Døgnrapport d. 23-10-2018

tirsdag 23. okt, kl. 19:04

Uddrag af døgnrapport fra mandag 221018 kl. 0700 til tirsdag 231018 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Elmegade, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Majengen, Jersie, Solrød Strand

Parcelvej, Svebølle

Rasmussensvej, Køge

Kymervej, Borup

Flengager, Svogerslev, Roskilde

Kløvermarken, Hvalsø

Sjællandsgade, Ringsted

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Egegårdsvej, Svinninge, Nørre Asmindrup

-------------

Færdselsuheld – Hovedvejen, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 0913 rykkede politiet og ambulancer ud til et færdselsuheld, idet en bil med fire børn i var forulykket. Det viste sig, at den kvindelige fører og mor til børnene under kørsel ad Hovedvejen ville undvige en kat, men mistede i den forbindelse kontrollen over bilen. Hun kørte derfor ind i et træ. To af de fire børn blev i ambulancer bragt til kontrol på skadestuerne i hhv. Køge og Slagelse, men de var sluppet med diverse småskrammer. Ingen andre trafikanter blev involveret i uheldet.

Brandundersøgelse – Fredensvej, Ringsted

Kl. 1022 var en 71-årig mand fra Ringsted i færd med at skære en metalbjælke over med en skærebrænder. Gløder fra overskæringen forårsagede antændelse af en gipsplade under metalbjælken, og ilden bredte sig lidt til noget tagpap. Andre tilstedeværende fik dog ilden slukket med en pulverslukker, så brandvæsnets opgave kom kun til at bestå i at kontrollere, om branden var forsvarligt slukket. Ingen kom til skade ved branden, der kun forårsagede mindre skader. Politiet har optaget rapport om branden og dens omstændigheder, da uheldet skete i forbindelse med et ansættelsesforhold, således at politiet skal vurdere, om nogen kan drages til ansvar for brandens opståen.

Mulig kidnapning? – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 1150 slog en 46-årig mand alarm til politiet, fordi han i ventetiden ved et busstoppested og på nogen afstand havde set to personer fra en grålig bil nærmest tvinge en tredje person ind i køretøjet, som efterfølgende var kørt i retning mod Ringsted by. Politiet iværksatte med baggrund i anmeldelsen en større indsats, hvor mange patruljer blev sendt mod byen for at holde udkig efter køretøjet og personerne i den. Personbilen blev kl. ca. 1215 fundet parkeret på p-pladsen syd for togstationen. I bilen var tre mænd på 18, 22 og 22 år alle fra Ringsted, som dog ikke ønskede at afgive nærmere forklaring om, hvad der var foregået på Ahorn Alle. Ingen så ud til at være i bilen mod sin vilje, og ved nærmere kontrol af de tre mænd fandt politiet den ene 22-årige i besiddelse af en pølsemandspose med knap 1 gram hash i. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis. Den 22-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres, og politiet indstillede indsatsen efter mistanke om noget, der kunne minde om en kidnapning.

Vold – Agervang, Holbæk

Kl. 1202 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var blevet udsat for vold. Politiet kørte hastigt til Agervang ved en beboelsesejendom, hvor en 36-årig mand fra Holbæk blev truffet. Han havde mindre skader på sin næseryg efter en skalle, som han havde fået af en hundeejer, der var gået fra stedet. Den 36-årige var kommet til stedet i bil med to hunde i. Pludselig var en løsgående hund kommet løbende og hoppet op ad bilen, hvilket fik den 36-årige til at råbe efter hundeejeren, der var på vej hen mod stedet. Hundeejeren fortsatte helt hen til den 36-årige, som uden varsel fik nikket sig en skalle af hundeejeren, der herefter forlod stedet med sin hund. Under politiets ophold på stedet kom hundeejeren retur med to hunde i snor, heriblandt den tidligere løsgående hund, således at politiet kunne sigte en 38-årig mand fra Holbæk for vold og afhøre ham til sagen. Den forurettede blev vejledt om at søge lægebistand for undersøgelse af skaderne og med henblik på dokumentation. Den sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er efterforsket færdig.

Mistænkeligt forhold – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 1410 anmeldte en 81-årig kvinde fra Lille-Skensved, at hun søndag eftermiddag kl. ca. 1715 var blevet kontaktet af en fremmed mand, der havde spurgt, om hun havde et TV. Kort efter havde manden taget en mobiltelefon frem og bad den 81-årige kigge nærmere på den. Hun så ikke noget mistænkeligt på mobiltelefonen og mistænkte i det hele taget manden for måske at ville aflede hendes opmærksomhed, idet hun i mellemtiden havde opdaget en fremmed bil med en endnu en mand i indkørslen. Derfor havde hun straks lukket og låst samtlige døre, hvorefter bilen med de to mænd kørte fra stedet. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Romansk af udseende, 30-39 år, 178-178 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Slikket, tilbagestrøget hår, Iført: karamelfarvet frakke, alm. pænt tøj, Medbragte: mobiltelefon, og B: Mand, Romansk af udseende, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: bar hornbriller, skæg, slikket tilbagestrøget hår. Deres køretøj var en mørk og ældre, ”firkantet” bil. Hun havde ikke mistet noget i forbindelse med mandens henvendelse.

Politiet vil gerne rose kvinden for at være skeptisk over for denne uventede henvendelse fra en fremmed mand, men politiet vil gerne modtage sådanne anmeldelser/henvendelser snarest muligt efter hændelsen, således at muligheden for at finde de mistænkelige personer / køretøjer er væsentlig større, så årsagen til henvendelsen hos den 81-årige ville kunne afdækkes. Kontakt politiet på tlf. 114 i sådanne tilfælde snarest muligt.

Færdselsuheld – Maglehøjen / Maglegårdsvej, Roskilde

Kl. 1443 kørte en 43-årig mand fra Roskilde i en personbil ad Maglehøjen mod øst og videre ud på Maglegårdsvej, hvor han formentlig havde overset en cyklist, som blev påkørt. Cyklisten var en 46-årig mand fra Glostrup, som efterfølgende blev bragt til skadestuen i Køge til kontrol. Den 43-årige bilist kan forvente at høre fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.

Færdselsuheld – Lejrevej / Orehøjvej / Ledreborg Alle, Lejre – Lejre

Kl. 1547 var der sket et færdselsuheld i krydset, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 64-årig mand fra Jyderup var kørt i en varebil ad Lejrevej mod nord, da han i krydset ville svinge til venstre ad Ledreborg Alle. I modsat retning ad Orehøjvej kørte en 39-årig kvinde fra Lejre i en personbil, hvis blinklys ifølge den 64-årige var aktiveret til venstre, således at han forventede, at den kvindelige bilist også ville svinge til venstre ad Ledreborg Alle mod nordøst. Under svingningen blev den 64-årige imidlertid påkørt af den kvindelige bilist, der var fortsat ligeud i krydset. Ingen af dem kom til skade ved uheldet, men der skete materiel skade på de implicerede biler. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Unge butikstyve / mor efterlyst – Over Bølgen, Greve

Kl. 1553 rykkede politiet ud til en legetøjsforretning i indkøbscentret Waves, hvor to piger var blevet tilbageholdt af en vagt efter tyveri af slikkepinde. Politiet fik kontakt til to piger på 8 og 9 år fra Greve, som havde stjålet to slikkepinde til en samlet værdi af 198 kr. fra legetøjsbutikken. Pigerne kunne ikke sigtes for tyveriet, fordi de er under den kriminelle lavalder på 15 år. Politiet kontaktede derfor straks de sociale myndigheder, som politiet og de to piger mødtes med ved pigernes nærliggende bopæl kort efter. Myndighederne orienterede i den forbindelse forældrene om pigernes tyveri af slikkepindene. Politiet udfærdiger efterfølgende en socialrapport, som sendes til kommune til orientering. På pigernes bopæl var begge forældre til stede. Den 29-årige mor sås efterlyst af politiet med henblik på fremstilling i fogedretten, så hun blev frihedsberøvet med henblik på fremstilling i fogedretten tirsdag formiddag.

