Døgnrapport d. 14-06-2019

fredag 14. jun, kl. 15:52

Døgnrapport fra Østjyllands Politi fredag den 14. juni 2019

Fremstilling i Retten i Aarhus Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 9.00 to 22-årige mænd fra Aarhus i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes for besiddelse af en større mængde narkotika med henblik på videresalg. Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og derfor ønsker Østjyllands Politi p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

Unge mænd overfaldet i Mindeparken En gruppe gymnasieelever, der sad og hyggede sig sammen i Mindeparken i Aarhus, blev torsdag kl. 21.18 overfaldet af to mænd. Ifølge gymnasieeleverne kom en større gruppe hen til dem, og et par kvinder spurgte, om de måtte låne en højttaler. Det sagde gymnasieeleverne nej til, da de selv skulle bruge den. Afslaget fik to mænd til at blive aggressive, og ifølge vidner nikkede den ene pludseligt en 18-årig mand en skalle. Herefter tog den anden mand en peberspray frem, som han sprøjtede med mod en 17-årig og en 18-årig mand.

Mændene stak efterfølgende af fra stedet. En patrulje standsede kort efter en bil, der var kørt fra Mindeparken. I den sad en 19-årig mand med en hund, der sandsynligvis er en af de ulovlige hunderacer. Den blev derfor beslaglagt. Den 19-årige var ifølge vidnerne ikke aktiv under overfaldet, og han blev derfor ikke sigtet for vold. Det gjorde en anden 19-årig mand derimod.

En patrulje så ham komme gående ned ad Gudrunsvej i Brabrand, og da han passede på signalementet af en de voldelige mænd, besluttede betjentene at tage kontakt til ham. I det de kom hen mod ham, så de, at han smed en genstand over et hegn. Efter at have anholdt den 19-årige, fandt patruljen genstanden, der viste sig at være en peberspray. Den 19-årige blev sigtet for grov vold.

Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem den anden gerningsmand til overfaldet er.

Ingen af de forurettede kom umiddelbart alvorligt til skade, men de to mænd, der blev eksponeret for peberspray, måtte skylle øjnene i længere tid.


**

Håndgranat fundet på tag i Aarhus V Under renovering af et supermarked på Kappelvænget i Aarhus V fandt en tagdækker torsdag kl. 13.30 en pose med en håndgranat i på taget af bygningen. Han ringede straks til politiet, der spærrede stedet af og tilkaldte ammunitionsryddere. Håndgranaten er nu sendt til undersøgelse, og Østjyllands Politi efterforsker omstændighederne nærmere for at finde ud af, hvordan granaten er endt på taget. Der vil formentligt gå noget tid, inden politiet kan fortælle nyt i sagen.

**

Kvikt vidne tog billeder af scootertyve En årvågen mand opdagede torsdag kl. 20.35, at to mørkklædte teenagedrenge med hætterne godt trukket rundt om hovedet, stod og pillede ved en scooter på Mariane Thomsens Gade i Aarhus. Da han spurgte drengene, hvad de lavede, forklarede de, at det skam var deres egen scooter. Manden troede ikke på dem, men trak sig lidt tilbage, mens han holdt nøje øje med dem. Da han så, de havde en boltsaks med og rodede med frontskjoldet på scooteren, tog han et billede af drengene og ringede til politiet.

Drengene nåede at slæbe scooteren et stykke vej, inden de fandt ud af, at de var blevet opdaget, hvorefter de løb fra stedet, inden politiet nåede frem. Den opmærksomme mands billede og signalement blev sendt rundt til patruljerne i nærheden, og kort efter opdagede en patrulje en 15-årig dreng, som løb i fuld fart væk fra området, hvor scooteren havde stået. Betjentene fik stoppet drengen, der svarede nøje til signalementet, og han blev anholdt og sigtet for forsøg på tyveri.

Tæt på scooteren fandt politiet i øvrigt en boltsaks, som bekræftede vidnets forklaring.

Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem den anden formodede gerningsmand er.

** Færdselsindsats i Aarhus Vest: Kørte 156 km/t på Ringvejen En 28-årig mand mistede torsdag aften sit kørekort og kan se frem til en klækkelig bøde, efter han blev målt til at køre 156 km/t på et sted på Hasle Ringvej, hvor man kun må køre 70 km/t. Hastigheden var så høj, at han heller ikke nåede at bremse ned i krydset ved Randersvej, da der var rødt lys. Det fik han også en sigtelse for.

Det skete under en af Østjyllands Politis færdselsindsatser i det vestlige Aarhus. Manden forklarede, at han var dybt afhængig af sit kørekort og prøvede at overbevise betjentene om kun at give ham et klip. Det lykkedes dog ikke.

En anden bilist fik en betinget frakendelse af kørekortet, da han kørte 100 km/t på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor man må køre 50 km/t.

Derudover blev en bilist taget i at køre uden kørekort, tre blev sigtet for at køre med en mobiltelefon i hånden, og et par andre fik bøder og klip for at køre for stærkt.
**
Butikstyv byttede gamle sko med nye En 29-årig mand havde akut brug for nye sko, og det gik ud over Salling i Aarhus, da han torsdag kl. 14.29 gik ind i butikken. Her tog han to kasser nye sko med i prøverummet. Det ene par lagde han i rygsækken. Det andet par tog han på og efterlod sine egne, gamle, slidte sko i prøverummet. Herefter slentrede han langsomt ud af butikken. En medarbejder havde dog luret tricket, og uden for butikken blev han tilbageholdt.

Da politiet kom frem, blev den 29-årige sigtet for butikstyveri, og da han ikke er dansk statsborger med fast bopæl i Danmark, modtog han en straksbøde, han skal betale med det samme. Manden erkendte tyveriet og forklarede kort, at han havde brug for nye sko.

**

Hash og kontanter beslaglagt – ung mand anholdt En patrulje der gik rundt på Rosenhøj Vænge i Viby fik torsdag kl. 17.40 øje på et par unge mænd, der forsøgte at undgå øjenkontakt med betjentene og opførte sig lettere mistænkeligt. Det fik patruljen til at gå hen og hilse på. Da de kom derhen, lugtede politinæserne straks hash, og de visiterede derfor begge mænd.

En 19-årig mand blev fundet i besiddelse af flere klumper med hash og et større kontantbeløb. Begge dele blev beslaglagt på stedet, og den 19-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg.

**

52-årig sigtet for at smadre togrude En medarbejder fra DSB ringede natten til fredag kl. 3.04 til politiet, da hun opdagede, at nogen havde smadret en rude i det tog, hun arbejdede i. Toget var på vej til Aarhus Banegård, og her stod en patrulje på. Ifølge medarbejderen havde to mænd siddet ved vinduet gennem hele turen, og pludseligt var ruden smadret, og der manglede en nødhammer, som normalt hang lige ved siden af.

Betjentene konfronterede derfor mændene, som begge nægtede at have noget med det knuste vindue at gøre. De anede ikke, hvordan det var gået i stykker, forklarede de. Begge blev visiteret, og i en 52-årig mands lomme, fandt betjentene den manglende nødhammer. Han blev derfor sigtet for hærværk.

**

Færdsel Torsdag kl. 10.14 blev en 40-årig mand anholdt og sigtet for at køre sprit- og narkokørsel på sin knallert, da han blev standset på Grenåvej i Risskov. Manden var i besiddelse af en kniv og noget hash, som han også fik sigtelser for.

Torsdag kl. 12.15 blev en 31-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset på Provstegade i Randers C.

Torsdag kl. 16.46 skete der et færdselsuheld i krydset Havnegade/Toldbodgade i Randers C. En 66-årig mandlig bilist svingede til højre og ramte ind i en 16-årig dreng, der kom kørende lige ud på knallert. Drengen blev efterfølgende behandlet for mindre skader. Den 66-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 20.04 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV. Da politiet fandt en mindre mængde kokain i hans bil, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Torsdag kl. 20.20 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Paradisgade i Aarhus C.

** Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Bagervej i Randers begået mellem mandag d. 10/6 kl. 17.00 og torsdag d. 13/6 kl. 13.30


Kilde: Østjyllands Politi