædelse af våbenlovgivningen, foretog politiet ransagning af bilen, hvori politiet fandt en nødhammer, motorcykelhandsker med forstærkning i knoerne, en ratlås tilvirket som slagvåben og en knytnæve-stor sten. Alle fire mænd blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. De fire sigtede vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Baggrunden for kontrollen af bilen var en forudgående anmeldelse om uro og uorden, hvor flere unge, delvist maskerede mænd var set gå rundt i Smedelundsgade og Nygade i Holbæk indre by – udstyret med noget, der kunne minde om slagvåben. Politiet var derfor til stede i byen med flere patruljer i eftersøgning af disse personer og standsede i den anledning flere biler for kontrol af personer – både i og uden for den etablerede visitationszone i Holbæk. De sigtede menes ikke var være dem, der var set delvist maskeret i Smedelundsgade.

Hurtig narkobilist – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 2025 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 145 km/t på motorvejen i vestlig retning ved Kirke-Såby, hvor højst tilladte hastighed er 110 km/t. Bilen blev ført af en 22-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Den 22-årige fører blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til sagerne.

Hørt ”skud” på aftentur – Valhals Kvarter, Greve

Kl. 2042 anmeldte en lokal hundelufter, at han ca. 10 minutter tidligere havde hørt 3-4 salver med 4-5 skud i hver salve under sin gåtur med hunden. ”Skuddene” formodedes at være blevet affyret i det grønne område ved Valhals Kvarter. Politiet rykkede ud til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men politiet fandt dog ikke tegn på affyring af hverken patroner eller fyrværkeri i området. Politiet traf nogle boldspillende drenge, som ikke havde hørt skuddene, men de oplyste, at de under boldspil havde sparket bolden ind mod et rækværk, der som følge heraf havde givet nogle ”knald” fra sig. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Unge biltyve – Wiemosen, Roskilde

Kl. 2234 anmeldte en 15-årig pige, at hun holdt en fest på sin bopæl. To drenge var kommet til festen, men havde stjålet bilnøglerne til moderens bil, som nu var forsvundet. Hun mistænkte derfor de to drenge, hvoraf hun kendte den ene, for at være biltyvene. Kort tid efter vendte biltyvene retur med bilen samtidig med politiets ankomst til stedet. Biltyvene løb fra stedet, men blev dog indhentet og anholdt for den uberettigede brug af bilen. Der var tale om en 15-årig dreng fra Kirke-Hyllinge og en 16-årige dreng fra Herfølge, som efterfølgende blev sigtet for biltyveriet. De sociale myndigheder og forældrene blev underrettet om sagen, der endte med, at begge drenge blev løsladt senere på natten. Den ene ønskede dog først at udtale, når en forsvarer kunne være til stede.

Søndag – mandag:

Brandundersøgelse – Schandorphsvej, Ringsted

Kl. 0819 undersøgte politiet flere skraldespande, som i løbet af natten var brændt af på en ukendt måde og af ukendt årsag. Branden i skraldespandene havde forårsaget mindre beskadigelser på en nærliggende garage på stedet.

Lokalpolitiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området i løbet af natten mellem lørdag og søndag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkeligt forhold – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1223 slog en politimand i sin fritid alarm til politiet, fordi han på Holbækvej havde truffet to udenlandske mænd, hvoraf den ene bar på en fladskærm. Da han henvendte sig til dem, var den ene stukket af og kørt derfra på en cykel med en sort kuffert i retning mod Knabstrup. Manden med fladskærmen blev tilbageholdt som mistænkt for måske at have begået et indbrud et sted. Der var tale om en 33-årig mand fra Rumænien, som blot havde kigget på storskrald ved en bestemt adresse, hvor der dog ikke var begået indbrud. Fladskærmen, der var uden værdi, blev stillet retur, og den 33-årige rumæner slap med en formaning.

Rusten håndgranat med hjem fra skovtur – Roskilde

Kl. 1743 anmeldte en 56-årig mand fra Roskilde, at han og familien havde været på skovtur. Et af børnene havde uden hans kendskab medtaget noget, der lignede en rusten håndgranat, som var blevet fundet i skoven. Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste blev forelagt sagen og fik et foto af håndgranaten, hvorefter forsvaret besluttede sig for at afhente granaten på den 56-åriges bopæl. En hundepatrulje fik efterfølgende påvist findestedet i skoven, men der var tilsyneladende ikke yderligere effekter af tilsvarende slags i området.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 2020 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 45-årig mand fra Borup for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet inddrog hans førerret, da politiet forventer, at han vil blive frakendt førerretten, når analyseresultatet af blodprøven foreligger. Den 45-årige må derfor ikke længere køre bil.

Falsk alarm om brand – Fasanvej, Solrød Strand

Kl. 0047 rykkede politiet og brandvæsnet ud i anledning af en anmeldelse til alarmcentralen 112 om, at der var ildebrand i en carport på en bestemt adresse i Solrød. Der var imidlertid ikke nogen som helst tegn på brand i carporten på den anførte adresse, hvorfor myndighederne blev i tvivl om, hvorvidt der kunne være sket en forveksling af en tilsvarende adresse i Køge. Der var dog ikke tilfældet, hvorefter politiet henvendte sig hos ejeren af den mobiltelefon, hvorfra alarmen var indtelefoneret. Telefonen tilhørte en 50-årige mand fra Solrød Strand, som politiet traf på sin bopæl og i besiddelse af sin telefon. Politiet vurderede, at han var ophidset, påvirket af stoffer og måske også lidt forvirret. Da den 50-årige fortsat truede med brand mv. på den anmeldte adresse, sigtede politiet ham for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uberettiget at have forårsaget udrykning til ildebrand, der ikke fandt sted. Den 50-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Narkokørsel / stjålne nummerplader mv. – Skovbrynet, Jyderup – Holbæk

Kl. 0059 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel i en personbil, som han havde forsynet med nummerplader, der var meldt stjålet i Sakskøbing d. 061018. Hans personbil var derfor reelt hverken indregistreret eller ansvarsforsikret. Ved anholdelse var den 18-årige tillige i besiddelse af ca. 10 gram hash, hvilket han også blev sigtet for besiddelse af. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (hash) og afhøring til sagerne.

Hærværk mod hegn/rude – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 0156 fik politiet en henvendelse om, at en mand netop havde knust en rude og væltet et hegn. Fra stedet var løbet en ca. 25-årig dansk mand, som politiet ledte efter i området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men desværre uden at finde ham. Hvad formålet med hærværket i øvrigt har været, har politiet således ingen oplysninger om.

OPFØLGNING

Varetægtsfængsling – Hærværk – Lupinvej, Kalundborg

En 51-årig mand fra Kalundborg, der blev anholdt natten mellem torsdag og fredag ved en børneinstitution på Lupinvej, hvor han blev tilbageholdt af en vægter som mistænkt for at have puttet en tændstik i dørlåsen, blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk. Han blev ved retsmøde sigtet for flere tilfælde af hærværk ved at putte tændstikker i dørlåse forskellige steder i Kalundborg gennem de seneste måneder. Den 51-årige blev varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt frem til den 13. november 2018.

Retsmødet blev mere langvarig end planlagt, fordi den først tilkaldte forsvarer måtte erklære sig inhabil i den konkrete sag, fordi forsvareren på sit kontor på et tidligere tidspunkt også havde fået stukket tændstikker i dørlåsen. Retten måtte tilkalde en ny forsvarer, så grundlovsforhøret kunne gennemføres som planlagt.

Varetægtsfængsling – Voldtægt – Ny Østergade, Roskilde

En 20-årig mand fra Hedehusene, som blev anholdt torsdag d. 181018 om formiddagen som mistænkt for voldtægt mod en 14-årige pige d. 290918 kl. ca. 0225 på en p-plads, Ny Østergade, Roskilde, blev fremstillet i grundlovsforhør kl. 1000 i Retten i Roskilde. Han blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 8. november 2018.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Læs flere nyheder fra Midt- og Vestsjællands Politi