Brandundersøgelse – Belsmosevej, Belsmose, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 1632 fik politiet via alarm 112 melding om ildebrand i en villa. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor ilden havde fået godt fat i villaen, således at huset nedbrændte trods brandvæsnets indsats. Efterslukning af branden forventedes at ville vare helt frem til midnat. Villaens to beboere – en 44-årig mand og en 52-årig kvinde – var sluppet uskadt fra branden. Dog nåede en større hund ikke at blive reddet ud og formodes derfor omkommet i forbindelse med branden. Ved politiets foreløbige undersøgelser formodes brandårsagen at være en gryde med olie på komfuret, men brandårsagen skal undersøges nærmere.

Spirituskørsel – Sankt Clara Vej, Roskilde

Kl. 1821 anholdt og sigtede politiet en 73-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2305 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash) og blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Ældre kvinde på sen aftentur – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 2321 anmodede personalet på en tankstation om assistance fra politiet, idet en ældre kvinde med rollator befandt sig på stedet. Hun kunne ikke huske meget om hverken eget navn eller sin adresse. Politiet fik dog hende identificeret som en 92-årig kvinde fra Kalundborg, som blev kørt hjem af politiet. På hendes bopæl afventede politiet hjemmeplejen, der efterfølgende tog sig af den 92-årige.

Bortvisning af uønsket person / hærværk – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 0014 ønskede personalet på akutmodtagelsen på sygehuset assistance fra politiet til at bortvise en spirituspåvirket kvinde, som havde taget uberettiget ophold på en behandlingsstue. Politiet fik kontakt til en 50-årig, spirituspåvirket kvinde fra Hørve, som dog blev vurderes i stand til at klare sig selv. Hun blev bortvist fra stedet med en formaning om ikke at vende retur.

Kl. 0101 fik politiet en anmeldelse fra en beboer i Smedelundsgade om, at forretningsruden til en blomsterbutik netop var blevet knust af en kvinde. Politiet fik kort efter igen kontakt til den 50-årige kvinde, der på ukendt måde havde knust yderste lag glas i forretningsruden. Hun blev nu frihedsberøvet og bragt til politistationen i Roskilde, hvor hun efter lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Ved løsladelsen kan hun forvente sig en sigtelse for hærværk og et erstatningskrav, når butiksindehaveren har opgjort dette.

Brand i bil – Vejlebyvej, Hørve – Odsherred

Kl. 0127 rykkede politiet og brandvæsnet ud til ildebrand i en bil. Der var tale om en ældre personbil, der stod på en rasteplads. Af ukendt årsag var der opstået brand i bilen, som udbrændte. Branden blev opdaget af en genbo til rastepladsen, og årsagen til branden i bilen skal nu undersøges nærmere af politiet. Bilejeren lykkedes det i nat ikke at få fat i for at få en forklaring på, hvorfor bilen befandt sig det pågældende sted.

OPFØLGNING

Forgæves udsendelse af Danmark – Udlændingelovgivningen – Roskilde

Den 28-årige mand fra Litauen, som blev anholdt fredag eftermiddag, da politiet i Himmelev-området fandt ham i besiddelse af en bl.a. en stjålet Ipad og en ulovlig kniv, blev mandag forsøgt udsendt af Danmark som en konsekvens af Udlændigestyrelsens afgørelse herom. Den 28-årige blev som planlagt anbragt i et fly, men begyndte pludselig at opføre sig uroligt, således at flypersonalet ikke ønskede ham som passager. Politiet måtte derfor bringe ham til Retten i Roskilde for at få forlænget frihedsberøvelsen af ham. Retsmødet sluttede med en afgørelse om, at den 28-årige litauer skulle løslades, men pålægges en meldepligt, således at han to dage hver uge skal møde personligt frem på politistationen i Roskilde.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi