Døgnrapport d. 13-12-2018

torsdag 13. dec, kl. 20:07

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 121218 kl. 0700 til torsdag 131218 kl. 0700.

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti).

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Stenhusvej, Holbæk

Hovedvejen, Osted, Lejre

Ringstedvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Baldersvej, Køge

Nordmarksvej, Solrød Strand

Bodsbjerggårdsvej, Viby Sj.

Langagerhuse, Køge

Gyrstinge Bygade, Ringsted

Slåenvej, Fårevejle

Kirsebærhaven, Høng

Pinjevej, Strøby Egede, Køge

Zahlesvej, Ringsted

Bøstrupvej, Løve Mark, Høng

Kong Valdemars Vej, Roskilde

Longvejen, Drøsselbjerg, Slagelse

Teglværksvej, Jyderup

Høedvej, Høed, Jyderup

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Lodsstien, Rørvig

-------------

Kørsel uden førerret / fyrværkeriloven – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 0922 standsede politiet en personbil til rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 20-årig mand uden fast bopæl, som ikke kunne fremvise noget kørekort, idet han endnu ikke havde fået førerret. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. I bilen var to passagerer, herunder den 20-årige ejer af bilen. Han blev sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne føre bilen. Ved en nærmere undersøgelse af bilen fandt politiet tre kanonslag, som føreren erkendte at være ejer af. Så sigtelserne mod ham blev udvidet til også at omfatte overtrædelse af fyrværkerilovgivningen. Kanonslagene blev beslaglagt som bevis og med henblik på senere destruktion.

Buspassager krænket – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 0931 fik politiet en anmeldelse fra en 19-årig kvinde fra Viby Sj. om en hændelse i bussen. Hun var steget på bus 123 ved Stationscentret og havde sat sig på et sæde bagest i bussen. Ved Røde Port i Roskilde var en fremmed mand steget ind og havde sat sig ved siden af hende. Kort efter havde manden presset sin ene hånd ned mellem hans eget og kvindens lår, samtidig med at han berørte sig selv i skridtet. Da kvinden stod af bussen kort efter, kørte manden videre. Han blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 30-40 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: karseklippet eller sparsomt hår, lange negle, hærget udseende,Iført: sort jakke, lyse bukser. Politiet forsøger nu at få manden identificeret via eventuel overvågning i bussen.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der kan give oplysninger om manden og hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyverier fra forretnings baglokaler – Køge

Kl. 1211 fik politiet en anmeldelse fra en frisørsalon på Nørre Boulevard om, at en fremmed mand var kommet ind i salonen. Han medbragte en seddel med den spanske tekst ”Por favor”. Efter at have gået lidt rundt havde han forladt stedet. Kort efter opdagede en af de ansatte, at en mobiltelefon var blevet stjålet. Denne mistænkte mand blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: bredkæbet med ca. 3 mm trimmet fuldskæg, Talte: Fremmedsprog, Iført: Sort mellemlang jakke samt mørke sko og bukser, Medbragte: et papir med skriften "Por favor", men politiet fandt ham ikke trods eftersøgning i Køge by.

Kl. 1559 fik politiet en anmeldelse fra en tandlægeklinik i Vestergade om, at man kl. ca. 1200 havde hørt dørklokken til klinikken blive aktiveret. En ukendt person havde hurtigt fra et bord i et personalerum taget en mobiltelefon og herefter forladt stedet. Mobiltelefonens cover blev fundet udenfor, men selve mobiltelefonen manglede. Der er ikke nogen nærmere beskrivelse af personen, og politiet undersøger nu, om der kan være en sammenhæng i de to tyverisager.

Uautoriseret indsamling – Sofievej, Høng – Kalundborg

Kl. 1340 fik politiet en henvendelse fra en Røde Kors-medarbejder, som havde hørt, at en mand i området ved Sofievej foretog en uautoriseret indsamling med en indsamlingsbøsse. En sådan indsamlingsbøsse var for nylig blevet stjålet i området, og anmelderen kunne oplyse, at der ikke skulle foregå en offentlig indsamling i området. Politiet fandt dog ikke nogen mistænkelige personer i området, men opfordrer borgerne til at være skeptiske, såfremt en person på et usædvanligt tidspunkt og måske også på en usædvanlig måde foretager indsamling.

