Døgnrapport d. 12-12-2018

onsdag 12. dec, kl. 20:39

​Uddrag af døgnrapport fra tirsdag 111218 kl. 0700 til onsdag 121218 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Adelers Alle, Fårevejle

Jernbanevej, Ringsted

Algade, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Borgmester N. E. Hansensvej, Holbæk

Sønderhegnet, Køge

Tværstenen, Gørlev

Bagervænget, Sæby, Høng

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

-------------

Mistænkelig genstand – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 0948 fik politiet en henvendelse fra en medarbejder ved et kongrescenter, som havde fundet en mistænkelig genstand i en skraldespand. Genstanden havde noget, der mindede om en lunte, hvorfor politiet i samråd med Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste fik assistance derfra til fjernelse af genstanden. Forsvarets personel kunne efterfølgende oplyse, at der var tale om et mindre metalrør med omviklet papir og noget, der måske kunne være en minimal krudtladning. Forsvaret tog genstanden med sig med henblik på destruktion. Hverken medarbejderen eller politiet har nogen oplysninger om, hvorfra genstanden kommer, eller den er blevet anbragt på stedet.

Brand i bil – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 1300 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil. Det viste sig, at en personbil tilhørende en 55-årig mand fra Hvalsø af ukendte årsager var brudt i brand i motorrummet. Bilen holdt med fronten tæt på en plankeværk, som også brød i brand som følge af branden i bilen. Personale fra et værksted på den modsatte side af plankeværket forsøgte at slukke ilden inden brandvæsnets ankomst. En varebil ved siden af den brændende bil fik også skader på lakken på grund af varmepåvirkningen. Politiet undersøger nu årsagen til brandens opståen nærmere. Ingen personer kom til skade ved branden.

Ihærdig tricktyv – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 1309 anmeldte en 64-årig kvinde fra Stensved, at hun kl. ca. 1100 havde fået stjålet sin pung efter indkøb i et supermarked. Tyven havde efterfølgende uberettiget hævet 16.100 kr. på kvindens bankkonto. Tyveriet var sket, da den 64-årige sad i sin bil efter afsluttet indkøb. En fremmed mand åbnede passagerdøren og stak overkroppen længere og længere ind i bilen, samtidig med at han forsøgte at aflede kvindens opmærksomhed med spørgsmål om nærmeste vej til hospitalet. Selv om den 64-årige efterhånden anede uråd og råbte op, lykkedes det alligevel manden at stjæle hendes pung med bl.a. dankortet fra bilens kabine. Da hun efterfølgende ville spærre dankortet ved henvendelse til banken, kunne bankpersonalet oplyse, at der allerede uberettiget var hævet 16.100 kr. fra hendes konto ved brug af dankortet. Politiet gennemså efterfølgende overvågningsvideoen fra supermarkedet, hvor den samme mand tydeligt aflurede PIN-koden på dankortet, som den 64-årige anvendte. Den mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Romansk af udseende, 40-45 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Antydning af mørke skægstubbe. Noget af snoren fra hætten, eller lignende, var kraftigt orange. Talte engelsk med kraftig accent - beskrevet som østeuropæer. Iført: Jægergrøn jakke med pelskant. Intet om benklæder, sko eller anden påklædning, Medbragte: Kort, formodentlig med bustider. Politiet forsøger nu via overvågningsfotos at få identificeret den mistænkte.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte bemærket den mistænkte enten i supermarkedet Rema 1000 eller på parkeringspladsen udenfor ved kvindens bil. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet opfordrer – og især i denne travle tid også med julegaveindkøb mv. – brugere af betalingskort til at skjule indtastningen af PIN-koden. Et betalingskort er nemlig kun noget værd for en (trick)tyv, hvis PIN-koden er afluret. Stil dig tæt på betalingsterminalen eller dæk indtastningen med den frie hånd, så koden ikke kan aflures. Står du selv afventende i en betalingskø, kan du måske også hjælpe andre ved at holde øje med, om nogen er lidt for nysgerrige, når PIN-koden indtastes på betalingsterminalen.

Narkokørsel og –besiddelse – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 1330 anholdt og sigtede politiet en 46-årig mand fra Roskilde for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at han formentlig var påvirket af kokain under kørslen. Al kokainen havde han dog ikke indtaget, idet politiet fandt ca. 2 gram gemt i bilen. Den 46-årige måtte i øvrigt slet ikke køre bilen, da hans førerret i forvejen var inddraget af politiet i forbindelse med en anden verserende færdselssag. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 46-årige, der vil høre nærmere, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel mv. – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 1505 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket (mistanke om hash) tilstand i en personbil ad motorvejen i vestlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og også en sigtelse for besiddelse af ca. ½ gram hash, som blev fundet i bilen.

Uorden ved opgang – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 1536 anmeldte en 42-årig mand fra Kalundborg, at han blev kontaktet af fire fremmede og maskerede mænd, da han var på ind i en opgang i den beboelsesejendom, han bor i. To af mændene ville tale med anmelderen, der mente at have set de to øvrige være i besiddelse af noget, der kunne minde om et håndskydevåben. Der opstod lidt tumult, hvorefter det lykkedes anmelderen at flygte ind på sin bopæl, hvorefter han slog alarm. Politiet rykkede massivt ud med flere patruljer og fik senere på eftermiddagen kontakt til en bil med tre lokale mænd på 18, 20 og 22 år fra Kalundborg. Politiet mistænkte dem for at kunne være interessante i forhold til anmeldelsen fra den 42-årige, men fandt dog ikke noget af politimæssig interesse i deres bil. De fik herefter lov til at fortsætte, og politiet efterforsker nu videre med den 42-åriges anmeldelse i forsøget på at få fastlagt identiteten på de fire mænd.

Uro og uorden – Agervang, Holbæk

Kl. 1734 rykkede politiet ud til Agervang og øvrige veje i området, idet politiet havde fået anmeldelse om brug af fyrværkeri (kanonslag) i området. Tidligere på dagen skulle der også være blevet antændt kanonslag, men politiet fandt trods præventiv patruljering i området ikke nogen, der kunne drages til ansvar for ulovligt fyrværkeri.

Kl. ca. 2000 var der igen lidt uro i området, hvor en gruppe på 20-30 personer var set gå rundt. Disse personer skulle også havde affyret fyrværkeri og dermed virket utryghedsskabende i området. Politiet var igen massivt til stede med flere patruljer i ca. 1 time, men fandt ikke nogen, der kunne mistænkes eller sigtes for noget ulovligt.

Hurtig narkobilist / lægemiddelloven – Ringstedvej, Køge

Kl. 1930 foretog færdselspolitiet hastighedsmåling af bilister, der kørte ad Ringstedvej mod vest ved Gl. Ringstedvej. Stedet ligger i bymæssig bebyggelse med højst tilladte hastighed på 50 km/t. En bilist blev med laserudstyr målt til at køre med mindst 127 km/t på stedet, så politiet sigtede efterfølgende en 23-årig mand fra Ringsted for at køre med høj en hastighed, at han ud over bøden også kan forvente en påstand om ubetinget frakendelse af kørekortet. Den 23-årige blev også testet positiv for påvirkning af kokain under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Ved visitationen af ham fandt politiet ham også i besiddelse af noget receptpligtigt medicin, som han ikke havde fået ordineret af sin læge. Derfor blev han også sigtet for overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Den 23-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Igen en hurtig bilist – Ringstedvej, Køge

Kl. 2038 målte færdselspolitiet en 48-årig mand fra Hårlev til at køre med mindst 81 km/t i en personbil ad Ringstedvej mod vest ved Gl. Ringstedvej, selv om højst tilladte hastighed på stedet er 50 km/t. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og blev samtidig oplyst om, at hastighedsforseelsen ville medføre en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet. Det viste sig så efterfølgende, at den 48-årige i forvejen havde en betinget frakendelse af kørekortet indtil 2020, så påstanden vil rettelig komme til at lyde på en ubetinget frakendelse af kørekort samt en bøde.

Kl. 2100 kørte en 27-årig mand fra Store-Heddinge forbi politiets laser samme sted med en hastighed på mindst 82 km/t i en varebil i vestlig retning. Også han kan ud over bøden forvente påstand om en betinget frakendelse af kørekortet.

Hurtigt bilist på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 2040 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 184 km/t ad motorvejen, selv om højst tilladte hastighed var 110 km/t. Politiet sigtede en 48-årig mand fra Karlslunde for den overtrædelse af færdselsloven. Han kan nu ud over bøden også forvente påstand om en betinget frakendelse af kørekortet, så en ny teori- og køreprøve skal aflægges, såfremt han dømmes for forseelsen.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 0315 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Greve for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad motorvejen omkring afkørsel Solrød N. En narkometertest havde indikeret, at han var påvirket af både hash og kokain under kørslen. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Endvidere sigtede politiet ham for kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Denne sigtelse for kørsel uden at have ret til at køre bil var således den sjette sigtelse inden for de seneste tre år. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi