Døgnrapport d. 21-02-2019

torsdag 21. feb, kl. 19:30

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 200219 kl. 07.00 til torsdag 210219 kl. 07.00

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Kværkeby Stationsvej, Fjellebro, Ringsted
Algade, Roskilde
Ravnsbjergvej, Vig

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Bæktoften, solrød Strand
Æblevangen, Asnæs
Åtoften, Solrød Strand
Tinggårdslunden, Tune
Duevej, Solrød Strand
Bøgevej, Roskilde
Kastanievej, Holbæk
Bjergmarken, Holbæk

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Mistænkelige mænd to dage i træk – Strandvænget, Jyllinge – Roskilde Kl. 0807 henvendte en 87-årig mand fra Jyllinge sig til politiet, fordi to fremmede mænd to dage i træk – mandag d. 180219 og igen tirsdag d. 190219 – havde henvendt sig uopfordret hos ham. Mændene havde udgivet sig for at være fra kommunen og tilbudt ham hjælp. Den 87-årige havde ikke forventning om noget hjælp fra kommunalt ansatte, hvorfor han begge dage bad dem gå igen. Mændene forlod området i en sølvgrå personbil, og de blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30 år, 150-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk med accent, Iført: Anorak-jakke, grå/grøn, og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys. Politiet vejledte den 87-årige om at ringe straks, hvis han igen skulle få besøg af mændene.

Tigger i handelsgaden – Skomagergade, Roskilde Kl. 1220 blev en 55-årig mand fra Rumænien anholdt, da han i handelsgaden i nogen tid havde siddet med en kop med nogle få mønter i og rakt den frem foran sig for at tigge penge fra forbipasserende. Politiet fik oplyst fra bl.a. personale i de nærliggende forretninger, at han havde tigget på stedet i et par timer. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en hobbykniv, som han ikke brugte til noget anerkendelsesværdigt formål. Rumæneren blev med assistance fra en tolk til sagerne om overtrædelse af tiggeribestemmelsen og knivloven. Den 55-årige rumæner er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i et grundlovsforhør kl. 1100 ved Retten i Roskilde med påstand om frihedsberøvelse i medfør af udlændingeloven med henblik på senere udsendelse af Danmark og – om muligt – få afgjort straffesagerne mod ham.

Tøjsælger på spil igen – Jyderup – Holbæk Kl. 1154 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, der for ca. en uge var blevet kontaktet en mand, der ville sælge ham noget tøj. Borgeren mente nu at have set mandens bil ved supermarkederne Spar og Rema 1000 i Jyderup. Politiet kørte til området for at lede efter manden og hans bil ved de to supermarkeder, men uden at finde hverken bil eller manden. I mellemtiden kontaktede endnu en lokal borger politiet for at anmelde, at han for få minutter siden var blevet kontaktet af tøjsælgeren ved supermarkedet Netto i Jyderup. Også herfra var manden og bilen forsvundet, da politiet nåede frem til området.

Politiet vil igen opfordre borgerne til snarest muligt at kontakte politiet med oplysninger om manden og hans bil, hvis man uopfordret bliver tilbudt tøjvarer. Hvis politiet træffer manden og hans tøjkollektion, vil politiet fastlægge mandens identitet og ud fra de givne omstændigheder prøve at finde ud, hvilke bestemmelser i lovgivningen manden måske kan have overtrådt.

Tricktyverier – Kastanievej / Bjergmarken, Holbæk Kl. 1523 anmeldte pårørende til en 91-årig kvinde fra Kastanievej, Holbæk, at den 91-årige havde haft uventet besøg af en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være fra kommunen. Manden havde ønsket at kontrollere vandrørene og var derfor blevet lukket ind i lejligheden, hvor han var gået rundt. Da han havde forladt lejligheden, opdagede familien, at en skuffe i en kommode var gennemrodet, og at nogle smykker var blevet stjålet. Politiet kørte til stedet for at berolige den 91-årige og foretage undersøgelse af lejligheden for tekniske spor efter tricktyven.
Kl. 1530 fik politiet en anmeldelse fra en 88-årig kvinde fra Bjergmarken, Holbæk, idet hun kl. ca. 1500 havde fået uventet besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen, som ville hjælpe hende i anledning af hendes sygdom. Den 88-årige, der var synshandicappet, lukket kvinden ind, og de gik ud i køkkenet, hvor kvinden nu gerne ville have vekslet en 1000 kr.-seddel. Den 88-årige gik derfor sammen med kvinden i en stue til det sted, hvor hun gemte sine penge. Pludselig ringede den fremmede kvindes telefon, og opkaldet besvarede hun med, at hun ville komme straks. Uden at den 88-årige bemærkede det stjal kvinden et større, femcifret kontantbeløb, inden hun roligt forlod stedet. Efterfølgende opdagede den 88-årige, at der i en anden stue i lejligheden var rykket lidt rundt på en stol, hvilket hun tolkede, som en anden medsammensvoren måske ubemærket havde sneget sig ind i lejligheden, medens de indledningsvist opholdt sig i køkkenet. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: kvinde, ikke etnisk dansk af udseende, 160-165 cm høj, iført skindhue, sorte briller, sort tøj og sorte sko. Politiet undersøgte også denne lejlighed for tekniske spor efter den mistænkte kvinde og muligt en medsammensvoren, som ikke blev set ved tricktyveriet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i områderne i forbindelse med de to tricktyverier. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vær skeptisk Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer ældre medborgere til at være skeptiske, når personer, man ikke kender eller venter besøg af, henvender sig. Tricktyve er snu og finder på mange påskud for at blive lukket ind. Man kan selv gøre noget for at beskytte sig:

• Før du åbner: Find ud af, om du kender vedkommende, eller om ærindet er legalt. Brug dørspionen, eller spørg igennem døren, hvem det er, og hvad de vil.
• Husk: Før en håndværker eller lign. kommer, så er det ofte varslet på forhånd.
• Ring hurtigt til politiet – telefonnr. 114 – hvis du oplever noget mistænkeligt i forhold til tricktyveri.
• Hjælp hinanden med at holde øje i nabolaget.


Politiet opfordrer til, at man sikrer sig så godt som muligt for at mindske risikoen for tyveri. Borgere kan blandt andet hente gode råd hos det kriminalpræventive råd: http://www.dkr.dk/tricktyveri.

Spiritus- og narkokørsel mv. – Vindegårdsvej, Bjæverskov – Køge Kl. 1610 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 20-årig mand fra Ringsted for både spiritus- og narkokørsel i en personbil. Narkometertesten indikerede nemlig, at han var påvirket af hash, ligesom alkometertesten gav udslag til over grænseværdien. Den 20-årige fik derfor udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. En passager i bilen – en 25-årig mand fra Borup – blev også sigtet af politiet, idet politiet ham i besiddelse af 2 gram hash og ca. 0,25 gram skunk. Begge kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Tricktyveri – Greve Strandvej, Greve Kl. 1733 anmeldte personalet i en genbrugsbutik, at en mand kl. ca. 1710 havde stjålet en kuvert med et mindre kontantbeløb i. Manden var kommet ind i butikken kort før lukketid og havde på engelsk spurgt om lov til at kigge sig omkring. Da han var alene i butikken sammen med personalet, afleverede han en seddel, hvorpå det stod en masse uforståeligt og noget om tobak. Personalet oplyste manden om, at der ikke blev solgt tobak i forretningen, hvorefter manden forlod stedet. Ubemærket var det lykkedes ham at stjæle en kuvert med pengene fra disken, hvor kuverten lå. Den mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, 165-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Sjovt rundt ansigt, høje tændinger og begyndende måne., Talte: Engelsk, Iført: Mørkt tøj og lang sort frakke, Medbragte: papir.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Hundige Stationsvej, Greve Kl. 2105 rykkede politiet ud til en gangbro ved centret, hvor der ifølge anmeldelsen var gået ild i noget. Flere unge, der kørte rundt på knallerter, var set i området. Da politiet kom frem til stedet, var der ild i en knallert. Flere unge råbte af ukendt årsag efter politiet under sagsbehandlingen i anledning af branden i knallerten. Brandsagen undersøges nærmere for at finde frem til årsagen til brandens opståen, ligesom ejeren af knallerten også forsøges identificeret. Ingen af de tilstedeværende blev sigtet for noget i anledning af deres adfærd.

Mistænkelig forhold – Lundestrædet, Holbæk Kl. 2221 fik politiet en henvendelse om, at der fra en lastbil blev båret nogle store tønder ind på en privat bopæl, hvilket blev opfattet som meget mistænkeligt. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 36-årig mand, som blot skulle bruge tønderne i forbindelse med udskiftning af vand i et større akvarium. Politiet foretog sig herefter ikke videre i anledning af anmeldelsen.

Narkokørsel – Kulbyvej, Høng – Kalundborg Kl. 0225 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Dianalund for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fogedaktion igen – Køge / Solrød / Ringsted kommuner Politiet var igen i nat på færde i forsøget på at opspore personer, som havde et udestående med fogedretten og derfor var efterlyste af politiet. 17 personer med bopæl i hhv. Køge, Solrød eller Ringsted kommuner fik i nat og de tidlige morgentimer derfor besøg af politiet. Alle blev frihedsberøvet, da politiet traf dem, og midlertidigt anbragt på Køge politistation, indtil de senere torsdag formiddag skal fremstilles i fogedretten i Roskilde på grund af et uafklaret, økonomisk mellemværende med en kreditor. Politiet har været på yderligere 19 adresser, hvor ingen blev truffet hjemme. Her efterlod politiet en seddel med en kraftig opfordring om selv at henvende sig i fogedretten for at få mellemværendet med retssystemet klaret.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi