Døgnrapport d. 19-02-2019

onsdag 20. feb, kl. 01:41

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 19. februar 2019

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus Østjyllands Politis afdeling for særlige sager fremstiller i dag kl. 10.00 en 32-årig mand, der er ukrainsk statsborger. Manden blev anholdt mandag kl. 14.05 på en adresse i Risskov, hvor Arbejdstilsynet foretog kontrol. Da manden blev bedt om at legitimere sig, viste han et litauisk ID-kort, men da han ikke forstod eller talte litauisk, men russisk, blev politiet tilkaldt.

Politiet skønnede at ID-kortet var falsk, og manden blev derfor sigtet for dokumentfalsk. Han blev også sigtet for ulovligt arbejde ved at have udført renoveringsarbejde på adressen i Risskov uden gyldig arbejdstilladelse.

--

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 21-årig mand, der sigtes for kvalificeret vold ved at have medbragt og anvendt en form for slagvåben i forbindelse med et større slagsmål, der fandt sted den 29. oktober ved Ekkodalen i Aarhus.

Den 21-årig mand menes at have tilknytning til den ene af de to grupperinger, der i øjeblikket er årsag til uro i Aarhus. Han blev anholdt mandag på sin bopæl i Brabrand.

En anden 21-årig mand blev den 17. januar idømt seks måneders ubetinget fængsel for sin rolle i det samme slagsmål.

--

Særlig Efterforskning Vest fremstiller i dag kl. 11.00 i Retten i Aarhus fire bulgarske statsborgere, to mænd på 24 og 25 år og to kvinder på 45 og 26 år, der foreløbigt sigtes for ni forhold af lommetyveri og tricktyveri begået i perioden fra 16. januar til 18. februar 2019 flere steder i Jylland og på Fyn.

Tyverierne er foregået i butikker i Hammel, Ribe, Kibæk, Grindsted, Brædstrup, Otterup, Oksbøl, Ribe og Toftlund, hvor de fire personer er sigtet for at have stjålet punge fra kundernes jakkelommer eller tasker/indkøbsnet, som de i nogle tilfælde har skåret op for at få adgang til pungen. Fremgangsmåden har i flere tilfælde været at distrahere kunden, typisk ældre kvinder, og/eller at aflure pinkoder, så man efterfølgende har kunnet hæve penge på det stjålne kort.

De fire personer blev mandag anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi efter at have været efterlyst internt i politiets systemer.

**

Slået i hovedet, da han skulle fylde brændstof på bilen En 27-årig mand fik sig en ubehagelig oplevelse, da han mandag morgen kl. 08.30 skulle fylde brændstof på sin bil på en tankstation på Rytoften i Aarhus V. Den 27-årige var ved at tanke sin bil, da en mand kom gående op på modsatte side af bilen og kiggede ind i den.

Efter noget tid gik manden hen til den 27-årige og spurgte, om han havde noget, han ville sige. Den 27-årige svarede, at det havde han ikke, hvorefter manden spurgte, om han havde en cigaret. Da den 27-årige også svarede benægtende på dette, gik manden helt hen til ham, tog fat i kraven på ham med den ene hånd og slog ham i hovedet med den anden hånd.

Manden virkede meget aggressiv og lugtede kraftigt af alkohol. Den 27-årige skubbede ham væk, hvorefter manden pustede sig op og råbte ”Så kom, så kom!” til ham. Den 27-årige skyndte sig at låse sin bil, og gik ind i kiosken og bad personalet ringe efter politiet. Inde fra kiosken kunne den 27-årige se, at manden tog i bildøren og forsøgte at komme ind i bilen. Men da det mislykkedes forlod han stedet til fods.

Politiet fik fat i overvågningsbilleder fra stedet, og tirsdag morgen kl. 08.40 blev en 33-årig mand anholdt og sigtet for vold.

**

Indbrudstyv pågrebet af vagt En vagt blev mandag kl. 20.25 opmærksom på, at der var gået en alarm fra en bygning på Olof Palmes Allé i Aarhus N. Da vagten kom hen til stedet fik han øje på to mænd, der befandt sig på 1. sal i bygningen. Han råbte dem an, hvorefter de begyndte at løbe. Vagten løb hen til sin bil og hentede sin schæferhund og løb om i en baggyde, hvor han igen fik øje på de to mænd, som han fik stoppet.

Det lykkedes dog dem begge at flygte igen, men den ene blev kort efter stoppet af schæferhunden på en græsplæne, hvorefter vagten fik ham lagt i håndjern og ringede efter politiet. Da politiet kom til stedet blev den 26-årige mand, som vagten havde tilbageholdt, sigtet for indbrud.

**

Sigtet for at stjæle to guldøl En patrulje blev mandag kl. 08.45 kaldt ud til Rema1000 på Nørre Allé i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en mand, der havde taget to guldøl og derefter gået gennem kasselinjen uden at betale. Politiet sigtede den 44-årige mand for butikstyveri og han fik besked om, at han ikke længere var velkommen i butikken.

**

Stjal trøje og havde posen fuld af dvd’er og cd’er En patrulje blev mandag kl. 16.25 sendt til Magasin i Aarhus, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en butikstyv. Butiksvagten havde set manden på butikkens overvågning, og syntes han virkede mistænkelig. Kort efter så han på videoen, at manden tog en trøje fra et tøjstativ og puttede den ned i en medbragt pose, hvorefter han gik mod udgangen. Butiksvagten fik kontakt til en vagt på gaden, der pågreb manden, da han gik ud af butikken.

Betjentene sigtede den 30-årige mand for butikstyveri af trøjen. Men det viste sig, at han også var i besiddelse af 35 dvd’er og 28 cd’er, som han forklarede at han havde købt billigt af en ukendt mand med henblik på videresalg. Han blev sigtet for endnu et tyveriforhold fra ukendt sted og alle dvd’erne og cd’erne blev beslaglagt.

I forbindelse med visitation af manden fandt betjentene en joint, og han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse. Han fik efterfølgende besked på, at han ikke længere var velkommen i Magasin.

**

Færdsel Mandag kl. 06.44 skete der et færdselsuheld i krydset Brendstrupgårdsvej/Dusager i Aarhus N. En 59-årig kvinde kom cyklende ad Brendstrupgårdsvej, da hun i krydset ved Dusager blev påkørt af en bil, ført af en 42-årig mand, der ikke overholdt sin vigepligt. Den kvindelige cyklist, der havde anvendt cykelhjelm, blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for brud på kravebenet og til observation for hjernerystelse. Den 42-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 06.53 skete der et færdselsuheld på Hadstenvej i Randers SV. En 52-årig mandlig bilist kom kørende ad Hadstenvej, da bilen foran, ført af en 46-årig mand, pludselig bremsede hårdt op, da bilen foran ham, ført af en 57-årig mand, bremsede op. Det medførte harmonikasammenstød mellem de tre biler, hvorefter en bil, der kom kørende bagved den 52-årige, også blev involveret. Den 28-årige kvindelige fører af den bil nåede heller ikke at bremse op. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Mandag kl. 09.55 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej i Åbyhøj. En 21-årig kvindelig bilist holdt tilbage for bybussen, der skulle svinge ud. Det samme gjorde den 39-årige kvindelige bilist, der kom kørende bagved. Men en 38-årig mandlig bilist nåede ikke at bremse og kørte derfor ind i den ene bil, der derefter blev skubbet frem i den anden bil. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 38-årige mand blev sigtet for at have holdt for kort afstand til den forankørende.

En 24-årig mand blev mandag kl. 13.33 anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden brug af sikkerhedssele og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Nattergalvej i Randers C.

En 53-årig mand blev mandag kl. 14.20 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Fenstenvej i Odder.

Mandag kl. 20.28 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan Müllers Vej/Skejbybakkevej i Aarhus N. En bilist kom kørende ad Paludan Müllers Vej, da vedkommende kørte ligeud i en venstresvingsbane i krydset ved Skejbybakkevej, hvorved bilisten påkørte en letbanetog. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet.

Mandag kl. 23.16 skete der et solouheld på Hejrevej i Hinnerup, hvor en 46-årig mandlig bilist af ukendte årsager endte i grøften. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

En 19-årig mand blev natten til tirsdag kl. 03.14 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Paludan Müllers Vej i Aarhus V.

Natten til tirsdag kl. 04.52 skete der et færdselsuheld i sydgående retning på den Nordjyske Motorvej ved Grundfør. En lastbil havde tabt en lang låseanordning på motorvejen, hvorefter tre bilister, en 24-årig mand, en 50-årig mand og en 61-årig mand, påkørte den med betydelige materielle skader til følge. Motorvejen blev kortvarigt spærret mens bilerne blev flyttet. Det skete ingen personskade ved uheldet.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Tendrupvej i Hornslet begået mandag den 18/2 mellem kl. 00.00 og kl. 05.00 På Ristrupvej i Sabro begået mellem lørdag den 16/2 kl. 23.00 og mandag den 18/2 kl. 05.45 På Lindevej i Hornslet begået mellem søndag den 17/2 kl. 23.00 og mandag den 18/2 kl. 08.00 På Ballevej i Odder begået mandag den 18/2 mellem kl. 08.30 og kl. 08.45 På Villavej i Langå begået mellem fredag den 15/2 kl. 14.15 og lørdag den 16/2 kl. 14.30 På Trankærgårdsvej i Tranbjerg begået mandag den 18/2 mellem kl. 03.00 og kl. 10.25 På Midgårdsvej i Randers NV begået mellem fredag den 15/2 kl. 13.45 og lørdag den 16/2 kl. 10.00 På Spergelvangen i Randers NV begået mandag den 18/2 mellem kl. 08.00 og kl. 14.55 På Fuglsangs Allé i Aarhus V begået mandag den 18/2 mellem kl. 17.30 og kl. 17.35 På Thietsvej i Randers SØ begået mandag den 18/2 mellem kl. 15.40 og kl. 20.25

Kilde: Østjyllands Politi