Våbenlovgivningen mv. – Jyderup – Holbæk

Kl. 1341 foretog Midt- og Vestsjællands Politi anholdelse af to mænd på 29 og 37 år fra lokalområdet på en adresse i Jyderup, hvor de begge opholdt sig. Den 29-årige var efterlyst af en anden sjællandsk politikreds som mistænkt i en sag om røveri, medens den 37-årige blev fundet i besiddelse af et rustent, men oversavet jagtgevær. Den 29-årige blev anbragt i et arresthus til videre foranstaltning for den efterlysende politikreds, medens Midt- og Vestsjællands Politi foretog sigtelse og afhøring af 37-årige vedr. den ulovlige våbenbesiddelse. Han blev løsladt efter endt sagsbehandling, idet grundlaget for en eventuel varetægtsfængsling ikke skønnedes at være til stede. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Dortheavej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1410 fik politiet via alarm 112 melding om røg fra en bolig på vejen. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor det viste sig, at der ikke var nogen egentlig brand, men dog en kraftig røgudvikling, som en nabo havde opdaget. Der var kraftige røgskader i huset, hvis ejer ikke var hjemme, men blev underrettet af et familiemedlem, der tilfældigt kom forbi. Årsagen til branden undersøges nærmere af politiet, der arbejder ud fra en tese om, at selvantændelse af en klud med træolie kan være årsagen til den kraftige røgudvikling. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Anholdelse – Social dumping – Greve

Kl. 1500 foretog udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) en kontrol af en byggeplads i Greve for at kontrollere, hvorvidt eventuel udenlandsk arbejdskraft havde de fornødne tilladelse til at være beskæftiget i Danmark. Ved kontrollen traf myndighederne to arbejdende mænd på 36 og 40 fra Ukraine, som ikke havde arbejdstilladelse i Danmark. Politiet foretog derfor anholdelse af de to mænd, der begge blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovgivningen. De er fortsat i politiets varetægt i henhold til udlændingeloven, idet politiet skal have deres sager afgjort, således at Udlændingestyrelsen kan tage stilling til, hvorvidt de skal udvises af Danmark.

Hurtig knallert – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 1735 kontrollerede færdselspolitiet en lille knallert, som blev ført af en 15-årig pige fra Kalundborg. Knallerten blev på et rullefelt målt til at kunne køre mindst 49 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 15-årige blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Grundlovsforhør – Butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

Kl. 1740 anmeldte en butikskontrollant fra supermarkedet Føtex, at en mand var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet varer fra supermarkedet. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en bekendt, 38-årig mand fra Bjæverskov, som blev anholdt. Han havde stjålet diverse tøj, handsker, en livrem og to øl til en samlet værdi af ca. 750 kr., som han var gået gennem kassen med uden at betale. Da han tog en bærepose uden at betale for dem, ønskede butikskontrollanten at kigge nærmere på ham og fandt i besiddelse af disse varer. Ved visitationen på politistationen fandt politiet ham iklædt et par underbukser, som han også havde stjålet i supermarkedet. Endvidere var han i besiddelse af et dankort, som ikke tilhørte den anholdte. Ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold kunne politiet og anklagemyndigheden konstatere, at han havde mere end 50 verserende sager vedr. butikstyverier samt nogle andre uafgjorte straffesager. Anklagemyndigheden vurderede derfor, at den anholdte skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling for at forhindre yderligere kriminalitet samt samling af alle sagerne til en senere, samlet afgørelse.

Røg fra elskab – Ringstedvej, Igelsø, Holbæk

Kl. 1911 rykkede politiet og brandvæsnet ud til røgudvikling fra et elskab. Af ukendte årsager var det blevet så varmt i elskabet, at der var dannet røg. Strømmen blev derfor afbrudt i området. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af hændelsen, da der ikke var mistanke om noget strafbart.

Mistænkeligt forhold – Blommevej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 0208 anmeldte en opmærksom genbo, at en lys varebil var standset ved genboens hus, og at tre mænd nu stod ved et vindue ved husets gavl. Anmelderen frygtede, at de ville begå indbrud på stedet. Politiet kørte til stedet, men den lyse varebil var kørt fra stedet. Ingen personer blev truffet i området, og der var heller ikke tegn på forsøg på indbrud eller lignende. Hvad der reelt er foregået, vides ikke, ligesom beboerne heller ikke havde nogen ide herom.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi