Døgnrapport d. 19-02-2019

onsdag 20. feb, kl. 01:05

Uddrag af døgnrapport fra mandag 180219 kl. 07.00 til tirsdag 190219 kl. 07.00

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Jernbanevej, Holbæk
Kordilgade, Kalundborg (2 steder)
Gymnasievej, Køge
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Askevej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Blommevej, Kirke-Hyllinge
Holtensmindevej, Sæby, Kirke-Hyllinge
Åkjærsvej, Køge
Lindevej, Borup
Iriskvej, Greve
Kordilgade, Kalundborg
Langelandsvej, Køge
Indbrud i skole og institutioner mv.: J. H. Petersens Alle, Kalundborg
Lejrevej, Allerslev, Lejre

Arbejdsulykke – Hallas Alle, Kalundborg Kl. 0835 fik politiet via alarm 112 melding om, at to personer var kommet til skade i forbindelse med deres arbejde på en fabrik. Ambulancer og politiet kørte til stedet, hvor det viste sig, at en 28-årig mand fra Høng og en 43-årig kvinde fra Hvidovre begge havde fået base ud over sig, og at den ene endda havde fået lidt i øjnene. Begge blev bragt til skadestuen til fornøden behandling, og politiet optog rapport om ulykken, så politiet i samarbejde med Arbejdstilsynet kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.
Narkobilist uden førerret – Hovedvejen, Osted, Lejre - Lejre Kl. 0945 standsede politiet en personbil, der blev ført ad Hovedvejen i retning mod Roskilde. Bag rattet sad en 26-årig mand uden fast bopæl, som ikke havde noget kørekort. Det havde han ikke fået generhvervet efter udløbet af en tidligere frakendelse, så politiet sigtede ham for kørsel uden førerret. Den 26-årige blev også anholdt, da politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, blev den 26-årige afleveret i fogedretten i Roskilde. Han var nemlig også eftersøgt af politiet til fremstilling i fogedretten, selv om politiet tidligere havde haft telefonisk kontakt til ham og oplyst ham om, at han snarest skulle få sit udestående med fogedretten klaret. Den 26-årige vil således høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, hvordan straffesager forventes afgjort.
Falsk hjemmehjælper stjal penge – Langelandsvej, Køge Kl. 1033 anmeldte en 93-årig kvinde fra Køge et tyveri af nogle penge, som var blevet stjålet fra det sted, hvor hun gemte dem på sin bopæl. Tyveriet var formentlig begået tirsdag d. 120219 i tidsrummet kl. 0930-0945, hvor en fremmed kvinde havde henvendt sig og præsenteret sig som den nye hjemmehjælper, der skulle assistere i vinterferieperioden. Den 93-årige anede derfor ikke umiddelbart uråd over kvindens henvendelse, idet den rigtige hjemmehjælper skulle være ankommet kl. ca. 0900, men altså var udeblevet. Kvinden blev vejledt og vist, hvor bl.a. støvsugeren stod. Den 93-årige afventede i stuen i forventning om, at kvinden ville gøre rent andre steder i lejligheden. Kort efter gik den fremmede kvinde uden at sige noget, og først nogle dage senere opdagede den 93-årige, at der var forsvundet valuta og ca. 5.000 kr. i kontanter fra det sædvanlige gemmested. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 40-45 år, 155-160 cm, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Var iført en grå-brun frakke. Politiet forsøger nu at få identificeret kvinden.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der måtte have set kvinden i området tirsdag formiddag. Supplerende kan politiet oplyse, at der ikke er tale om den samme falske hjemmehjælper, som var på spil også i Køge tidligere på året. Denne kvinde sidder fortsat frihedsberøvet og afventer afgørelse i de sager, som hun er mistænkt for.
Narkobilist – Villavej, Svinninge – Holbæk Kl. 1035 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Skælskør for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at den 21-årige fører var påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter blev løsladt.
Butikstyveri – Ølbycenter, Køge Kl. 1133 rykkede politiet ud til supermarkedet Aldi, hvor en udenlandsk mand var tilbageholdt af en butikskontrollant. Det viste sig, at en 52-årig mandlig asylansøger fra Ukraine havde lagt seks flasker spiritus til en samlet værdi af knap 1200 kr. i sin rygsæk, hvorefter han forlod supermarkedet uden at betale. Politiet sigtede asylansøgeren for tyveri af varerne og afhørte ham til sagen med assistance fra en tolk. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når denne sag mod ham kan forventes afgjort sammen med en anden sag om butikstyveri fra december 2018 i Greve.
Mistænkelig mænd i bil – Askevej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre Kl. 1142 fik politiet en anmeldelse fra en 70-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge, som havde været væk fra sin bopæl i tidsrummet kl. ca. 0945-1130. I det tidsrum havde nogen forøvet indbrud ved opbrydning af et vindue og efterfølgende stjålet computere, gps, spiritus, smykker og nogle sparegrise fra hendes bopæl, der var helt gennemrodet. Politiet undersøgte stedet for spor efter indbruddet og fik under den indledende efterforskning kontakt til et vidne, der om formiddagen havde set tre mænd med mellemøstlig udseende og i alderen 20-25 år gå ad Askevej i sydlig retning. Den ene bar på en sort sportstaske, og alle tre gik hen til en afventede bil, hvor en fjerde mand i samme alder og med samme etnicitet afventede. Der var tale om en lille sølvgrå personbil med danske nummerplader, som de alle fire forlod området i.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra andre personer, der har bemærket bilen eller de fire personer i området, idet politiet ikke kan udelukke, at de har noget med indbruddet på Askevej at gøre. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.
Utryghedsskabende mand bortvist – Nørregade, Ringsted Kl. 1323 ønskede personale fra jobcentret assistance fra politiet, idet en 32-årig mand fra Ringsted befandt sig i området. Han havde tidligere været særdeles truende over for personalet, som nu gerne ville have ham bortvist fra stedet. Politiet kørte til stedet og bortviste manden fra området ved kommunens bygninger, så personalet igen kunne føle sig trygge. Han blev ikke sigtet for noget, da politiet ikke fandt grundlag for dette.
Tøjsælger på spil – Søagervej / Frejasvej, Holbæk Kl. 1428 fik politiet en henvendelse fra en mand, som kl. ca. 1400 ved et supermarked, Søagervej, Holbæk, var blevet tilbudt jakker af en mand, der var kørende i en mørk bil. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, men han var sammen med sin mørke bil forsvundet fra området.
Kl. ca. 2133 havde en anden mand henvendt sig til politiet for at anmelde, at han kl. ca. 1130 ved en biludstyrsforretning, Frejasvej, Holbæk, også var blevet tilbudt jakker af en udenlandsk mand kørende i en mørk personbil. Den 50-60 årige mand havde talt gebrokkent engelsk og slog et par gange under salgstalen over i italiensk. Tøjvarerne stammede ifølge sælgeren fra en tøjmesse i København, hvorfor han ville sælge ud af sin kollektion.
Midt- og Vestsjællands Politi hører gerne og hurtigst muligt fra personer, der måtte få tilbudt tøj mv. fra en person, der tilbyder disse varer under omstændigheder, der afviger fra normale salgsmetoder. Derudover vil politiet gerne opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for de tilbudte tøjvarer, hvis oprindelse ikke kendes. Endvidere vil der i tilfælde af køb ikke være de samme muligheder for reklamation for fejl/mangler mv. som ved køb i en forretning. Hvis tøjsælgeren træffes, vil politiet se nærmere på tøjvarerne og salgsmetoderne for at tage stilling til, hvilke bestemmelser i lovgivningen manden måske kan have overtrådt.
Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Kalundborgvej, Holbæk Kl. 1820 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 43-årig mand fra Fårevejle St. for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Bilens nummerplader inddrog politiet, idet bilejeren havde glemt at betale den lovpligtige ansvarsforsikring for køretøjet.
Narkobilist uden førerret – Møllehusvej, Roskilde Kl. 1844 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. En narkometertest indikerede, at den 21-årige var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøven til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Brand i lejlighed – Hedeboparken, Roskilde Kl. 2152 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en lejlighed. Det viste sig, at der ikke var nogen hjemme på adressen, hvorfra der var røgudvikling. Efter at have skaffet sig adgang til lejligheden kunne myndighederne konstatere, at der var flere, mindre glødebrande i tøj forskellige steder på en 25-årig mands bopæl. Der havde ikke været egentlig brand, så brandvæsnet kunne bære gløder ud for at mindske risikoen for udvikling af en brand. Politiet fik senere kontakt med beboeren, der blev sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af manglende forsigtighed med noget, der kunne medføre brand. I gløderne i tøjet fandt politiet nemlig cigaretskod, som den 25-årige mistænkes for at have efterladt uden at tænke nærmere over, hvad konsekvensen kunne være. Han vil derfor senere modtage formentlig en bøde som afgørelse på sagen.
Narkokørsel på knallert i frakendelsestiden – knallerten beslaglagt – Søndre Alle, Køge Kl. 2250 standsede politiet en 24-årig mand fra Køge, som kørte på en lille knallert ad Søndre Alle ved Skovvænget. Han var i forvejen frakendt retten til at føre lille knallert og blev yderligere vurderet til at være påvirket af narkotika under kørslen. Den 24-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Endvidere gjorde politiet den 24-årige bekendt med, at hans knallert blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation af knallerten skal afgøres.
Narkokørsel / indbrudsforsøg? – Ærtekildevej, Ringsted Kl. 2345 standsede politiet en personbil, hvis nummerplader var afmeldte hos SKAT og derfor ikke burde være monteret på et køretøj. Bag rattet i bilen sad en 32-årig mand uden fast bopæl i København, som efter en narkometertest blev anholdt som mistænkt for narkokørsel i personbilen under påvirkning af både kokain og amfetamin. Ved nærmere undersøgelse af hans bil fandt politiet ud over diverse værktøj, der kunne bruges til indbrud, et brændstofkort med et andet navn end den anholdtes, flere sæt nøgle med nøglevedhæng med navne/firmanavne, legetøj og en guldmønt i ubrudt emballage. Effekterne kunne den anholdte redegøre nærmere for, hvorfor han også blev mistænkt for berigelseskriminalitet. Efter udtagelse af blodprøven til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer forblev den anholdte i politiets varetægt, idet politiet nu forsøger at finde ejerne af de forskellige effekter for at få klarlagt, hvordan den anholdte er kommet i besiddelse af dem. Når den efterforskning måske har givet politiet flere oplysninger, vil politiet og anklagemyndigheden tage stilling til, om han skal løslades eller fremstilles i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.
15 personer fik forstyrret nattesøvnen – Holbæk / Odsherred / Kalundborg kommuner I alt 15 personer med bopæl i enten Holbæk, Odsherred eller Kalundborg kommuner fik i nat fra kl. ca. 0100 forstyrret deres nattesøvn, da politiet bankede på deres dør. Årsagen var ikke helt tilfældig, idet de 15 alle havde et udestående med fogedretten i Holbæk, som havde bedt politiet om hente dem. De var alle efterlyste af politiet, fordi de alle havde undladt at reagere på indkaldelse til fogedretten på grund af et økonomisk udestående med en modpart, som har penge til gode. Alle blev frihedsberøvet, da politiet traf dem, og de har haft midlertidigt logi på politistationen i Holbæk, indtil fogedretten i Holbæk kan tage imod dem i løbet af tirsdag formiddag.
Politiet gennemfører med jævne mellemrum denne type aktioner for at bringe udeblevne og efterlyste personer i fogedretten. Alle har dog mulighed for at selv at møde op i fogedretten for at få klaret retsmødet, inden politiet banker på døren. Den mulighed og ikke mindst opfordring har politiet hermed givet videre til andre, der ikke fik besøg af politiet i nat, men som måske vil få det på et andet tidspunkt.


OPFØLGNING
Grundlovsforhør – Indbrud i Holbæk / Odsherred kommuner En 18-årig mand fra Aalborg fremstilles tirsdag morgen i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for to indbrud ved brug af en bil som rambuk i hhv. en tankstation, Kalundborgvej, Holbæk, og et supermarked, Nørregade, Hørve, natten til mandag d. 180219 sammen med 22-årig mand fra Hørve. Begge blev afhørt til sagerne i løbet af mandagen efter deres anholdelse, men den 22-årige blev mandag eftermiddag løsladt, da der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør af ham.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi