Døgnrapport d. 10-01-2019

torsdag 10. jan, kl. 21:05

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 10. januar 2019

Fremstilling i Aarhus Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 10.00 en 33-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vidnetrusler mod to mænd, der onsdag vidnede mod ham i en voldssag i selvsamme ret.

Han kaldte ifølge sigtelsen blandt andet mændene for ”stikkersvin” og kom med diverse trusler om vold mod dem.

Voldssagen, som den 33-årige er tiltalt i, er fra september sidste år, hvor manden ifølge tiltalen overfaldt en dørmand i det aarhusianske natteliv. I den sag har han dog ikke siddet varetægtsfængslet.

Den 33-årige blev varetægtsfængslet i fire uger. Han nægtede sig skyldig og kærede kendelsen.

**
Fremstilling i Randers Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12 to thailandske kvinder på 25 og 36 år. Kvinderne blev anholdt tirsdag i en massageklinik i Randers, da begge opholder sig ulovligt i Danmark. De fremstilles med henblik på at blive udvist af landet.

**

Politiet på besøg i Lystrup i dag En par betjente fra Østjyllands Politi kommer torsdag på besøg i Lystrup, hvor de vil gå i dialog med borgerne og høre lidt om, hvad der sker i byen. Alle er velkomne til at kigge forbi til en snak. De står ved SuperBrugsen mellem kl. 14-18.

**

Kvinde og mand sigtet for flere tyverier i Aarhus Østjyllands Politi anholdt onsdag en 27-årig mand og en 32-årig kvinde i Aarhus og fandt dem i besiddelse af en række tyvekoster fra forskellige butikker i midtbyen.

Klokken 10.10 anmeldte en butik i M.P. Bruuns Gade, at de havde fået stjålet to vaser fra butikken, og en medarbejder havde fået stjålet en pung fra sin taske, der lå i et baglokale.

Medarbejderne havde bemærket en mand og en kvinde, der opførte sig underligt i butikken, men først da parret gik fra butikken, opdagede personalet, at der var stjålet ting.

De nåede at notere nummerpladen på den bil, som kvinden og manden stak af i.
Nummerpladen og signalementet på gerningsmændene blev sendt rundt til alle patruljevogne i Aarhus, og kort efter blev bilen fundet parkeret på Banegårdspladsen.

Et par betjente ventede i smug tæt på bilen og efter tyve minutter kom den 27-årige mand og den 32-årige kvinde gående med forskellige varer i hænderne, som de læssede ind i bilen.

Nu gav betjentene sig til kende og anholdt kvinden og manden. Det viste sig, at de havde koster fra fire forskellige butikker i midtbyen med sig. Blandt andet forskelligt tøj og noget parfume. Derudover blev vaserne og den forsvundne pung også fundet. Bilen var stjålet i Nordjylland.

Begge blev sigtet for tyveri.

**


Beboer tilbageholdt indbrudstyv på nattetogt En beboer på Ystadgade i Aarhus N vågnede natten til torsdag omkring kl. 1 ved lyden af nogen, der gik rundt i hans hjem. Da han stod op, opdagede han en fremmed kvinde, der var gået ind af hans ulåste dør.

Kvinden løb ud af døren, da hun så beboeren, men han nåede at fange hende ude på gaden, hvor han tilbageholdt hende. Det viste sig, at hun havde stjålet to mobiltelefoner og en højttaler.

Da politiet kort efter kom frem, anholdt de den 22-årige kvinde, der blev sigtet for indbrud.

**


Mand udgav sig for at være fra hjemmeplejen En mistænkelig mand var onsdag eftermiddag på spil på Rosenvangs Allé i Viby. En 65-årig mand ringede fornuftigt nok til politiet, efter han havde haft besøg i sin lejlighed af en fremmed mand, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen.

Da den 65-årige ikke har hjemmepleje, bad han manden om at gå. Efterfølgende forsøgte den mystiske mand at gå ind i en anden lejlighed i opgangen, hvor han også blev afvist.

Manden beskrives som:

• Mellemøstlig af udseende, brun hud
• Ca. 38-42 år
• Sort kort hår og sort, kortklippet fuldskæg
• Talte dansk med accent

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig kritisk til fremmede personer, der vil ind i ens hjem. Hvis personen udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed eller en virksomhed, så bed gerne om ID og foretag evt. et kontrolopkald til vedkommendes påståede arbejdsplads.

Ring til politiet, hvis du har mistanke om, at personen vil snyde dig.

**


Teenagepiger ledte politiet til spritbilist To piger på 15 og 16 år reagerede hurtigt, da onsdag omkring kl. 20.30 så en bilist, der kørte i grøften på Klokkeskovvej i Stavtrup. De skyndte sig hen til bilen for at tjekke om, manden var okay.

Da han kom uskadt ud af bilen, lugtede han kraftigt af alkohol, så pigerne fik ringet til politiet, mens de blev på stedet for at holde øje med manden.

Da patruljen kom frem, erkendte manden, at han havde drukket nogle øl inden turen, og han blev anholdt og sigtet for spritkørsel.

**

Kørte over for rødt foran patrulje – havde hash i bilen En patrulje, der onsdag kørte rundt i Aarhus V, opdagede kl. 17.05 en bil, der kørte noget voldsomt.

Bilen kom kørende i høj fart ved krydset Åby Ringvej/Rymarken, og da der blev rødt lys, foretog bilen en hård opbremsning, hvorefter den fortsatte ud i krydset og ud på et fodgængerfelt.

Det fik patruljen til at tage en snak med den 22-årige mand bag rattet og hans 21-årige ven på passagersædet. Den 21-årige havde åbnet sit vindue og lige uden for på vejen, lå en pose med hash. Den blev han sigtet for at besidde, selvom han nægtede, at det var hans.

Den 22-årige fører blev sigtet for at køre over for rødt, og da han virkede påvirket af stoffer, blev han også anholdt og sigtet for narkokørsel. Det blev til en sigtelse yderligere, da betjentene fandt noget hash bilen.

**

Færdsel Der skete et færdselsuheld onsdag kl. 6.51 i krydset Hadsundvej/Lindevej i Spentrup. En 55-årig mandlig bilist svingede til venstre og kørte ud foran en bil ført af en 19-årig kvinde, hvorefter bilerne stødte sammen. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 55-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Der skete et færdselsuheld onsdag kl. 7.41 på Søftenvej i Lisbjerg. En 50-årig kvindelig bilist overså, at de forankørende biler holdt i kø og forårsagede et harmonikasammenstød med tre andre biler.

Der skete et færdselsuheld onsdag kl. 10.27 på Stjernepladsen i Aarhus N. En 27-årig kvindelig bilist drejede ind foran Letbanen, der ramte ind i hendes bil. Der skete kun materiel skade ved uheldet. Bilisten blev sigtet for at køre over for rødt lys.

En 62-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 10.38 anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Hadsundvej i Havndal.

Der skete færdselsuheld onsdag kl. 14.56 i krydset Grenåvej/Ådalsvej i Risskov. En 31-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 60-årig kvindelig cyklist. Cyklisten slap umiddelbart med mindre skader. Den 31-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 47-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 17.12 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Risskov.

Der skete et færdselsuheld onsdag kl. 17.19 på en parkeringsplads på Rosenhøj Allé i Viby. En 36-årig mandlig bilist bakkede og ramte en 51-årig mand, der kom gående bagved. Den 51-årige kom lettere til skade og blev kørt på skadestuen. Den 36-årige blev sigtet for at have overtrådt færdselsloven.

Der skete et færdselsuheld onsdag kl. 19.40 i krydset på Silkeborgvej/Åby Ringvej i Åbyhøj. En 34-årig bremsede ved rødt lys og blev ramt bagfra af en bilist, der efterfølgende kørte fra stedet. Ingen kom til skade ved uheldet.

En 24-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 23.30 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Klostergade i Aarhus.

En 35-årig mandlig bilist blev natten til torsdag kl. 1.20 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ydervangen i Randers NV.

En 42-årig kvindelig bilist blev natten til torsdag kl. 3.05 anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds
På Skovvejen i Aarhus begået onsdag d. 9/1 kl. 8.25 På Jarlsmindevej i Viby begået onsdag d. 9/1 mellem kl. 13.15 og kl. 14.00 På Bredkær Parkvej i Egå begået onsdag d. 9/1 mellem kl. 17.30 og kl. 22.30 På Ystadgade i Aarhus N begået torsdag d. 10/1 kl. 1.02 På Skelvangsvej i Randers NV begået torsdag d. 10/1 kl. 3.30

Kilde: Østjyllands Politi
Læs flere nyheder fra Østjyllands Politi