Døgnrapport d. 23-10-2018

tirsdag 23. okt, kl. 08:01

NYKØBING: 69-årig sigtet for betleri

Tidspunkt: 22/10-2018

Mandag klokken 10.58 fik politiet en anmeldelse om, at en gademusikant havde slået sig ned i Jernbanegade i Nykøbing. En politipatrulje kørte til stedet, her fandt betjentene en 69-årig udenlandsk mand, som sad med sin harmonika og en kop til penge. Den 69-årige blev anholdt klokken 11.38 og sigtet for betleri. Han blev taget med til politistationen i Nykøbing, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 14.32. Han er fortsat sigtet, og der er udfærdiget et anklageskrift som bliver forelagt retten.

Straffelovens § 197

Den, der imod politiets advarsel gør sig skyldig i betleri, eller som tillader, at nogen under 18 år, der hører til hans husstand, betler, straffes med fængsel indtil 6 måneder. Under formildende omstændigheder kan straffen bortfalde. Advarsel efter denne bestemmelse har gyldighed for 5 år.

Stk. 2. Kravet om advarsel gælder ikke, når forholdet er begået i gågade, ved stationer, i eller ved supermarkeder eller i offentlige transportmidler.

Stk. 3. Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået et af de steder, der er nævnt i stk. 2.





SLAGELSE: Utilfreds borger i Borgerservice

Tidspunkt: 22/10-2018

Slagelse Kommunes Borgerservice i Gørtlergade i Slagelse anmeldte mandag klokken 11.55, at der var en meget utilfreds borger til stede. Han var vældig ophidset og trods et rygeforbud røg han cigaretter i lokalerne. Politiet ankom kort efter til stedet, og fandt frem til en 52-årig mand fra byen. Den 52-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.



NYKØBING: Fandt amfetamin og hash – sigtet for salg af stoffer

Tidspunkt: 22/10-2018

Efter et tip foretog politiet mandag klokken 12.10 en ransagning af en adresse i Nykøbing. Her blev der fundet 234 gram amfetamin og 95 gram hash, og en 47-årig mand blev anholdt og sigtet for salg af stoffer. Den 47-årige fremstilles i grundlovsforhør tirsdag, og anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet sker for lukkede døre.



NÆSTVED: 15-årig sigtet for trusler

Tidspunkt: 22/10-2018

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog mandag flere anmeldelser om nogle Facebook-trusler, der kunne tolkes som et muligt skoleskyderi i morgen på Kalbyrisskolen i Næstved. Efter kort tids efterforskning lykkedes det politiet at identificere gerningsmanden til truslerne. Der er tale om en 15-årig dreng fra lokalområdet. Den 15-årige blev anholdt klokken 17.02 og sigtet for truslerne, og efter en afhøring på politistationen i Næstved blev han løsladt. Efter afhøringen er det politiets helt klare opfattelse, at drengen har forstået sagens alvor i de ubegrundede trusler. Skolens ledelse er løbende orienteret om sagens udvikling.



KORSØR: To anholdt efter indbrud

Tidspunkt: 22/10-2018

Politiet fik mandag klokken 21.23 en anmeldelse om, at tyve havde brudt ind i et hus på Teglgården i Korsør. Et vidne ledte politiet i retning af en mand, der gik på Dyrehegnet, og umiddelbart efter stødte en anden mand til. Der var tale om en 17-årig fyr fra Korsør og en 21-årig mand uden fast bopæl. De blev begge anholdt klokken 23.18 og sigtet for indbruddet. Efter en afhøring på politistationen i Slagelse blev de løsladt tidligt tirsdag morgen.



Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi